Guide: Milano for de mindste

Tag bare den lille med til den norditalienske by, der byder på meget mere end eksklusive modebutikker og Michelin-restauranter, beretter Rejselivs testfamilie.

Foto: Johan Lyngholm Pedersen

Høje stilet-hæle 'click-click’er ubesværet over brostenene i den menneskemyldrende shoppinggade, mens Dolche Gabbana-tasken taktfast svinger frem og tilbage langs den nærmest sygeligt slanke krop.

Se også: New York for de mindste

Milano er lig med mode, hvilket blot en lille slentretur i byens centrum hurtigt slår fast. Her kan du ikke undgå at støde på ikoniske mærker som Giorgio Armani, Versace og Prada.

Men den norditalienske storby byder på meget mere end voksen-ting som shopping, michelinrestauranter og det verdensberømte operahus La Scala. Udstyret med en klapvogn endte BT Rejsers familietur til modemekkaet med at blive et sydeuropæisk eventyr for vores halvanden-årige datter.

Børnevenlig park
Knap 100 meter fra de eksklusive butikker med astronomiske euro-omsætninger ligger nemlig den skønne park Giardini Pubblici Indro Montanelli. Et af flere store grønne områder i storbyen.

Hele 172.000 m2 strækker arealet sig over, og her finder man – foruden søer, hvor ænder kan fodres – hele tre store legepladser med gynger, vipper, legehuse og rutsjebaner. 

Med de grønne omgivelser som ramme blander man sig her med de lokale børnefamilier, der nyder storbyens lille oase. 

I parken er der desuden et lille tivoli med både karruseller og små vandrutsjebaner. Helt gratis kan man promenere rundt blandt forlystelserne, der blot koster omkring en euro at prøve. Et vaskeægte slaraffenland for de mindste.  

Hyggeligt café-miljø
Når barnegrinet afløses af gab, er det blot op i klapvognen med den lille pode, hvorefter man på fem minutter kan være ude i Milanos hyggelige café-miljø, hvor en lækker omgang risotto eller ægte italiensk pasta kan nydes til et glas rødvin. Selvfølgelig efterfulgt af den hjemmelavede is – gelato – som sælges på hvert gadehjørne i centrum.

Helt inde i hjertet af Milanos pulserende storbyliv finder man Piazza Duomo, hvor den gigantiske domkirke rejser sig mod himlen. 158 meter lang, 92 meter bred og 108 meter høj – og dermed overgås den kun af Peterskirken i Rom. 

Indrømmet, det er nok ikke lige der, man tager en lille legesyg datter/søn med ind, men så må forældrene gå ind og kigge på skift. 

Udenfor kan den lille løbe rundt på pladsen blandt duerne, der lokkes til af de mange afrikanere, der med korn i hånden prøver at imponere turisterne med tricks. Lige meget om solen banker ned på pladsen, eller om regnen rammer byen.

Kulinarisk højborg
Når den lille sult melder sig igen, hvad den ofte gør, når man vandrer rundt i en af europas kulinariske højborge, er det tid til en panini. Den perfekte snack til de shoppingtravle forældre og den siddende i klapvognen. 

Maden er en turist-attraktion for sig selv, og med lidt research kan man sagtens tage sit lille barn med på en lækker restaurant med overkommelige priser. Kig ned ad sidegaderne og vær ikke bange for, at skiltet med »Pizzeria« er lig et lille snusket køkken, der kun serverer hurtiglavede pizzaer og pasta-retter. 

Her findes oftest menukort med lækre lokale kødretter og desserter, der gør det svært at holde mundvandet tilbage. Det var netop sådan et sted, vi fik den bedste og mest smagfulde bid af kulinariske Italien. Buon appetito!

Se også: 5 for børn i Berlin