Guide til Las Vegas' gratis glæder

Las Vegas er kendt som noget af en pengemaskine. Men det betyder ikke, at alting koster. Vi har samlet en håndfuld af de største gratis glæder i Sin City, der kan bringe humøret op igen, hvis man skulle være uheldig ved roulletten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremont Street Experience
Hvad: Gode råd var dyre for hotellerne i downtown, da den sydligere del af The Strip med sine megaresorts løb med turisternes opmærksomhed.

Næste: Den brølende løve, cirkus og en god handel

Derfor opfandt man »The Fremont Street Experience«. 422 meter af Fremont Street ud mod The Strip blev »overdækket« med en kanopy af 12,5 millioner pærer og tilført et lydanlæg på 550.000 watt, fordelt på 208 højttalere, der siger spar-to til det meste. Lysshowet hedder »Viva Vision »og udgør verdens længste LED-skærm. På den afspilles efter mørkets frembrud seks minutter lange shows med forskellige temaer, lige fra »American Pie« over The Doors til The Queen.

Når der afspilles show i kanopyen slukkes alt lys på gadeplan, og så er det bare om at nyde det langstrakte lysshow. For at at holde på publikum, er der koncert på en scene midtvejs på den overdækkede del af Fremont Street mellem shows.

Hvor: Fremont Street, Downtown ud mod The Strip (North)
Hvornår: Tidspunktet for dagens første show afhænger af årstiden, og hvornår det er mørkt nok, men der er fast shows dagligt fra kl. 21 og nogle gange med start 19.30 og 20.30 til midnat og nogle gange til kl. 01.
Info: vegasexperience.com

Fountains of Bellagio
Hvad: Det er en pudsighed, at en af de allerstørste gratis glæder i Las Vegas er resultatet af to »gale« videnskabsmænds (EepyBird) forsøg med at smide mentos-pastiller i coke-light sodavand. Folkene bag WET Design, som har stået for den 40 millioner dyre anlæggelse af »Como-søen« foran Hotel Bellagio lod sig inspirere af EepyBird, da man skulle designe springvandet – dog med vand og ikke sodavand.

Det er lidt en forfladigelse at kalde »Fountains of Bellagio« for et springvand. Men har man først oplevet det, vil man forstå attraktionens placering i Vegas-hierarkiet.
I selve søen er der indbygget 1.214 dysser i vandplanet, som danner fantastiske shows, der opleves bedst i mørke, hvor belysningen af vandfyrværkeriet spiller en stor rolle. Der afvikles forskellige shows, og de er alle ledsaget og tilpasset stemningsfuld musik som f. eks. Elton Johns »Your Song«, der spilles hele søen rundt på et vellydende anlæg.
En fast stab på 37 mand arbejder med vedligeholdelse af systemet, som i øvrigt er så veldimensioneret, at det både kan skyde en vandstråle over 100 meget i luften og på ingen tid henlægge en meget stor del af The Strip i tåge.
Adskillige bryllupsfotos er foreviget med »Fountains of Bellagio« som baggrund. Hotel Bellagio tilbyder da også selv en bryllupspakke på en af cafeerne, hvor springvandet springer i samme moment det første kys – efter ægteskabets indgåelse – udføres, men så har vi også fjernet os fra de gratis glæder.

Hvor: Hotel Bellagio, midt på The Strip
Hvornår: Mandag-Fredag kl. 15-20: hver halve time. 20-24: hvert kvarter. Weekend og helligdage: kl. 12-20: hver halve time.
Info: bellagio.com/amenities/fountains-of-bellagio.aspx og eepybird.com

Sirens at TI
Hvad: En gåtur på The Strip kan være en syret oplevelse. Eksempelvis kan man først passere vandfyrværkeriet på Bellagio, Forum Romanum foran Cesars Palace, en vulkan i udbrud foran Mirage for derefter at vandre lige ind i midten af et piratslag mellem  bodybuildede pirater og let-(men trods alt)påklædte kvinder.
»Sirens at TI« udkæmpes fire gange i aftentimerne foran Treasure Island-hotellet, med direkte adgang fra The Strip. De to søer foran hotellet indgår som kulisser og scene, og publikum står mellem og omkring de to søer.

Skuespillet er måske ikke det helt store, men det er mere omgivelser og udførelsen af sang, dans og musik, der hæver »Sirens at TI« op i Vegas-klassen. Showet er tilført flotte pyrotekniske effekter, som mærkes helt ude blandt publikum, og et synkende piratskib. I den ægte Vegas-stil er der da heller ikke sparet på lydanlægget.
Kom i god tid for at få de bedste pladser, showet er meget populært, og vi røber ikke for meget ved at fortælle, at showet ender godt.

Hvor: Foran Hotel Treasure Island, midt på The Strip
Hvornår: Kl. 17.30  Om sommeren også 23.30
Info: treasureisland.com/shows/sirens_of_ti.aspx

Næste: Den brølende løve, cirkus og en god handel