Guide: Kulden skal kysses væk

Frosten har fået ordentlig fat her i februar, men måneden har heldigvis valentinsdag at varme sig på. Her er seks vidt forskellige valentins-rejser.

Vil du flotte dig, så tager du din valentins-date med til Paris, hvor I bor på Hotel Ritz, drikker champagne, kører med hestevogn og kysser under Eiffeltårnet. Så bliver det ikke mere romantisk – eller hvad? Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

 

Den eksklusive

Det legendariske hotel Ritz Paris har sammensat en romantisk pakke til Valentinsdag, hvor der er ikke sparet på noget. Ej heller på dine penge. Prisen begynder nemlig ved 13.750 kr. På hotelværelset venter først en champagne-cocktail fra den ikoniske Hemingway Bar, chokolade fra hotellets egen konditor og hovedpudebetræk broderet med dig og din dates initialer. Og senere en tur gennem Place Vendôme med hestevogn og middag for to på den smukke og to-stjernede restaurant L’Espadon.
Info: ritzparis.com

 

Den aktive

Man behøver ikke at stirre hinanden dybt i øjnene og udveksle lyserød-glasur-søde ord henover en »candlelight dinner« for at have en vellykket Valentinsdag. Det kan være ligeså meget romantik i at ride i galop gennem den smukke natur på Island på hver sin hest. Eller synke ned i Den Blå Lagune, en af landets mange termiske bade, og være ligeglad med, at den islandske gennemsnitstemperatur i februar er lige under frysepunktet.
Info: heklatravel.dk

 

Den tæt på

Bor man i København eller Nordsjælland ligger Malmø lige ovre på den anden side af sundet, men byen kan alligevel give følelsen af at være på date langt væk hjemmefra. Og der er mange restauranter med »Alle hjärtans dag«-tilbud. Restaurant Årstidernas seneste skud på stammen er Årstiderna by THE SEA. For 450 svenske kroner får man serveret en halv hummer med et glas champagne, smørstegt filet af havtaske eller grillet oksefilet og chokolade mousse med hindbærskum.
Info: arstidernabythesea.se  

 

Den erotiske

Det behøver ikke være mere kompliceret end kærlighed ved første hop. Tag tøjet af og hop sammen ud fra en bro 50 meter over Nanaimo River, som er en del af natur- og aktivitetsparken Wildplay Elements Park Nanaimo på Vancouver Islands kyst. Man snøres godt og grundigt sammen ved anklerne og beordres til at klamre sig til hinanden i de godt fem minutter, et nøgen-bungyjump varer.
Info: wildplay.com

 

Den danske

Det er niende Valentinsdag i træk, Rundetårn i København holder dørene åbne til sen aften og stiller kikkerten i observatoriet skarpt ind på Venus og Mars. Men inden man når helt op til stjernehimlen, er der foredrag om, hvordan man får Valentinsdag ind i hverdagen og livemusik med romantiske hits. Man kan købe en kurv med champagne og hjertechokolade til at dele med daten i en af Sneglegangens mange vinduesnicher.
Info: rundetaarn.dk

 

Den alternative

Moskva rimer umiddelbart ikke på romantik, men det nyrenoverede hotel Radisson Royal i den russiske hovedstad gemmer på en restaurant med netop dette navn. Restaurant Romantik ligger på øverste etage, lige under bygningens spir, og har i romantikkens ånd selvfølgelig kun plads til to gæster. Herfra kan man nyde en privat middag og 360 graders ugeneret udsigt over Moskva, hvis man ellers kan få øjnene væk fra sin valentins-date.
Info: ginzaproject.ru

Læs også: Valentins-destinationer der hitter