Guide: 5 oplevelser i Salzburg

Det er noget af et job at vælge rute gennem Salzburg, for byens kulinariske og kulturelle overflod giver øjeblikkelig panikangst for at gå glip af noget. Her er fem gode pitstop undervejs.

M 32 - Moderne museumsrestaurant. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

M 32

Hvad: Moderne museumsrestaurant
Hvor: På bjergsiden, over Salzburg midtby

Man sidder komfortabelt i smarte stålfletstole på terrassen foran byens mest banebrydende kultur-tilbud, Museum der Moderne. Det er Louisiana-agtigt i sin aktualitet og meget luftigt i en retlinet bygning, der er hugget ind i bjerget Mönchsberg, over bymidten. Du kan gå hertil på langs af klipperne ad stien oppe over det store koncerthus. Så forekommer det gode bagværk til morgenmaden ekstra velfortjent. Eller tag elevatoren lige op gennem bjerget fra Anton-Neumayr-Platz. 
Restauranten er en attraktion med sin cool stil ude og dekadente smartness inde: Lilla medaljonstole og gevirer i loftet. Men prisen tages af udsigten over irrede tage, gyldne tårne, floden dernede og alpernes gletsjere i horisonten. 
M32 har et super køkken og er kendt for sin delikate morgenmad, der serveres på en flot opsats. Der er flere forskellige, for eksempel en sund »Active Breakfast«, der fås for 11 euro.
m32.at

 

Carpe Diem

Hvad: Frokost i isvafler …
Hvor: Getreidegasse 50

I den smalle gågade, der skærer sig gennem den ældste luns af Salzburg midtby, ligger den minimalistiske restaurant Carpe Diem, hvor man spiser trendy småretter med fingrene. Det hitter totalt, også hvis man har børn med, men vær advaret: Hverken prisniveauet eller stilen egner sig til, at man bestiller en hel masse forskelligt, som de kære små alligevel ikke kan lide …
Mange af godbidderne serveres i sprøde usødede mini-isvafler. For eksempel letstegte kammuslinger og blåskimmelost med radicchio. Udbuddet skifter fra dag til dag og man kan vælge mellem den lidt formelle restaurant på 1. sal eller den sjovere bar-café i stueetagen, hvor man sidder ved høje borde, hvis man ellers får kapret sig en vinduesplads. I det milde vejr er der skønt på den flotte parasol-dækkede terrasse med store loungestole ala Miami. Det er her, man drikker champagne med fine tapas, ses – og bliver set.
carpediem.com

 

Triangel

Hvad: Middag med kunsten …
Hvor: Wiener-Philharmoniker-Gasse 7

Restauranten, hvor »alle« fra film-, kunst og teaterverdenen holder til, hedder Triangel og ligger i hjertet af teaterområdet ved Max Reinhardt Platz, hvor restauranten i godt vejr fylder en masse på grund af de mange borde, der er rykket ud under parasollerne. Lige foran huset står de bedste borde, hvorfra man har et rigtig sladdertante overblik over, hvem, der kommer og går. Vær dog opmærksom på, at de sidste borde i rækken hører til caféen ved siden af.
Køkkenet er klassisk østrigsk, blandet op med middelhavsindslag og steaks, så er her både gode foreller, gullasch – og steaksandwich eller parmesansalat.

Stilen er pæn men afslappet, og hvis man interesserer sig for de hotte navne, der i sær under byens musik festivaler hjemsøger restauranten, kan man jo altid få de lokale ved nabobordet til at udpege hvem der er »talk of the town« lige nu, hvis man skulle være i tvivl … 
triangel-salzburg.co.at

 

Republic

Hvad: Salsa aften med de lokale
Hvor: Anton Neumayr-Platz 2

Er man til latinamerikanske rytmer, byder tirsdag aften på en festlig og danseglad oplevelse på multi-musikstedet »Republic«. Det er et tjekket, men afslappet, in-sted med en stor terrassecafé foran klubben, der er ramme om både restaurant, bar og skiftende koncerter.
Der er gratis adgang til salsafesten hver tirsdag fra kl. 21, undtagen når der er særarrangementer, hvor de latinamerikanske toner blot skubbes til lidt senere på aftenen. Det er en danseglad yngre flok, der dukker op om tirsdagen, og flere er rigtig gode. Men alle er velkomne på dansegulvet foran dj-scenen, så det er bare at kaste sig ud i det, under de fejende, farvede spots. Foretrækker I musikken i en mere afdæmpet version, så I også kan tale sammen, så find et bord på torvet udenfor, hvor der serveres småretter, vin og cocktails ved bordene under de store parasoller. Eller paraplyer … afhængig af årstid og vejrguder.
republiccafe.at

 

Afro Coffee

Hvad: Afrikansk hang-out
Hvor: Bürgerspitalplatz 5

På Afro Coffee er kaffen af håndplukkede Arabica-bønner og maden afrikansk inspireret, ligesom farver og stil i indretningen: Lamperne er genbrug af kasserede effekter, og ligner noget, der kunne være fremstillet – på en rigtig god dag – i en afrikansk børnehave. Andre lamper forestiller store kohoveder med lange horn og lys bag ved. Voksdugen på bordene er pink med røde roser og påskriften »no money, no women« illustreret ved hælp af kvinder, der drømmer om biler og fede diamantringe. Stolene er lilla og orange skaller, og det bæredygtige spisekort er virkelig super: Prøv deres Spare Ribs eller den afrikanske brunch-anretning med blandt andet skinke af struds.

Afro Coffee er et sted med uhøjtidelig stemning og mange unge mennesker. Også på den mægtig hyggelige fortovscafé under solgule markiser bag store blomsterkrukker, så længe man vejret tillader det. Det hele sprutter af farve og varme. 
afrocoffee.com

Læs også: Salzburg er kontrasternes by