Guide til efterårsferie i Sverige

Mange parker, museer og seværdigheder i Sverige holder ekstraordinært åbent i uge 42. Se 5 forslag til spændende efterårsudflugter i det svenske.

Mød Pippi Langstrømpe og alle de andre i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Parken holder ekstraordinært åbent i efterårsferien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Knudsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Astrids Lindgrens Verden

Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Brødrene Løvehjerte. De er der alle sammen, figurerne fra forfatter Astrid Lindgrens mange bøger, som rigtig mange både børn og voksne kender og holder af. I Astrid Lindgrens Verden kan man opleve dem i levende live i hver sin lille verden. Besøg f.eks. det nye Pippi Langstrømpe område, der blandt meget andet byder på en mere end 2.000 kvm. stor sø med Pippis fars store sørøverskib.

Astrid Lindgrens verden ligger 350 km fra Malmø
Åbningstider i efterårsferien: 10-16
Pris voksne: 65 kr.
Pris børn under 12 år: 45 kr.
Læs mere på www.alv.se
 

Se også: Vi har taget Skåne tilbage

Nordens Ark

Nordens Ark er en stor park med truede dyrearter fra mange verdensdele. F.eks. sneleoparder, bjerggeder, los, ulve og små pandaer. Børn fra 10 år kan følge i hælene på dyrepasserne og hjælpe til med at fodre dyrene, lære om dyr som ulve og oddere, og bruge en masse energi på at hoppe og lege i hø. 

Nordens Ark ligger 120 km fra Göteborg
Åbningstider i efterårsferien: 10-16
Pris voksne: 90 kr.
Pris børn under 17 år: 35 kr.
Læs mere på www.nordensark.se

Universeum i Göteborg

Midt i Göteborg ligger Nordens største videnskabscenter, hvor man kan opleve rummet, regnskoven og oceanet fordelt på syv etager. I akvariehallen kan man komme tæt på hajer, rokker og muræner, og i regnskoven kan man mærke den tropiske varme fugtighed, mens man kigger på aber, edderkopper og farvestrålende fugle. Man kan også besøge udstillingen om menneskets forhold til teknikken, ligesom man kan lure på nogle af verdens mest dødbringende skabninger, som f.eks. den grønne mamba og den østlige diamantklapperslange. 

Åbningstider i efterårsferien: 10-18
Pris voksne: 110 kr.
Pris børn under 16 år: 75 kr.
Pris familie (to voksne og op til tre børn): 330 kr.
Læs mere på www.universeum.se

Skåne Dyrepark

Her kan man både se og komme tæt på de nordiske dyr, ligesom man kan ride på ponyer, prøve minitraktorbanen og komme ind bag hegnet til ulvene – der ikke er tamme! Man kan også prøve at fodre sælerne eller losserne. Eller man kan slappe af i børnezoo, mens børnene klapper gederne og nusser med kaninerne.

Skåne Dyrepark ligger 50 km fra Malmø
Åbningstider i efterårsferien: 9-15
Pris voksne: 145 kr. (billetten gælder hele sæsonen)
Pris børn under 15 år: gratis
Det koster ekstra at møde ulvene eller fodre sæler/losser
Læs mere på www.skanesdjurpark.se

Åsnen

Midt i søen Åsnen, i et stort område med skove, enge og småsøer, ligger Getnö Gård, som er et privatejet naturområde, som familien Olsson har udviklet til et aktivitets- og fritidsområde. Området består af 15 kvadratkilometer uspoleret natur, hvor man kan fiske, sejle i kano, cykle, eller bare vandre i de smukke omgivelser. Man kan også leje en hytte eller booke sig ind på campingpladsen. Her er også en café.

Getnö Gård ligger 185 km fra Malmø
Åbningstider i efterårsferien: 9-12, 16-19
Pris: gratis. Leje af cykler, kano, m.v. koster ekstra.
Læs mere på www.getnogard.se