Guide: 5 oplevelser på Phuket

Tusinder af danskere holder vinterferie i varmen på den thailandske ø Phuket. Her guider vi til fem oplevelser

Tusinder af danskere holder vinterferie i varmen på den thailandske ø Phuket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På restaurant

Hvad: The 9th Floor og Mengrai Seafood
Hvor:  Patong

Læs også: Klap endelig ikke aben på ferierejsen

Der er mange muligheder for at spise ude på Phuket. Fra billige gadekøkkener til prisbelønnede restauranter. Til de sidste hører for eksempel Baan Rim Pa i Kalim Bay, The Boathouse i Kata Beach (Prins Henriks foretrukne) og Floyds Braserie i Burasari Resort.

Bor du i nærheden af Patong, så prøv designrestauranten The 9th Floor med fusions- og middelhavsretter på kortet. Hovedretter koster 60-230 kroner. Men det bedste er udsigten. Som navnet antyder ligger restauranten højt med en forrygende udsigt over Patong. Og i godt vejr skydes de store glasvægge til side, så brisen kan komme ind.

I Patong findes også mange mere enkle restauranter med god og billig thai-mad. Meget søgt er området Soi Tan, hvor de lokale thaier og turister spiser i de små udendørs madboder/restauranter. Den største hedder Mangrais Seafood, hvor hovedretter koster 18-22 kroner.
the9thfloor.com

På sejltur

Hvad: Motorbåd
Hvor: Thailandbugten

I Thailandbugten, den tidligere Siambugt, er en række småøer spredt med løs hånd. Der er Phi Phi Islands, James Bond Island og Maya Beach – men hvordan når man ud til dem på en dagsudflugt? Man lokker ti fra rejseselskabet med og lejer en stor motorbåd, som der er en del af på Phuket.

Prisen er typisk 3.500 kr. for en dag, inklusive kaptajn , hjælper og drikkevarer, og kan man samle en lille flok, er det mere overkommeligt økonomisk. Det er en sjov oplevelse at sejle ind i lagunen på James Bond Øen og fodre fisk med medbragte bananer – og gå på stranden Maya Beach, hvor filmen The Beach med Leonardo Dicaprio blev optaget. Eller gå i land på den kridhvide mini-ø Chicken Island ved Krabi og fortsætte til fods til naboøen på en smal sandstribe.

Lej båden gennem dit rejseselskab, så er du sikker på at redningsudstyr og forsikringer er i orden. Og husk solcreme, kasket og en T-shirt til skuldrene, når du snorkler i den skarpe sol.

På shopping

Hvad: Indkøb
Hvor: Phuket Town

Du undgår næppe at løbe ind i alskens kopivarer på Phuket. Overalt, hvor der er turister, er der kopivarer, og du risikerer at blive snydt, så vandet driver, med elektronik, tasker og efterligninger af mærkevarer. Og så er det oven i købet ulovligt.

Men der findes også mange muligheder for at finde gode tilbud især i de store shopping-centre, hvor priserne er faste. Det nyeste af centrene er  Jungceylon, der ligger centralt til højre for enden af Bangla Road. Shoppingcentret byder på alt inden for bl.a. elektronik, mærkevaretøj, tasker. Det er behageligt at slippe indenfor i køligheden og måske opleve springvandet og den levende musik.

Og nord for Phuket Town findes en række store shopping-centre: Blue C, Lotus og Central Festival – bussen går lige forbi og også her er faste priser.  Kombiner shoppingen med et besøg i China Town i Phuket, som har lækre butikker med antikviteter, og med moderne asiatisk-europæisk design.
Jungceylon.com

På stranden

Hvad: Driverliv
Hvor: Phukets strande

Tre strande ligger lige efter hinanden på Phuket, med Patong Beach som den største. Der er liv og glade dage på den tre kilometer lange strand med vandscootere, speedbåde, massøser under palmerne og anden strandunderholdning. Små restauranter kanter stranden og sælgere af is og vand er der masser af. Karon Beach er mere fredelig og ligger tæt på de hoteller, som familie-turisterne ofte bor på. Den tredjestørste strand, Kata Beach, er den mest fredelige af de store strande. For enden af stranden ligger nogle dykker-restauranter, hvor man spiser godt og billigt.

Ønsker man mere fred og ro, er Freedom Beach mellem Patong og Karon Beach en mulighed. Man kan kun komme sejlende til lagunen i en long-tail båd, som lejes på Patong Beach. Eller prøv den romantiske strand, Leam Sing, 10 kilometer mod nord, hvor en stejl trappe fører ned til den palmekransede strand og man kan nyde en middag i faklernes skær, mens solen går ned.

For børn

Hvad: Siam Safari Park
Hvor: Chalong

Nede mod syd på Phuket ligger Siam Safari Park. Sådan cirka midt mellem øst- og vestkyst ligger Chalong-højlandet, hvor udsigten til begge kyster og omkringliggende øer er fabelagtig. Og her ligger Siam Safari Park med sine 40 elefanter, den største samlede bestand på Phuket.

Her har man mulighed for at ride på elefanterne, se dem blive fodret, opleve dem spille fodbold og male billeder med snabelen. Det er også muligt at booke flere dages ture på elefantryg med Siam Safari.

For lidt større børn er FantasSea en mulighed. Forlystelsesparken ligger ti kilometer nord for Patong og er bygget op omkring en meget stor elefantborg med plads til 4.000 tilskuere. Showet er lige dele artisteri og magi, og der optræder samtidig 38 elefanter i alle størrelser.  Inden showet starter kl. 21, er der mulighed for at spise middag fra en række orientalske buffeter.
Siamsafari.com

Læs også: Det ukendte Thailand