Guide: Fem seværdigheder i Tulum

De kridhvide strande i mexikanske Tulum inviterer til rendyrket daseferie, men det er masser af oplevelser i området, som er værd at køre efter.

Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Foruden afslapning på stranden, shoppingtur til byen Playa del Carmen og en nat i festbyen Cancun findes der mange andre oplevelser tæt på Tulum.

Her er fem oplevelser, som er værd at køre efter:

Chichén Itzá
Yucatán halvøens største seværdighed. Ruinerne efter mayaernes by, tempel og den 25 meter høj pyramide, der blev bygget mellem år 600 og 900 og forladt 100 år senere, er World Heritage. Imponerende men skæmmes lidt af et overvældende antal sælgere inde i området.

Cobá
Resterne af den ældste mayaby, som havde 50.000 indbyggere, ligger nu gemt i junglen. Kun en lille del af den store by er udgravet. Man kan leje cykler og køre rundt mellem ruiner og regnskov, og den 42 meter høje pyramide er den eneste på halvøen, der må bestiges.

Sian Ka’an
Det store naturreservat lige syd for Tulum stranden indbyder til grønne oplevelser. Flere firmaer artrangerer kajakture eller udflugter i motorbåde. Og kan man lide at fiske, er der også ture for flue-fiskeri. Cesiak er en af mulighederne. cesiak.org

Akumal
Der er gode snorklerev ud for Tulum stranden. Men at snorkle ved den smukke Akumal strand seks-syv kilometer længere mod nord er helt specielt. Stranden kendes også som skildpaddestranden, og man er næsten sikker på, at møde en eller flere skildpadder på snorkelturen.

Punta Allen
Langt fra omverdenen, 42 kilometer gennem Sian Ka’an naturreservatet, hvor kun de første 14 km er asfalteret, og de sidste 25 er ud af en landtange, ligger den lille fiskerby. Her er helt stille. Det tager flere timer at køre dertid, så planlæg en overnatning.

Se også: Tropestrand som taget ud af et postkort