Guide: Bliv gift på rejsen

I do. Sidste år skiftede mere end 1.700 brude og -gomme den danske folkekirke ud med udenlandske hvide strande, historiske slotte eller heftige storbyer, da brylluppet skulle stå. Se her, hvor og hvordan, du også kan blive gift i udlandet.

Drømmer man om et intimt og super-romantisk bryllup under åben himmel på en tropisk sandstrand med bølgebrus i stedet for orgelbrus, med svævende havfugle som vidner, med både brud og gom helt i hvidt og med bare fødder i det varme sand, så er Seychellerne et oplagt sted. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bryllup i paradis: Seychellerne


Drømmer man om et intimt og super-romantisk bryllup under åben himmel på en tropisk sandstrand med bølgebrus i stedet for orgelbrus, med svævende havfugle som vidner, med både brud og gom helt i hvidt og med bare fødder i det varme sand, så er Seychellerne et oplagt sted.

Læs også: Nyt drømmejob for to: Test bryllupsrejser et halvt år

Seychellerne, der består af 115 koraløer (det er dog kun de 20 af dem, man kan besøge), ligger nordøst for Madagascar i Det Indiske Ocean og er indbegrebet af et tropeparadis.

Her er krystalklart blåt hav, kridhvide palmeomkransede strande, en fantastisk natur og en imødekommende befolkning. Her er lækre luksushoteller, hvor man kan slappe af inden brylluppet, og hvor man kan fortsætte direkte over i bryllupsrejsen, efter at man har sagt »ja« til hinanden på stranden. Og skulle man på et tidspunkt trænge til at se noget andet end dybden i den elskedes øjne, er der rige muligheder for at besøge de forskellige øer, opleve naturparker eller snorkle efter farverige fisk og koraller.

Par fra hele verden kommer til Seychellerne for at blive gift, så hele den praktiske del af vielsen er nem at have med at gøre.

Der er således ikke alene et giftekontor på hovedøen Mahe, men også på de populære ferieøer Praslin og La Digue. Vil man hellere giftes på en af de andre øer, kan det sagtens lade sig gøre – så skal man blot betale for giftefogedens transport til og fra øen. 

Ønsker man at blive viet på en strand ved hotellet, skal det aftales med hotellet på forhånd, og så sørger det for at få den nødvendige tilladelse til, at vielsen kan foretages et andet sted end på giftekontoret. 

Arrangøren af rejsen kan hjælpe med detaljerne. 

Info: seychelles.travel/en/home/weddings.php

 

 

Bryllup med humor: Las Vegas


Lægger man mest vægt på »fest« i ordet »bryllupsfest«, er det Las Vegas, man skal til. Her i USAs glitter-og-glimmer-by nr. 1 kan man udleve sine vildeste bryllupsdrømme. 

Man kan selvfølgelig køre bridezilla-stilen og få et bryllup, der er så ekstravagant og overgearet, at alle får nervesammenbrud undervejs (psykologbistand kan tilkøbes), men spillebyen i Nevadas ørken er nu mere kendt for sine skøre tema-bryllupper. Og da amerikanerne altid er friske på at tjene en skilling eller to, er der flere end 100 af de såkaldte »wedding parlours« at vælge imellem.

Læs også: Bryllupsfabrikken Las Vegas

Den klassiske Las Vegas-vielse er den med Elvis-temaet, hvor man vies af en giftefoged i Elvis-kostume, som synger Kongens mest smægtende kærligheds-sange under vielsen.

Men herudover er der blandt andet vielser med temaer som pirater (her bliver man smedet i hymnens lænker af en Jack Sparrow-lignende piratkaptajn), »Thriller« (Michael Jackson synger og danser), »Blues Brothers«, »Phantom of the Opera«, det gamle Egypten, og Det vilde Vesten.

Er man mere til et bryllup med stil og god smag i højsædet (det siger de i hvert fald selv), kan Viva Las Vegas Weddings tilbyde et »Camelot«-bryllup, hvor omgivelserne er som ved Kong Arthurs hof, og hvor man frit kan vælge mellem at blive viet af Kong Arthur himself eller troldmanden Merlin. 

Læs mere om de praktiske foranstaltninger på vivalasvegasweddings.com. Man kan også booke bryllupsrejser fra hjemmesiden. For fuld Elvis-gas, så tjek her: elvisweddings.com

 

 

Bryllup på havet: Krydstogt


Krydstogter er ofte romantiske rejser, men faktisk gennemføres der ikke så mange bryllupper til søs, som man  skulle tro. Det er der en naturlig grund til: De fleste kaptajner har ikke tilladelse til at gennemføre en vielse, så det lykkelige par må gå i land til en officiel ceremoni.

