Guide til fem oplevelser i Wien

Wien er mere end wienerschnitzel, byen er både verdensby og hyggelig provins. Ta' en tur til byens museer, vingårde og cafeer. Og så en wienerschnitzel med stil.

Museumsquartier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/Stipo Team
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Museums-Mekka
Hvad: Kultur
Hvor: Bl.a. Museumsquartier

Der er masser af gode grunde til at rejse til Wien. Byen ved Donau er ikke alene en verdensby med en fantastisk historie – kejserby indtil afslutningen af 1. Verdenskrig – det er også en charmerende by med et moderne kulturliv, som rækker langt ud over den klassiske musik og billedkunst.

Tag nu bare det fantastiske Museumsquartier, der ligger tæt ved den gamle kejserresidens Hofburg. Her finder man nogle af verdens fineste museer: Naturhistorisk museum, som lige nu viser en udstilling om Darwin, det nye smukke Leopold Museum med dets fine samling af bl.a. Gustav Klimt og Egon Schiele, børnemuseet Zoom med masser af aktiviteter og det kunsthistoriske museum – for nu blot at nævne nogle af dem.

Og så er der miljøet omkring museerne. Om sommeren er der et leben uden lige. Folk slår sig ned på de såkaldte »enzier«, en slags udendørs sofaer, på museumspladsen, hvor de læser, snakker og får en drink. Der er udendørs musik og masser af mennesker på barer og restauranter. Wien er storslået som Paris.

Den store ringgade rundt om den centrale bydel rummer en pragt som på de parisiske avenuer. Men byens lokale kvarterer har også en særlig intimitet. Tag f.eks. Spittelberg lige bag Museumsquartier med hyggelige gader med grønne gårde, små butikker og masser af restauranter med udendørsservering, hvor folk sidder til langt ud på aftenen.

Mere info: mqw.at

Næste: Ung vin i Wien