Guide: 5 oplevelser i Fort Myers

Florida er et populært feriemål hele året, og især Golf-kysten tiltrækker mange turister. Fort Myers er knudepunkt for bilferie i hele sydvestområdet, men også selv værd at bruge et par dage på.

Der er tonsvis af tilbud om at se Floridas farligste indbygger, alligatoren. Fold sammen
Læs mere
Foto: flickr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kunst og kultur

Hvad: Historiske River District
Hvor: Downtown Fort Myers

Læs også: USA er en rejsemagnet

Fort Myers var et fort engang – en bastion mod de lokale indianere, men i 1858 lykkedes det de første nybyggere at slutte fred med høvding Billy Hjulben. Under Borgerkrigen kom fortet i brug igen, men siden da har byen vokset sig til en større provinsby (60.000). I den gamle bydel, River District, kan man se 100 år gamle huse, som er indrettet til butikker, restauranter og gallerier. Vil man høre levende historie, er der hver fredag kl. 11 rundvisning i Burroughs Home på 2505 First Street, med detaljer om high society-livet i 1920erne og 30erne, efterfulgt af frokost, for 20 dollar. Vil man hellere høre om de oprindelige beboere, Paleo, Calusa og Seminole-stammerne, kan man det tirsdag-lørdag på South West Florida Museum Of History, indrettet i et gammel jernbane-depot på 2031 Jackson Street. Moderne tider afspejles på museet Art of the Olympians, 1300 Hendry Street, med arbejder af bl.a. sprinteren Florence Griffith Joyner.
fortmyers-sanibel.com

 

Sydstats-nostalgi

Hvad: Edison & Ford Winter Estates
Hvor: 2350 McGregor Blvd., Fort Myers

McGregor Boulevard er lang, men når man omsider finder museet, er det som at gå ind i en anden tidsalder. De to smukke træhuse i en stor have tæt på Caloosahatchee River var nogenlunde samtidig »vinterhuse« for  opfinderne Thomas Edison og Henry Ford, som arbejdede sammen og blev venner. De havde brug for et sted væk fra kulden i henholdsvis New Jersey og Chicago, og byggede Seminole Lodge og The Mangoes, som de og deres familier boede i et par uger om vinteren fra 1886 til 1940erne. Begge huse har siden 1965 fungeret som museum, og alt interiør er intakt. Man kan kun se dem udefra, men der er sat plexiglas i døråbningerne, så man kan kigge på de udsøgte møbler, lamper og nips rimelig tæt på. Husene bliver holdt, som om nogen stadig bor der, så der er altid årstidens friske blomster og frugter. Det nærmeste, man kommer ejer-fornemmelser, er muligheden for at leje hele området til udendørs bryllup.
efwefla.org

 

Stille strandliv

Hvad: Hvide sandstrande
Hvor: Sanibel og Captiva Island, Fort Myers

Den fem km lange bro, Sanibel Causeway, er en imponerende oplevelse i sig selv, men så snart man sætter hjulene på Sanibel Island, har man glemt storbyens travlhed. Øen er kendt for sine hvide strande og som et af USA’s bedste steder at samle muslingeskaller. Gider man ikke selv gå foroverbøjet, kan man købe dem i løs vægt eller forarbejdet til alt fra perlekranse til julepynt hos She Sells Sea Shells på Periwinkle Road. Det er øens hovedvej, og til hver side ligger butikker, gallerier, restauranter, naturreservater og private huse i luksusklassen – men intet er højere end et palmetræ.Den store attraktion er N.J. »Ding« Darling Wildlife Refuge, men man kan også se og høre mange af de sjældne fugle, hvis man parkerer nede ved Sanibel-fyret. Skal det være endnu mere øde, kan man køre over en lille bro ved Blind Pass til Captiva Island, hvor der ikke sker en pind. Turister kommer for at lave ingenting, vandre på stranden og se solnedgangen.

Shop amok

Hvad: Outlet shopping
Hvor: Tanger og Miromar

Lige før broen over til Sanibel Island ligger Tanger Outlet Center på Summerlin Road og ligner en hyggelig caribisk by på pæle med sine farverige træhuse. Der er nogle-og-fyrre butikker, og det er fortrinsvis amerikanske mærkevarer som Nike, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Gap, Calvin Klein, Reebok, Crocs og Coach, man kan få her til. Der er lidt mere luksus over omgivelserne i Miromar Outlets, som ligger på Corkscrew Road i Estero, en halv times kørsel syd for Fort Myers centrum – lige ved siden af en golfbane, hvis nogen hellere vil spille, mens der shoppes igennem. Outlettet er 11 år i træk blevet valgt som sydvest-Floridas bedste, og med sine 140 butikker indrettet i pittoreske huse, inspireret af provinsbyer ved Middelhavet, får man også en oplevelse, ud over de 30-70 pct. man sparer på primært amerikanske designere og mærkevarer, bl.a. Donna Karan, Michael Kors, J.Crew, Banana Republic, Guess og Levi’s.
miromaroutlets.com samt tangeroutlet.com

 

See you later, alligator

Hvad: Everglades Wonder Gardens
Hvor: 27180 Old 41 Road, Bonita Springs

Der er tonsvis af tilbud om at se Floridas farligste indbygger, alligatoren. Mange ture foregår i den store naturpark The Everglades sydøst i Florida, i åbne både i sumpene. Men lidt tættere på, en god times kørsel syd for Fort Myers, ligger Bonita Springs mellem vej 41 og 93, og her i den gamle naturpark Everglades Wonder Gardens kan man se alligatorer, men også mange af Floridas andre vilde dyr, som er i fare for at forsvinde. Stedet var oprindeligt et privat terrarium for Lester Piper, som i 1930erne begyndte at samle på slanger og alligatorer, men da han fornemmede andres interesse, gjorde han det til en forretning. Stedet har stadig den gammeldags indretning som en familievenlig zoo med krokodiller, pantere, flamingoer, ugler, bjørne og rådyr. Man kan se havens længstlevende reptil, den 75 år gamle krokodille Big Joe, som er udstoppet og stedt til hvile i en glaskiste, men også røre ved levende baby-alligatorer og gyse, når de fuldvoksne åbner gabet i mudder-grotten.

Læs også: På cykelferie i San Francisco