Guide: Restauranter og cocktailbarer i Stockholm

Som besøgende kan det være svært at have fingeren på pulsen i Sveriges hovedstad. Rejseliv har fået tre stockholmeres bedste tip til restauranter og cocktailbarer i byen.

Linje Tio. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anna Nordström, Restaurantskribent på Alt om Stockholm

Nordisk mad med udsigt
»Der er sket virkelig meget i bydelen Djurgården på det seneste. Blandt andet kom Oaxen Krog & Slip til for et års tid siden. Det er to restauranter i én. »Krog« er gourmet-delen, hvor du skal forvente at slippe 3.000 svenske kroner for menu plus vin.

»Slip« er derimod et i helt andet prisleje og har en fantastisk udsigt – det ligger nærmest midt i en gammel havn. Madstilen er typisk nordisk gastronomi med fokus på lokale råvarer, og restauranten har vundet utallige priser, siden den åbnede. Det er svært at få bord, men kom tidligt (åbner kl. 17), og snup en af de ti pladser i baren, som er reserveret til walk-ins.

Oaxen Krog & Slip Beckholmsvägen 26
Info:
Oaxen.com

Drinks i turistkvarteret
»Gamla Stan er fantastisk, men undgå for alt i verden Västerlånggatan samt alle de andre overrendte turistfælder – og sigt i stedet efter Restaurant Frantzén i Lilla Nygatan. Ikke for at spise der, man kan nærmest ikke få bord alligevel, og bare maden koster 2.200 svenske kroner, men lige overfor er en af byens bedste cocktailbarer åbnet.

Den hedder Corner Club, og her får man virkelig valuta for pengene, og den er et perfekt sted at starte med en pre-drink. Baren hører sammen med gastro-pubben The Flying Elk på næste hjørne, og her kan man både få bord og betale regningen uden lommesmerter. Og så vil også lige nævne Linje Tio, en kontinental­europæisk restaurant og cocktailbar, der har alt, hvad man drømmer om – inklusiv charmerende betjening.«

Corner Club, Lilla Nygatan 16
Info:
cornerclub.se

Pattegris og blodpølse
»Et af de mest trendy steder lige nu er NOOK. Det er helt nyåbnet, og køkkenchef Claes Grännsjö serverer menuer til omkring 300 svenske kroner stykket. Køkkenet er new nordic, men blandet med et internationalt twist. F.eks. skal man ikke blive overrasket, hvis man får en helstegt pattegris med tilhørende koreansk blodpølse, sriracha og godjochang. Baren er også ganske god. Og prøv for Guds skyld pork buns.

NOOK Åsögatan 176
Info:
nookrestaurang.se

Marie Leveau. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Marcus Sundberg, 40 år, projektleder på reklamebureau Fyraften-cocktail 

»Jeg arbejder i byens hippe kvarter, som er Södermalm. Så for det meste bliver jeg i området, når vi skal hygge os efter arbejde. I Stockholm bruger vi meget begrebet »after-work«, og her kan jeg virkelig anbefale et rigtig godt sted, som har det hele.

Det hedder Marie Leveau og er en kombineret restaurant, cocktailbar og en ekstra lille hemmelig bar med navnet Little Quarter. Her er en ny cocktailmenu hver måned, stedet har vundet masser af priser, og stemningen er også altid god.«

Marie Leveau Hornsgatan 66
Info:
Marielaveau.se

Dj på toilettet
»Vil man spise i centrum, er Restaurang Nosh and Chow virkelig et besøg værd. Her er indretningen særdeles cool og gennemført, og maden henter inspiration fra alle verdenshjørner, hvilket gør, at man kan komme rundt på hele smagspaletten. Og så er der en DJ på toilettet. Nosh and Chow er, helt ærligt, måske lidt højt prissat, men meget populært, så vær ude i god tid med at booke bord.

Nosh & Chow Norrlandsgatan 24
Info:
Noshandchow.se

Fest for 40
»Når man er blevet ordentligt mæt og måske lidt tipsy, er det med at komme ud i byen og finde en lille fest. Det kan man rigtig mange steder, men een eftersom jeg netop har passeret de magiske 40 år, tager jeg for det meste på Riche, hvor det er det mere modne publikum, som kommer på besøg. Man kan også få stivet selvtilliden helt af ved at tage på Sturehof – der er man helt sikkert den yngste.«

Riche, Birger Jarlsgatan 4 og Sturehof, Stureplan 2

Karolina Forsslund, arbejder med kvalitet & reklamation hos Fritidsresor Eventyrpark

Lav din egen æblemost
»Rosen Hill er lige så fantastisk, som hjemmesiden er dårlig og grim. Her er kun åbent fra maj til oktober, og det er en ægte forårsbebuder for mig, og altid noget, jeg ser frem til, når dagene bliver længere. Rosen Hill ligger cirka 20 km vest for det centrale Stockholm på en lille ø, der hedder Ekerö.

Det er et kollektiv, som driver både café, loppemarked, og yogakurser. De lærer en at lave blomsterdekorationer, og man kan lave egen æblemost derude, som smager aldeles vidunderligt. Her er utallige muligheder, og der er i øvrigt også masser af koncerter.«

Rosen Hill Nyckelbyvägen 22
Info: Ekerö Rosenhill-ekero.blogspot.se

Urban Deli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Mad og kendisser
»Södermalm er det smarteste område lige nu, og hvis jeg skal føle mig rigtig smart, tager jeg på Urban Deli på Nytorget 4. Det er en blanding af en trendy madbutik, der har nogle vidunderlige produkter af høj kvalitet, og så en restaurantdel og deli, der virkelig forstår at sætte smagen i højsædet. Den er meget New Yorker-agtig i hele sit udtryk og så er det et af de bedste steder at spotte svenske kendisser, hvis man er til dét.«

Urban Deli, Nytorget 4
Info: rbandeli.org

Pandekager ad libitum
»Jeg er i den grad til brunch. Tanken om at forkæle mig selv i weekenden er en af de ting, der kan få mig gennem en lang arbejdsuge, og intet sted i Stockholm får man en bedre brunch end på Cafe Sirap i Vasastan. Hvis I ikke tror på mig, så bare se på Cafe Siraps pandekagekort.

Ja, de har et kort udelukkende med pandekager. Blåbær, pecannødder, banan og is er bare nogle af de pandekager, du kan bestille. Og så har de alt i brunch-kategorien – inklusiv french toasts og belgiske vafler.«

Cafe Sirap, Surbrunnsgatan 31 A, Vasastan
Info: Cafesirap.se