Guide til gastronomisk festival

Under London Restaurant Festival 4. til 18. oktober er der kulinariske oplevelser på menuen. Rejseliv.dk guider til fem af de mest spektakulære.

Hop ombord på en af Londons karakteristisk røde dobbeltdækkere og tag på restaurant-roadtrip i London. Fold sammen
Læs mere
Foto: London Restautant Festival
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 Fra gourmetrestauranter med Michelin-stjerner til bistroer i små stræder. Og fra debatter om mad til film, shows og pris-uddelinger i den kulinariske genre.

London Restaurant Festival løb for første gang af stablen i 2009, og blev så voldsom en succes, at den engelske hovedstad igen i år i 11 dage omdanner byen til et stort tag-selv bord af gastronomiske glæder og oplevelser.

Rejseliv har fundet fem af de mest spektakulære events på London Restaurant Festival 2010.

Se også: Spis for 65.000 kr. i London Eye 

Mad Safari

Ind imellem kan udvalget af restauranter og menuer være så stort, at man ikke kan bestemme sig for, hvor man skal bestille bord og hvad man skal spise. Specielt i en storby som London, hvor antallet af restauranter er fircifret.

På Food Safari besøger man på en enkelt aften tre restauranter og får henholdsvis forret, hovedret og dessert. Alle tre restauranter ligger i området Belgravia-Pimlico i det sydvestlige London og er af meget høj standard. Forret og hovedret indtages på den franske Michelin-restaurant Roussillon eller 101 Pimlico Road - en hvert sted - mens man bliver forkælet med dessert på den prisbelønnede Chocolatier William Curley.

Menuen forbliver hemmelig, indtil den serveres på tallerkenen foran en, men med en safari på toprestauranter er der en vis garant for høj kvalitet.

Food Safari foregår mandag 4. oktober.

Dobbeltdækker dinner 

Hop ombord på en af Londons karakteristisk røde dobbeltdækkere og tag på restaurant-roadtrip i London.

Turen starter med et glas champagne på den glamourøse Met Bar, hvorefter der er dækket op til kræs for ganen på nogle af byens bedste restauranter. Forret, hovedret og dessert indtages på tre forskellige restauranter, og der er naturlig pause imellem retterne, når man stiger på bussen og triller videre til næste veldækkede bord. 

Der er fire områder at vælge imellem - Mayfair, Piccadilly, Belgravia og Park Lane - og den kulinariske bustur finder sted lørdag 9. og lørdag 16. oktober.  

Det miljørigtige gadekøkken

Man kan sagtens lave mad på tårnhøjt niveau og servere det direkte på gaden fra en gammel campingvogn.

Det er i hvert fald hvad topkok Jun Tanaka har tænkt sig at bevise, når han sammen med sin makker triller ud i Londons gader med det mobile mad projekt Street Kitchen, som er Englands første gourmet cuisine gadekøkken.

Street Kitchen er ikke bare gourmet, det er også mad med fokus på bæredygtighed og udelukkende med økologiske råvarer. I en sådan grad, at de to herrer bag idéen har allieret sig med en såkaldt miljø-guru, som skal hjælpe dem med at gennemføre den ideologistiske tankegang. 

Det rullende køkken findes i sagens natur ikke på én fast adresse, men kører under hele festivalen rundt i bl.a. Covent Garden og Old Spitalfields Market, hvorfra man kan købe sig et bæredygtig gourmet-måltid. 

Gratis markedsfest

11 dages gastronomi i den britiske hovedstad handler ikke kun om dyre restauranter og kampen om at få bord på dem. Midt i byen kan man også, helt gratis, besøge London Restaurant Festival's Market.

Mange af boderne står restauranter fra hele byen for, mens andre giver en smagsprøve på mad fra forskellige dele af verden, i år er der specielt fokus på det malaysiske og mexicanske køkken. 

Derudover kan man købe sig fattig i de produkter, som også kommes i gryderne på toprestauranterne, og forsøge sig som mesterkok derhjemme i eget køkken. 

Markedet bliver afholdt på Old Spitalfields Market - under tag - og holder, bortset fra 14. oktober, åbent 11. til 16. oktober fra kl. 12 til 18, samt søndag 17. oktober fra kl. 9-18. 

Nye menuer fra topkokke

Kan topkokke blive ved med at opfinde nye retter?

Det er i hvert fald intentionen, når 10 af Londons mest berømte og dygtigste kokke teamer op med ti lige så dygtige kokke fra udenfor London og går i køkkenet to og to for at opfinde helt nye frokostmenuer. Det sker søndag 10. oktober, og målet er at kreere ti "aldrig-set-før" Sunday lunch menuer. 

De 20 kokke repræsenterer til sammen 12 Michelin-stjerner på deres respektive restauranter, det er derfor ikke hvem som helst, der kaster sig ud i opgaven. 

Blandt de kokke og restauranter, man kan opleve premiere-menuerne på er Hibiscus Restaurant, som har to Michelin-stjerner, og Bentley's Oyster Bar and Grill, hvor den berømte irske kok Richard Corrigan huserer. Se alle parringerne og restauranterne her