Guide til 24 timer i New York

Bare man hører navnet, begynder den indre film straks at køre. Og den gode nyhed er, at den amerikanske metropol er endnu mere fantastisk, end man forestiller sig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York. Bare man hører navnet, begynder den indre film straks at køre. Og den gode nyhed er, at den amerikanske metropol er endnu mere fantastisk, end man forestiller sig.

Næste: Posh som de kendte og rige

Vi – mor og datter – benyttede os af den lave dollar-kurs til en skøn november-storbyferie, hvor vi spiste, shoppede og hyggede os gennem kæmpebyen. Her kan du se, hvad vi lavede den første dag:

Kl. 06.10: På grund af tidsforskellen på seks timer vågner vi – mor og datter – ved 5-tiden, hvor klokken er omkring 11-12 stykker hjemme i Danmark. Heldigvis giver den tidlige morgen os mulighed for at få noget ud af dagen. Og vores hotel på Seventh Avenue i hjertet af New York er et godt udgangspunkt.
www.hotelpenn.com

Kl. 08.00: Morgenmad på Starbuck’s 100 meter fra vores midlertidige hjem. Det er nemt, hurtigt og godt. Kaffebaren tilbyder nemlig også morgenmad i form af havregrød, yougurt og boller. Vi spiser en lowfat yoghurt med blåbærparfait og müsli samt en friskskåret frugt. Det koster omkring 35 kroner.

Kl. 08.30: Vi køber en tre-dages-billet til dobbeltdækkerbusserne fra City Sights NY. Billetterne køber vi hos en af de utallige sælgere med gule jakker, der står på Fifth, Sixth og Seventh Avenue. Vi køber to billetter a 86 dollars. Inkluderet i prisen er adgang til udsigten fra Empire State Building og en tur med Circle Line, som sejler på Hudson floden.
www.citysightsny.com

Kl. 09.30: Vi har taget Upper Manhattan tour i dag og kører derfor mod de mere eksklusive områder på Fifth Avenue, men vigtigst af alt har vi retning mod Central Park. Den gigantiske park midt på Manhattan, hvor utallige film er optaget, og hvor alle kendte med respekt for sig selv har en lejlighed lige i nærheden. Solen skinner fra en skyfri himmel. Der er frost i luften, og parken har de smukkeste farver.

Kl. 10.00: Vi bliver frivilligt »shanghajet« af en ung fyr, der for 50 dollar (250 kroner) gerne vil give os en rundtur i den mægtige park på sin cykeltaxa, mens hans fortæller om alle de særlige steder. Vi siger ja, selvom vi er lidt skeptiske. Men vi kommer ikke til at fortryde. Den unge fyr ved alt om den historiske park og kan samtidig vise os, hvor alle de kendte har lejlighed og fortælle os om springvandet, hvor introscenen til tv-serien »Venner« er optaget. Bagefter går vi selv lidt rundt i den smukke park, før vi bevæger os ned af Fifth Avenue.

Næste: Posh som de kendte og rige