Guide: Sov godt for enhver pris

Fra gratis søvn i Guds frie natur til en seng i femstjernet luksus. Der er alle muligheder for overnatninger i det danske ferieland

Overnatning for en billig penge kan være på naturmåden i telt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sov for ingen penge

Priser: 0-500 kr.

Der er masser af muligheder for at komme på ferie, selv om tegnebogen er slunken.

Næste side: Sov for en billig penge

Lån for eksempel et telt af familie, naboen eller venner og overnat helt gratis eller for få kroner på en af de op mod 1.000 naturlejrpladser rundt om i Danmark – og hvis der er shelter på pladsen, er det ikke engang nødvendigt med et telt. Find naturlejrpladserne i guidebogen »Overnatning i det fri« eller på Naturstyrelsens hjemmeside. At bytte bolig med en anden familie er en anden gratis feriemulighed. Og campingpladser, vandrehjem – eller hostels, som de kaldes i dag – samt Bed & Breakfast er gode alternativer i den billigste kategori.

Helt ude i naturen
På Nordfyn er der knap 30 naturpladser. En af dem ligger i Jersore nær Bogense. Følg skiltene mod Æbelø, hvor familien Rasmussen stiller en mark til rådighed for overnatning. Her er bålplads, og der er også faciliteter for medbragte heste. Adgang til bad og toilet. Overnatning 20 kr. pr. person og et bad 15 kr. pr. person.
udinaturen.naturstyrelsen.dk

Bytte, bytte bolig
Det er en billig ferie. Men det er samtidig en anderledes form for ferie, for man bor ikke i de traditionelle ferieområder, men midt i den danske hverdag, når man bytter bolig med en anden familie. Kontakten kan enten etableres via katalog eller et formidlingskontor.
boligbytte.dk, intervac.dk og exchange2home.com

Telt ved Storebælt
Urhøjgård Camping syd for Kalundborg er en klassisk strandcampingplads som ligger lige ud til en af Vestsjællands bedste badestrande. 400 pladser med havudsigt, og fra teltpladserne er der kun 37 m til vandkanten. Pris pr. døgn 72 kr. for voksne og 40 kr. for børn (3-14 år). Pladsgebyr: 20 kr. for et telt pr. døgn og 25-40 kr. for campingvogn pr. døgn.
urhoej-camping.dk

Sønderjysk hostel
Det lille Enderupskov Vandrerhjem mellem Gram og Ribe ligger omgivet af både skov og å. Ud over fred og ro er her fiskeri, ridning og vandring ad mærkede stier. Der er 48 senge og værelser af forskellig størrelse og med fælles bad/toilet. Værelse til to personer koster 300-375 kr. pr nat. Tre personer 380-425 kr. og fire personer 425-475 kr. Vandrehjemskort til 70 kr. nødvendigt.
danhostel.dk og enderupskov.dk

B&b på bornholm

Bed and Breakfast. Den engelske betegnelse swinger lidt mere end »seng og morgenmad«, så det er, hvad privat indkvartering nu hedder på dansk. For eksempel på førstesalen af et gammel murermesterhus i Svaneke på Bornholm, hvor der er egen indgang og altan til dobbeltværelset. Badeværelse på gangen. Værelset koster 400 kr. pr. nat. Enkeltværelse 225 kr. og morgenmaden 40 kr. pr person.
bedandbreakfast.dk

Næste side: Sov for en billig penge