Guide: Fodbold i London

London er den by i verden med flest top fodboldklubber samlet i én og samme by. Rejseliv.dk guider dig til den bedste fodbold i byen.

Arsenals stadion er vel nok det mest moderne fodboldstadion i verden med faciliteter i verdensklasse. Emirates åbnede dørene i 2006 og har plads til 60.335 tilskuere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alessia Pierdomenico
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fodbold på Emirates Stadium mandag. Fodbold på White Hart Lane onsdag. Fodbold på Stamford Bridge lørdag. Fodbold på Upton Park søndag.

Læs også: Oplev american football live

Sådan kan en uge for en fodboldtosse i London let se ud. På blot seks dage kan du være heldig og se Premier League-fodbold på fire forskellige stadions i én og samme by. London er den eneste by i hele verden, der kan prale af at have så mange topklubber fra Premier League og den næstbedste engelske række samlet. Hele otte af slagsen.

Rejser du til London er du altid garanteret mindst en London-klub, der spiller på hjemmebane. Derfor valfarter millioner hvert år til London for at krydre en weekend eller et ugeophold med fodbold i verdensklasse. Vi giver guiden til topfodbold i London.

Arsenal

Klubben: Ofte med i mesterskabskampen i England og næsten altid deltager hvert år i Champions League. Har dog ikke vundet nogen stor titel siden FA Cup’en i 2005.
Stjernerne: Spanske Cesc Fabregas og angrebsstjernen Robin van Persie. Nicklas Bendtner det danske islæt.
Stadion: Måske det mest moderne fodboldstadion i verden med faciliteter i verdensklasse. Emirates åbnede dørene i 2006 og har plads til 60.335 tilskuere.

Metro til stadion: Arsenal Tube, Highbury & Islington og Holloway Road Tube.
Før og efter kampen: Placeret i Islington ikke langt fra det oprindelige stadion Highbury i det nordlige London. Et pænt beboelseskvarter i den engelske middelklasse. Pubben The Auld Triangle huser Arsenal-fans 400 m fra stadion.
Billetter: Fra ca. 110 pund og opefter. På klubbens hjemmeside arsenal.com eller premierleague.com kan man købe via kreditkort.


Chelsea

Klubben: Vandt mesterskabet i sidste sæson og har siden olie-milliardæren Roman Abramovich’ indtog i klubben været en del af Top-4 i England.
Stjernerne: En hel parade af superstjerner fra 430 mio. kr. nyindkøbet Fernando Torres, Frank Lampard og Didier Drogba.
Stadion: Bygget i 1876, men har gennem årene været igennem flere ombygninger og udvidelser. Stamford Bridge har god lydkulisse og emmer af engelsk fodbold fra gamle dage med plads til 42.050 tilskuere.

Metro til stadion: Fulham Broadway med Imperial Wharf og West Brompton som alternativer.
Før og efter kampen: Chelsea er et af de mere mondæne og fashionable kvarterer i London. Her flasher millionærerne deres luksusbiler, og de dyre butikker ligger i Chelsea-området. Pubben White Horse tæt på Parsons Green metro er et populært sted, ellers er der mange gode steder på Kings Road i nærheden.
Billetter: Fra ca. 90 pund og opefter. Chelsea.com eller premierleague.com kan man købe via kreditkort.

Tottenham

Klubben: Har mest af alt været en midterklub de seneste mange år, men de sidste to år har man bevæget sig tilbage i toppen. Er endda kommet langt i Champions League i denne sæson.
Stjernerne: Walisiske Gareth Bale og den lange angriber Peter Crouch.
Stadion: White Hart Lane er bygget i 1899 men renoveret mange gange. Der er en fantastisk ægte atmosfære, hvor mange af siddepladserne er helt ned til græstæppet. Plads til 36.310 tilskuere.

Transport: Seven Sisters metro. Togstation White Hart Lane.
Før og efter kampen: Beliggende i et forholdsvis kedeligt kvarter i det nordlige London. Der er dog godt gang i den på kampdage, hvor The Bricklayers Arm er den klart bedste Tottenham-fan pub.
Billetter: Fra 55 pund og opefter. Tottenhamhotspur.com, du skal dog registrere dig gratis for at komme til billetbestilling og Premierleague.com 

West Ham

Klubben: En ægte arbejderklub i øst-London med hardcore fans, der er loyale frem til dødsdatoen. Spiller aldrig med om titler, men altid knald på hjemmekampene.
Stjernerne: Målmand Robert Green, dansk-new zealandske Winston Reid og den danske landsholdsspiller Lars Jacobsen.
Stadion: Boleyn Ground er bedre kendt som Upton Park, som referer til området, stadion er placeret i. Bygget i 1904 men ombygget fire gange. En kapacitet på 35.303 tilskuere med en god lydkulisse.

Transport: Nærmeste metro er Upton Park. Da der ofte er overfyldt på kampdage kan det anbefales at gå ti minutter fra stadion til Plaistow. Vær opmærksom på, at West Ham tube ikke er i nærheden af stadion.
Før og efter kampen: Er du West Ham-fan så er der masser af alternativer som The Boleyn, Queens og Greengate på Barking Road. Pas på med at tage på Denmark Arms trods det tillokkende navn, da det er for udebane-fans. Selve området er lidt barskt, så vær ekstra opmærksom på lommetyve og andre farer.
Billetter: Fra 36 pund og opefter. www.whufc.com, du skal registrere dig gratis. Ellers premierleague.com.

Læs også: Mor og søn i fodboldland