Guide: Tidsfordriv i 9 transit-lufthavne

Det er sæson for at flyve oversøisk, og det involverer ofte en mellemlanding og en god portion ventetid til næste flyafgang. Rejseliv guider til ting, du kan foretrage dig i ni typiske transit-lufthavne.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Keflavik International Airport, Island

Shopping: En af Islands helt store attraktioner er Den Blå Lagune, men når du kun mellemlander i Keflavík Lufthavn, er tiden for knap til at nå en dukkert dér. Men i Blue Lagoon Shop kan du købe en række hudplejeprodukter lavet med ingredienser fra lagunens sunde geotermiske vand.
Hvor: Leifur Eiríksson Air Terminal, level 2

Mad: Skyr Boost er et vitaminbombe af et morgenmåltid, som er lavet på  – ikke overraskende – skyr, et  traditionelt islandsk fedtfattigt surmælksprodukt, serveret med brød og forskellig slags drys. Bomben kan fås i Restaurant Nord, som derudover har friske islandske fisk på menuen.
Hvor: Leifur Eiríksson Air Terminal, level 2

Shopping: Mangler du en undskyldning for at rejse til Island med jævne mellemrum, kan du skifte optiker, mens du er i transit i lufthavnen. Optical Studio kan lige tjekke, om dit syn er i orden, hvis ikke, kan butikken både hjælpe dig med et nyt par briller eller et abonnement på kontaktlinser.
Hvor: Leifur Eiríksson Air Terminal, level 2

 

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, USA

Mad: Det er måske de færreste, der kender den amerikanske ølbrygger-gigant Anheuser-Busch. Men virksomheden står blandt andet bag den kendte amerikanske øl Budweiser. Budweiser Brewhouse serverer – udover en række forskellige øl – supper, sandwiches og salater.
Hvor: A Centerpoint

Mad: Chocolate Dipped Cherries Donut, Reverse Boston Kreme Donut og Strawberry Frosted Donut. Bare for at nævne få af de forskellige udgaver af donuts, man kan få i den amerikanske kagekæde Dunkin’ Donuts. Derudover kan man også få kaffe, kolde drikke og sandwiches.
Hvor: A Centerpoint

Pleje: Er du på vej til badeferie på Venice Beach i Los Angeles, og fik du ikke ordnet negle eller fjernet hår på benene, så er lufthavnen i Atlanta ikke et dårligt sted at mellemlande. Slå et smut forbi XpresSpa, hvor du blandt andet kan få massage, ansigtsbehandlinger og pedicure. 
Hvor: A Centerpoint og C31

 

Hong Kong International Airport, Kina

Film: Er du vild med Tycho Brahe Planetarium i København, bør du overveje at se en film i »UA IMAX Theatre @Airport« i Hong Kong International Airport. IMAX er verdens største filmformat, og denne biograf har den største IMAX-skærm i Hong Kong.
Hvor: Terminal 2, level 6

Mad: Der findes flere asiatiske restauranter i lufthavnen, hvor du kan få traditionel asiatisk mad. Blandt andet La Palace, der ud over en klassisk wonton (tynd dej med fyld) serverer lokalt inspirerede retter. Skyl det hele ned med frisk mælk fra Hokkaido, Japans nordligste ø.
Hvor: Terminal 1, level 5

Shopping: Butikken KI*LA*RA er et must for Hello Kitty-fans. Køb tøj, tasker og nipsting med den lille japanske tegneseriekat. Og er du mere til hunde, ligger der i samme lokale en butik, Céu, som sælger tøj og tilbehør til hunde fra den virkelige verden. 
Hvor: Terminal 2, Level 5

Næste side: Schiphol Amsterdam Airport - Frankfurt Airport - Charles de Gaulle