Guide: 5 tips til juleshopping i New York

Lad de andre blive mast i mylderet på 5 th. Avenue. Tag i stedet ned til Manhattans Meatpacking District med caféer og spændende butikker mellem de gamle slagtehaller.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. LimoLand
Hvad: Kreativ fritidsmode
Hvor: 829 Washington Street
Der er en kunstnerisk forklaring på det aparte logo - en bredmulet turkis fantasifigur - udenfor forretningen, og de smarte ekspeditricer fortæller, at sådan er det hele vejen: Alt er kreativt og specielt, når det gælder designeren Johnny Pigozzi, der også er kunstsamler og fotograf.  
Tag bare videoen, der kører i forretningen, hvor kunderne oplever hans ansigt skære grimasser, delvist filmet under vand. Filmen kører på skift hurtigt og i slowmotion og er løjerlig at skue … 
Pigozzis design har masser af kant og aparte mønstre, men er afgjort inden for rammerne af det anvendelige: Poloer, T-shirts og collegejakker i lækker retro-stil med farvekombinationer som klar turkis og varm rød. Johnnys brug af farver er hans kendetegn, og en gave fra LimoLand er super til dem, der elsker tøj, man ikke ser på hvert gadehjørne. I grunden er det herretøj, men mange unge kvinder, vælger det til sig selv.    
Info: alimoland.com

2. Carlos Miele
Hvad: Brasiliansk fest og farver
Hvor: 408 West 14 th. Street
Carlos Mieles boutique er stor, lys og i stil med kulissen i en Star Wars-film, takket være de organiske former i hvid akryl. En flot kontrast til den rå 14. Gade udenfor. 
Carlos er brasilianer, og hans design er sydamerikansk med masser af passion og absolut ingen angst for hverken det festlige eller udpræget kvindelige. Her er brusende aftenkjoler til den helt store nytårsfest, men også smart hverdagstøj i den sofistikerede ende. Og flotte høje sko.
Denne vinter viser han fremhævede taljer, klare farver sammen med koks og sort, og asymmetrisk design i feminine materialer. Lidt slaskede stoffer, men naturligvis på den dyre måde, de damer. Carlos er socialt ansvarlig og mange af stofferne til hans kollektioner fremstilles efter traditionelle håndværksmetoder af en gruppe brasilianske kvinder i et arbejdsfællesskab, der sætter dem i stand til at forsørge deres familie.   
Info: carlosmiele.com.br

3. BOND No. 9
Hvad: New Yorker-parfume
Hvor: 863 Washington Street
Alberto Caballero, ejeren af Bond No. 9, er pænt krukket, men mægtig sød og stolt af sin forretning, der netop er åbnet her i distriktet. 
Det er sådan en butik, man simpelt hen bliver trukket ind i med alle dens muntre farver, fra væg til væg og gulv til loft. Stemningen er glad, og Alberto er rundhåndet med at spraye prøver på runde papirdimser, der ligner sådan nogen brikker, cafeerne sætter vinglas på. »Making scents of New York« lyder sloganet med amerikanernes sans for ordspil. Alle parfumer er opkaldt efter kendte pladser og steder i New York som »Wall Street«, »West Side« og »Park Avenue«.  
De farvestrålende flakoner vil sætte fut på toilethylden, og duftene er så afgjort heller ikke den diskrete slags, så du skal nok blive bemærket, når du bærer en eau de parfum fra Alberto! 
Sæsonens nyeste er pang-pink med irgrønt pynt og hedder »Madison Square Park«. 170 $ for 50 ml.  
Info: bondno9.com

4. Earnest Sewn 
Hvad: Rustik nybygger-fashion 
Hvor: 821 Washington Street
Dette her sted er for alle, der har en svaghed for nybyggerstilen, »Det lille hus på prærien« og cowboystemning omkring lejrbålet, skønt forretningen er grundlagt i 2004. 
Her er brede gulvplanker i råt uhøvlet træ, et gammelt nøglebræt, opkøbt fra et for længst nedlagt hotel og en stor mørkebrun skindsofa i engelsk biblioteks-stil, hvor tålmodige mænd kan gøre sig det behageligt, mens shopperne går løs på stablerne af lækre jeans og ternede flannels-skjorter. 
Ja, faktisk er der indrettet en glimrende lille bar, lidt saloon-agtig, allerinderst i butikken, så ledsagerne kan snuppe en velfortjent drink eller en kop kaffe og således udstå ventetiden, der nemt kan blive lang: Butikken er proppet med lækkert rustik tøj. Først og fremmest rigtig mange modeller i jeans, men også strik, T-shirts og overtøj, der egner sig fint til at fange bisonokser i på en ridetur over prærien. 
Info: earnestsewn.com

5. Design Within Reach
Hvad: Designer-indretning
Hvor: 408 West 14th Street
Forretningens navn betyder noget i retning »Design, der er til at komme i nærheden af«, hvilket antyder, at priserne skulle være rimelige. Og indehaveren har da også oplevet flere danskere, der har valgt både Arne Jacobsen- og Wegner-spisestuestole og fået dem sendt hjem. 
»Så det må jo være en god forretning. Formodentlig på grund af kursen,« mener han. 
Vil man på designermøbel-jagt i Meatpacking District, er det således en god idé at tjekke prisen på yndlingsmøblerne hjemmefra, for at kunne vurdere, hvorvidt det er umagen værd at sende så store julegaver hjem med fragt. Udover spisestuestole, lænestole og lamper er her også en del tilbehør, og skønhederne stammer fra navne som Le Corbusier, Eero Saarinen, Philippe Starck - og Finn Juhl. Facaden er ikke særlig bred, så man overser den nemt, men til gengæld er forretningen meget dyb, så udvalget er større, end man lige tror. 
Info:dvr.com