Guide: 6 funky og skæve hoteller i Barcelona

Fra moderne luksus og originale herskabslejligheder til det funky, skæve og billige. Her er seks måder at bo på i den spanske storby.

Designer hotellet Olivia Balmes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Flyvbjerg, PR, Flickr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Panoramaudsigt og cowboytoasts

Er det din første tur til Barcelona, eller har du bare lyst til at gøre det nemt for dig selv, bliver det ikke lettere end at stå af flyet, stige på bussen ind til Barcelona og 20 minutter senere hoppe af på Plaza Catalunya. Her midt på den kæmpe, centrale plads, der vel bedst kan sammenlignes med en stor udgave af Rådhuspladsen i København, ligger det moderne hotel Olivia Plaza med hovedstrøget La Rambla lige om hjørnet.

Men lige så travl og støjende, pladsen er, lige så fredfyldt er det at komme ind i den mørke, afdæmpede lobby, hvor lydløse elevatorer fører en op i den høje bygning. Især de øverste etager er eftertragtede, for herfra er der en formidabel udsigt over millionbyen gennem panoramavinduerne, der går fra gulv til loft og lukker al lyd ude, så trafikken nede på pladsen blot er en lydløs mimen.

Sammen med værelsernes fredfyldthed er morgenmaden i det udestuelignende glasparti i stueplan et af Olivia Plazas største aktiver. Foruden spanske klassikere som manchego med kvædemarmelade, sortfodsskinke og små bocadillos er der god kaffe, cowboytoasts og små »guilty pleasures« som vafler med chokolade.

Olivia Plaza Hotel, Placa de Catalunya 19

oliviaplazahotel.es

Priser fra 1.500 kr. per nat

Circa 1905. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Flyvbjerg, PR, Flickr.

2. Originaler på originalt hotel

Når den godt 83-årige tynde hvidhårede russer i træningsdragt henter muësli til sin kone med de knælange nyloner, og et solbrændt belgisk tvillingepar pludrer på flamsk imens, kunne hotellet Circa 1905 godt minde om »The Royal Tenenbaums« eller en anden excentrisk Wes Anderson-film.

Hotellet holder til på sin egen etage i en smuk bygning i Eixample-kvarteret og er meget hjemligt i sin stil og indretning. Kvinden, som står bag det personlige hotel, er oprindelig uddannet arkitekt og indretningsarkitekt og har arbejdet mange år som sådan, men da finanskrisen kom, tørrede opgaverne ud, og hun søgte derfor nye græsgange, hvor hun stadig kunne bruge sin æstetiske sans.

Med udgangspunkt i et citat fra den store Barcelona-arkitekt Antoni Gaudi – »Originalitet kommer ved at søge tilbage til det oprindelige« – skrællede hun de tidligere kontorlokaler for syntetiske gulvtæpper, neonrør og sænkede lofter og har fundet vej ned til de originale terrazzogulve og høje paneler. Circa 1905 er derefter indrettet med gode køb fra byens auktionshuse og eBay og rammer stilen fra begyndelsen af sidste århundrede ganske godt.

Nogle af de bare ni værelser vender ud mod gården og har den skønneste fælles balkon, der er diskret delt op i private afsnit med træer og parasoller. Et ideelt sted at drikke en kop kaffe efter morgenmaden og før dagens program.

Circa 1905, Provenza 286

circa1905.com

Priser fra 1.000 kr. per nat

Chic & Basic. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Flyvbjerg, PR, Flickr.

3. Chic & Basic

Disken i receptionen er lavet af gamle kufferter, og der står en lille mintgrøn Seat 600 fra 1960erne i lobbyen.

Og netop Barcelona i 1960erne og 1970erne er udgangspunktet for indretningen i Chic & Basic Ramblas, der ligger klos op af det berømte hovedstrøg La Rambla i den mere livlige del af gaden ned mod havnen.

På gangene hænger der billeder af byens berømte fotografer fra samme årtier, og ligesom fællesarealerne er værelserne på Chic & Basic indrettet sjovt og uhøjtideligt. Stolene er dekoreret som pantone-farvekort, og håndsæben på toilettet ligger i en pose med teksten »This is the cutest soap that you will steal from a hotel. Enjoy it!« Det er ikke luksus, men vi er også nede på en pris på ned til 400 kr. for en overnatning.

