Guide til spa- og selvforkælelse

Sverige har en årelang tradition for kurophold, og nogle af Nordeuropas bedste spa- og wellnesshoteller venter lige på den anden side af Øresund.

Foto: Stenungsbaden Yacht Club
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med udsigt til novembermørke og -depression er det tid for spa og forkælelse for sjæl og legeme. Hvad med at stikke af et par dage. På den anden side af Øresund venter velvære og varme bade. 

Torekov Hotell
Hvor:
Længst ude på Bjärehalvøen i det nordvestlige Skåne
Hvor langt: 164 km og lidt over to timers kørsel fra Rådhuspladsen i København.

En sjælden ro omgiver dette topmoderne hotel, der ligger omgivet at hav ogsmuk natur - den unikke natur, der har lokket besøgende til siden 1800-tallet.Den nye hotelbygning falder harmonisk ind i det åbne landskab.
I restauranten kræser man om maden, og der er ofte adlavningskurser og vinsmagning. Der er loungeområde, træningslokaler og fitnessundervisning og spa’en er erklæret stressfri oase, hvor man kan få behandlinger og slappe af i det traditionelle saunaområde med havudsigt.
www.torekovhotell.se

Ystad Saltsjöbad
Hvor: Lidt uden for Ystad på grænsen mellem Skåne og Österlen
Hvor langt: 97 km og fem kvarters kørsel fra Rådhuspladsen i København.

Hotellet har været Sydsveriges mødested for rekreation og underholdning i 100år. Ystad Saltsjöbad er en klassiker, der er fulgt med tiden og udviklet sig fra et traditionsrigt badehotel til et spahotel i bedste New Port stil for weekendgæster, feriegæster og forretningsrejsende.
Spaen ligger på en skrænt med total horisont og havet bare 20 meter under. Her venter forskellige behandlinger, saunaer, bade og fitness-aktiviteter.
www.ysb.se

Se næste side:  Om spa-oplevelserne i Varberg