Guide til 10 bizarre hoteller

Skal din ferie i 2012 være lidt anderledes? Så bo som en hamster, i en fuglerede eller i andre utrolige omgivelser. Her er ti hoteller, der er noget helt for sig selv.

Seaventures Dive Resort står som en anden boreplatform, men det er ikke olie det handler om her, derimod koralrev og stribede fisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: flickr.com/pragon
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Glem alt om traditionelle hotel fitness-rum - i La Villa Hamster er der naturligvis en trædemølle. Og hvad med et hotelværelse, der slet ikke er der - eller man i hvert fald har svært ved at få øje på?

Læs også: Her er verdens bedste hoteller

Der er hoteller, og så er der hoteller - mærkelige hoteller, der tilbyder ophold i helt anderledes rammer, end man næsten kan forestille sig.
Budgettravelcom kårer hvert år lister med "Worlds Weirdest Hotels". Vi har kikket i de seneste års lister fra rejseportalen og valgt en halv snes af de mest besynderlige.
Se bare her:

Bo i en fuglerede
Det ligner virkelig en fuglerede, ganske vist en overdimensioneret en af slagsen. Men inde i de sammeflettede grene i trætoppen gemmer sig et af værelserne i svenske Treehotel i Nordsverige. Hotellet har 24 værelser i forskellige uformninger - alle over jorden, mere eller mindre oppe i træerne. De nyeste - der udarbejdes løbende nye værelsestyper til hoteller, der åbnede sidste år - er stort set usynlige. De kubeformede værelser i træerne er nemlig beklædt med spejle og reflekterer den omgivende natur.
Hvor: I Harads i det nordlige Sverige en times kørsel fra lufthavnen i Luleå
Infotreehotel.se

Som en borebisse
Den står på sine ben i vandet, som en anden boreplatform, men det er ikke olie, det handler om her, derimod koralrev og stribede fisk. Riggen i Celebeshavet er nemlig en dykkerplatform:
Seaventures Dive Resort med 25 airconditionerede værelser og to suiter, restaurant, lille biograf, bar og lounge, souvenirshop og 360 graders havudsigt fra soldækket. Og så er nærmeste nabo et fantastisk koralrev samt den lille ø Mabul - der er garanteret stress-fri.
Hvor: Mellem de tre øer Sipadan, Mabul og Kapalai på østkysten af delstaten Sabah, Malaysia.
Info: seaventuresdive.com

Hotel på tid
Kapselhoteller er et helt specielt japansk fænomen. Små overnatningscentraler, hvor man køber sig søvn i en "kapsel", der er stablet i rækker og i flere lag - som en reol. Men i Kyoto findes et specielt af slagsen, topdesignet og fungerende efter et tidskoncept. 9 hours, hedder det.
Ni timer udregnet efter: Tjek ind, en time til brusebad, syv timer til søvn, en time til morgentoilette - i alt ni timer. Hotellet er indrettet science fiction agtigt hvidt, og hver kapsel har computerstyret lys- og alarmsystem.
Hvor: I Kyoto i Japan. To minutter til fods fra Hankyu Kawaramachi stationen og fem munutter fra henholdsvis Keihan Gion Shijyo og metroen Shijyo.
Info: 9hours.jp

Dronningen af kitsch
I Californien er stedet ingen nyhed, for Madonna Inn har eksisteret længe inden en anden Madonna blev synonym med USA. De første 12 værelser åbnede for gæster 24. december 1958, og siden er Madonna Inn udbygget løbende. Men for andre er de nu over 100 værelser, der alle individuelt indrettet, en oplevelse. Sov i Buffalo Room med et bøffelhoved på væggen og seng i rå træstolper, i Caveman der er den rene stenhule eller i Just Heaven under svævende gyldne barok-engle. Det er et orgie i retro-kitsch.
Hvor: I San Luis Obispo på USAs vestkyst mellem San Francisco og Los Angeles, hvorfra der er flyforbindelse til San Luis Obispo lufthavn, der ligger ca. fem km fra Madonna Inn.
Info: madonnainn.com

Hamster i trædemølle
Der mangler lige duften af hø, men ellers kan man bo som en hamster i La Villa Hamster i Nantes. Her er en studielejlighed med almindelige faciliteter som tekøkken, mikroovn og gratis wi-fi tilført en meget speciel indretning à la hamster. For eksempel er sengen et bur oppe under loftet og der er en stor trædemølle, hvor man kan løbe rundt og rundt og rundt - hvis det skulle være.
Hvor: I bycentrum i Nantes i det vestlige Frankrig.