Guide: 8 oplevelsesrige ski-pauser

Rejseliv.dks skiekspert Sophie Fjellvang-Sølling guider her til otte steder, hvor der er meget mere at lave end blot at suse ned ad pisterne på ski eller snowboard.

Trænger I til en pause i skiløbet i Sölden, så er der kun ti minutter til det store badeland »Aqua Dom«, der både har indendørs- og udendørs pools. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Ski og storby

Nice, Frankrig
Chik og eksklusiv, lækker mad og farverige markeder, Nice behøver næppe en nærmere introduktion. Det nærmeste skisportsted fra den franske kystby er Isola 2000, der ligger 90 km fra Nice, og som man kan komme til (og fra) med bus. Selve Isola er en landsby knapt 900 m over havet, mens skianlægget ligger noget højere oppe i bjergene i en højde op til 2.610 m. Her er 42 præparerede pister (flest lette) samt adskillige hoteller.

Barcelona, Spanien
Barcelona er en summende metropol i lunt klima ved Middelhavet og med et uendeligt udbud af kultur, seværdigheder, forlystelser og gastronomi. Og bare 50 minutters kørsel væk ligger skisportsstedet La Molina med 61 km pister i op til 2.445 m højde. La Molina er det ældste skisportssted i Spanien; det første hotel åbnede i 1925 og den første skilift i 1943. I dag har stedet næsten 400 snekanoner, så både begyndere og eksperter (og La Molina er god til begge grupper) kan uanset vejret suse ned ad pisterne.

Oslo, Norge
Den norske hovedstad er ikke ret stor, men charmerende, hvad enten man vil shoppe på Bogstadveien, byens største shoppinggade, gå en tur i Grünerløkka, Oslos hippe kvarter, besøge den imponerende Operaen, eller drikke kaffe på Tim Wendelboe, et kafferisteri med en ambition om at blive det bedste i verden. Skientusiasterne behøver ikke bevæge sig ret langt væk fra Oslo – blot til Tryvann Skisenter ved Holmenkollen, et kvarters kørsel fra centrum. Området ligger op til 1.000 m over havet, og der er 10 pister og sne-garanti (eventuelt fra snekanon).

Zürich, Schweiz
Byen ved Zürichsee har masser af historie og kultur med gallerier, festivaler, historiske kirker, flere museer, og hele den gamle bydel, man kan slentre rundt i i timevis. Hvis man da ikke vil shoppe ure, chokolade og designertøj. Når pisterne kalder, er der bare godt 80 km til den hyggelige skiby Engelberg, som blandt sine forcer kan prale af altid at have sne, fordi gletsjeren Titlis når op i over 3.000 m højde (Engelberg er 1.000 m over havets overflade). Her er 80 km pister og 49 km til langsrendsfolket.

Næste side: Ski, natur og aktiv