Guide til Guadelopes sorgløse ø-liv

Den caribiske ø-gruppe Guadeloupe er bounty-strande, skønne blomster, frodig regnskov, og masser af kvalitets-rom.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På landkortet har Guadeloupe præcis form som den farverige sommerfugl, der lige nu for en kort stund har sat sig på et saftiggrønt bananpalme-blad i regnskoven, lige foran mig.

Læs også: Trope-ferie – men hvilken ø?

Sekundet efter slår den følge med et væld af dens artsfæller, og de flyver hen imod det brusende vandfald, og forsvinder derpå ude af syne, dybere ind i junglen.

Den caribiske ø-gruppe er et tag-selv bord af alt det bedste, man kan ønske sig af en tropeø. Pulverhvidt sand på strandene, krystalklart 29 grader varmt havvand og farvestrålende koraller er hvad der møder én på nogle af de små øer ud for Grande Terre – den østlige hovedø.

Et ægte, farverigt kreolsk folkeliv i den travle ”hovedstad”, Pointe-a-Pitre, hvor indbyggerne ikke går af vejen for en spontan dans på fortovet. Men først skal der kindkysses, og baguetten skal placeres oven på tasken. Således folder en skøn blanding af franske manerer og kreolsk impulsivitet sig ud for øjnene af gæsten.

På den vestlige vinge af sommerfuglen finder man Basse-Terre. Her er tempoet langt nede i gear. Det er den grønne jungle, som hersker her - med vulkanen Soufrière mod syd som den vældige mastodont, der rager næsten halvanden kilometer i vejret. Guadeloupe rummer det hele – og så i fransk standard hele vejen rundt.

Udsmykning
Der er frit slag for fantasien, når det gælder udsmykning – eller måske rettere graffiti – på gavle og facader, især i den travle by, Pointe-à-Pitre. Kreolsk malerkunst i det hele taget gør ofte brug af eksplosive farver og motiver, ofte inspireret af de levende omgivelser.

Surferstrand
Grande Anse er ideel for surfere og de med hang til barske bølger. Stranden ligger på den nordvestlige side af La Basse-Terre, nær byen Deshaies, og er en af de mest populære blandt ø-boerne selv. Stranden er tæt på vejen, som fører hele vejen rundt om øen, og som må regnes for en af Caribiens flotteste vejstrækninger.

Romdestilleri
Domaine de Séverin på nordsiden af Basse Terre er et af de fornemme rom-destillerier på Guadeloupe. Samtidig fungerer fabrikkens som et museum, hvor man kan følge produktionen, smage på varerne, og naturligvis købe lige netop den rom, som falder bedst i smag

Fortet
Fort Delgrès blev bygget i 1643 som et solidt forsvarsanlæg i en tid, hvor den evige rivalisering imellem kolonimagterne stod på. Øen blev således besat af briterne to gange. Det store anlæg, som ligger lige uden for øens ældste by, Basse-Terre, blev erklæret for et nationalt mindesmærke i 1977.

Botanisk have
Skønne tropiske vækster! Den Botaniske Have i Deshaies på nordsiden af Basse-Terre er et must under et besøg på Guadeloupe. Haven er stilfuldt anlagt, og dens beliggenhed nær ved havet og omgivet af jungle, er i sig selv en attraktion. Her findes vækster fra hele den tropiske del af verden. Her findes også en stor bestand af eksotiske fugle i et indelukke.

Læs også: Tre generationer på eventyr