Cafeen i stueplan fungerer som et godt hangout-sted – der er søde tjenere, god musik, kaffe i store krus og åbent fra morgen til aften. Særligt serveringen uden for fungerer godt og er med til at samle stedet. Der er også mulighed for at gå en tur i biblioteket, hvor der står et funky poolbord til fri afbenyttelse.

Chic & Basic har seks andre adresser i Barcelona med hver deres tema, herunder et hostel og to lejlighedskomplekser. Lavpris-hotelkæden findes også i Amsterdam.

Chic & Basic, Passatge de Gutenberg 7

chicandbasic.com

Priser fra 400 kr. per nat

Om sommeren kan man køle sig ned i poolen på taget af Olivia Balmes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Flyvbjerg, PR, Flickr.

4. Olivia Balmes

Den kun et par år gamle lillesøster til det store Olivia Plaza Hotel på Placa de Calalunya er en fræk lille sag af et moderne boutiquehotel.

Olivia Balmes beskriver selv sin indretning som cutting edge, og selv om den ofte stærkt kulørte designstil i Sydeuropa ligger langt fra skandinavisk minimalisme, er der nu noget meget festligt over gang i den-design og et oplagt personale, der er vakse med den mousserende vin, når man checker ind.

Værelserne er store og lydisolerede og holdt i stærke farver og mørkt træ. Bestiller man et Design Double, hører der balkon til med udsigt over den stille gård – så stille, som der bliver i Barcelona. Om sommeren åbner den store pool på toppen af bygningen, mens man på køligere årstider må nøjes med det store lounge-område, der dog også indbyder til, at man bliver hængende lidt – eller fortrækker til kælderen, hvor man finder restauranten Seventeen. Her serveres catalanske specialiteter i moderne forklædning samt diverse klassikere fra middelhavskøkkenet.

Olivia Balmes, Carrer de Balmes 117

oliviabalmeshotel.es

Priser fra 800 kr. per nat+

Det unge hostel Generator. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Flyvbjerg, PR, Flickr.

5. Generator

Det modsatte af minimalisme er maksimalisme, og den stilart mestrer det unge hostel Generator til fulde.

I et sandt farveorgie blandes alt fra ungarske betonfliser i kæmpeformater og mandshøje arkitektlamper med ikke bare to eller tre, men dusinvis af overdådige lysekroner i alverdens afskygninger, der hænger ned fra loftet i den høje lounge. Her samles unge fra hele verden over en smoothie, en kaffe eller en øl, mens de benytter den fri wifi og tjekker mail og forbereder deres ophold i Barcelona.

Skiftende kunstudstillinger og forskellige dj’s og koncerter om aftenen er en del af Generator, og med en placering helt tæt på Passeig de Gracia skal man blot ud af døren for at være direkte i et af byens mest attraktive shoppingkvarterer. Hvis man altså kan finde ud – hoveddøren er plastret til med psykedeliske mønstre i rød og orange, hvilket er med til at forstærke indtrykket af Generator som en hule midt i storbyen.

Man kan bestille sit eget værelse eller dobbeltværelse eller bo på sovesal på Generator. Men som der står på gangene »Sleeping is cheating«, så det er ikke den beskæftigelse, ejerne tillægger mest vægt.

Hostelkæden har afdelinger i Berlin, Dublin, Hamburg, London, Venedig – og såmænd også i Adelgade i København.

Generator, Carrer de Corsega 373-377

generatorhostels.com

Priser fra 150 kr. per nat

6. Bo privat

Hvis ikke man i forvejen er klar over, at Barcelona er en stor by, går det op for en, når man går ind på Airbnb og ser de næsten 15.000 boliger, der udbydes i Barcelona

Fra en »lightful apartment in Poblenou« til 114 kroner per nat til en 7.000 kroners-privat bolig med 6-personers spa på taget og udsigt til Sagrada Familia. Er man ikke til nogen af de to yderpunkter, er et godt bud en lejlighed i El Born-kvarteret, hvor små butikker, cafeer, restauranter og barer ligger strøet ud med gavmild hånd – det er ikke løgn, når udlejer skriver, at vi her er i hjertet af Barcelona. Lejligheden ligger på 6. sal i en 200 år gammel bygning.

Soveværelset går ud i et med køkken og stue, så det er nok bedst at kende hinanden godt, hvis man skal bo der mere end en person. Og så er der – udover fordelen ved at have sin egen lejlighed at trække sig tilbage til efter en hektisk dag i byen – en fin tagterrasse, der ligger midt i en økologisk byhave.

airbnb.com, denne bolig tilhører user »493394«.

Priser fra 300 kr. per dag