Guide til Danmarks dyreunger

Forår er lig med nyfødte i landets parker og zoologiske haver. Se her, hvor du kan møde de nuttede små.

Foto: Henning Bagger, Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Zoo

Flodhest
I januar blev to flodheste i Zoologisk Have i København mor til hver sin buttede flodhesteunge. Man kan se både mødre og unger i og over bassinet i Flodhestehuset, men man skal være hurtig, hvis man vil have et glimt af de små, mens de stadig kan kategoriseres som små - de tager 1 kilo på om dagen.

Chimpanse
I starten af marts, nærmere bestemt torsdag 3. marts, fik to af chimpanserne i Abejunglen, Cindy og Carl, en lille behåret pige. 

Amurleopard
Med kun 40 eksemplarer tilbage i naturen er amurleoparden ét af verdens mest truede dyr. Det var derfor en ekstra glædelig begivenhed, da amurleoparden i Københavns Zoo for godt tre måneder siden fødte to killinger. De to er nu blevet et par vamsede garnnøgler, der tumler lystigt rundt på og omkring hinanden.  

Åbningstider: kl. 10-16, lør, søn kl. 10-17. Åbningstiden udvides fra april
Pris:140 kr., børn 50 kr. 
www.zoo.dk

Knuthenborg

Giraf
40 kilo og 1,5 meter i højden var nyeste medlem af giraffamilien, da føllet kom til verden i februar. Fødslen krævede både reb og bedøvelse, men ungen har det fint, hvilket man ved selvsyn kan konstatere, når den til sommer slippes ud på Knuthenborgs egen savanne.  

Åbningstider: 30.4-3.7: kl. 10-18. 4.7-7.8: kl. 10-19. 
Pris: 180 kr., børn 95 kr. 
www.knuthenborg.dk

Aalborg Zoo

Isbjørn
I slutningen af november fødte isbjørnemor Malik tre unger, hvoraf de to ikke overlevede de første kritiske døgn. Den tredje lever til gengæld i allerbedste velgående. 8. februar blev den lukket ud i verdenen udenfor isbjørnens fødehule og selv om den var lidt utryg til at starte med, er den nu blevet så nysgerrig på verden, at den gerne kommer hen til ruden for at se nærmere på publikum. 

Åbningstider: kl. 10-15, lør, søn kl. 10-16. Åbningstiden udvides efter påske
Pris: 140 kr. (i højsæsonen 160 kr.), børn 85 kr. (i højsæsonen 95 kr.)
www.aalborgzoo.dk

Nordsøen Oceanarium

Babysæl
Det var midt i den værste vinterkulde, at den lille babysæl kom til verden i Hirtshals. Hvidpelset og med store sorte øjne. Men der var nu ikke helt så meget virak omkring fødslen 25. januar i år, som da der i 2010 blev født en gråsælunge i Ocanariet. For da var det første gang i Danmark, der blev født en sælunge i fangenskab.
Der er imidlertid ikke så meget baby over ungen mere. På bare en måneds tid har den forvandlet sig og har nu voksen kort grå sælpels.

Åbningstider: Kl. 10-16. Weekender og helligdage 10-17.
Pris: Barn (3-11 år) 80 kr. Voksen 145 kr.
www.nordsoenocanarium.dk

Randers Regnskov

Tapir
Det var en lille stribet sag, da tapirungen Alfa født sidst i november. Siden er den unge vokset godt til og blevet en stor dreng, der er både fræk og nysgerrig. Alfa bor sammen med sine forældre i Sydamerika kuplen.

Åbningstider: Kl. 10-16, weekend 10-17. Længere åbnet i påsken.
Pris: Barn (3-11 år) 95 kr. Voksen 165 kr.
www.regnskoven.dk

 

Skandinavisk Dyrepark

Vildsvin
Det er forår i dyreparken. Fredag kom en flok små stribede vildsvin til verden. Fem, mener man i parken, hvor man endnu ikke har været tæt på ungerne, for den stolte mor er samtidig noget galsindet og passer godt på sit afkom.
Fra midten af maj og et par måneder frem vil det i øvrigt vrimle med dyrebørn i parken på Djursland. Der kommer med sikkerhed nye små hos rådyr, krondyr, rensdyr, elge, siksa, dådyr og ræve.

Åbningstider: Kl. 10-17. Åbner 21. april.
Pris: Barn: (3-11 år) 85 kr. Voksen 155 kr.
www.skandinaviskdyrepark.dk

 

Givskud Zoo

Giraf
Det er kun et par uger gammel og allerede mandshøj, det nye girafføl i Givskud. Men sammenlignet med sin mor er det stadig et lille pus.

Løver
De tropiske dyr følger ikke de danske årstider. De får unger året rundt. I øjeblikket er der nyfødte løveunger. Aberne har også unger, bl.a. er der en lille ny hos den brune lemur.

Nye unger på vej
Dyrene fra de tempererede egne følger vores årstider og får unger om foråret. Og i Givskud ventes både ulveunger og bisonkalve i april.

Åbningstider: Åbner 16. april daglig kl. 10-16. Længere åbnet i påsken
Pris: Barn 3-11 år 95...voksen    160 kr
www.givskudzoo.dk

Odense Zoo

Chimpanse
Det var sidst i oktober, at den lille chimpanseunge så dagens lys i abeburet i Odense. Dens mor tog sig straks kærligt af den lille nye, som imidlertid i dag har vokset sig til en nysgerrig. stor og lidt fræk unge, der er parat til at møde foråret.

Åbningstider: Kl. 10-16. Lørdag- søndag til kl. 17. Længere åbent fra april.
Pris: Barn (3-11 år) 75 kr. Voksen 130 kr.
www.odensezoo.dk