Ikke desto mindre satser flere rederier på romantikken om bord (ikke mindst kombineret med den gode reklameværdi i et bryllup på havet). Det gør rederierne ved at gøre deres skibe hjemmehørende i Bermuda, for hvis et krydstogtskib fører Bermudas flag, må kaptajnen gerne vie et par.

Det har blandt andet fået et af de klassiske rederier, Cunard Lines, der har krydstogtskibet Queen Mary 2 i »stald«, til at flytte hjemby fra Southampton, England, til Hamilton, Bermuda. Til stor fortrydelse for englænderne, for Southampton har altid været betragtet som udgangspunkt for ruten over Atlanten.

En bryllupspakke på Queen Mary 2, hvor kaptajnen står for vielsen og parret udstyres med gyldig vielsesattest, vil stå i ca. 18.000 kr. ud over rejsens pris.

For det beløb får man blomster, fotografering, champagne og morgenmad på sengen på sejlturen over Atlanterhavet. Arrangøren af krydstogtet kan hjælpe med alt det praktiske omkring brylluppet undervejs.

Verdens største krydstogtrederi, amerikanske Carnival, har ca. 2.200 bryllupper om året, mens Norwegian Cruise Line har 300 bryllupper om året. Royal Caribbien har små 800 om året.

Info: cunard.com/Ships/Queen-Mary-2

 

 

Bryllup på charterrejsen: Sicilien


Skal charterrejsen kombineres med et romantisk bryllup, kan det snildt lade sig gøre. Vi foreslår, at rejsen går til Sicilien, som er noget af det mest romantiske, man kan forestille sig.

Charterrejsebureauet Star Tour arrangerer bryllupper i Taormina, i et af den fantastiske bjergbys statelige gamle huse, Palazzo Duchi de Santo Stefano.

Men inden brylluppet skal stå, skal det kommende brudepar unde sig en tur rundt i Taormina på egen hånd. Gå op til det græsk-romerske amfiteater over byen og sæt jer på øverste sæderække. Milde himmel, siger vi bare. Der er udsigt til det blå, blå Middelhav dybt nede, I kan kigge op på slottet på en klippetop – og I kan se over til vulkanen Etna, der knejser over det hele og sender sin hvide dampsky til vejrs.

Det er fuldstændig vidunderligt at sidde her og nyde livet, og oplevelser i denne kaliber møder man egentlig over hele Sicilien, så der er rigeligt at opleve også efter brylluppet.

Man bestiller brylluppet hos rejsebureauet samtidig med, at man bestiller rejsen.

Derefter sørger bureauet for, at man bliver sat i forbindelse med en lokal bryllupsarrangør, som står for alt det praktiske.

Den samlede pris afhænger derfor helt af hvilke ønsker, man har til middagen, blomsterne, makeuppen, musikken – og skal der være en tenor til at synge? Selve vielsen i paladset koster 5.000-6.000 kr.

Et bryllup på Sicilien er meget populært, så det gælder om at være tidligt ude, hvis man vil giftes med udsigt til Etna.

Info: startour.dk/Rejseudvalg/Bryllup-i-udlandet

 

 

Bryllup i kulden: Lapland eller Canada


At blive gift uden for Danmarks grænser behøver ingenlunde at indeholde elementer af bare tæer og høj sol for at være romantisk.

Det kan også være ualmindeligt stemningsfuldt at sige ja til hinanden i klart frostvejr og iført brudetøj, der kan holde den kommende brud og gom varme i snevejr.

Ishotellet i Jukkasjärvi i det nordlige Sverige er ikke bare verdens største og første hotel bygget af is, det er også udstyret med en kirke af is og sne, komplet med kirkebænke, alter, søjler, lysekroner og et knirkende gulv af sne.

Den frostklare stilhed inde i kirken er nærmest andægtig, og kirkens beskedne størrelse garanterer intimiteten.  

Den festlige del af bryllupsfesten kan man henlægge til Ice Bar (kræver dog at brudepar og gæster har varmt tøj på), og selve brudenatten kan de nygifte fejre i selve ishotellet – ovenpå rensdyrskind og i en sovepose til to. 

Skal det være lidt mere ekstravagant, kan man også blive gift i kolde omgivelser i hôtel de Glace i Quebec i Canada

Her har man lavet deciderede bryllupspakker til det kommende ægtepar, som udover vielse. fotografering, en overnatning i en is-suite og en i varm seng på Sheraton indeholder en flaske is-cider og to is-flutes.  Hôtel de Glace vier også brudepar af samme køn.  

Begge hoteller bygges hvert år op i december og »smelter« i april, så brylluppet skal holdes i den periode. Det er en god idé at booke i god tid. 

Info: icehotel.com og hoteldeglace-canada.com

 
Læs også: Ferie-flirts kan ende med bryllup