Guide: 5 madoplevelser i Singapore

Byen er på alle måder flyvende fra det nye vartegn – hotellet ved Marina Bay med den svævende Skypark – til det krydrede multietniske køkken.

Hotel Marina Bay Sands ved Marina Bay. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR, Marina Bay Sands

Kinesisk

Hvad: Mandarin Court
Hvor: Orchard Road 333
Prisniveau: Middel-høj.

Kineserne er langt den største befolkningsgruppe i Singapore. Over 75 pct. fra forskellige dele af Kina, som har bragt hele det kinesiske køkken med sig. Mandarin Court er en af byens bedste kinesiske restauranter, og det siger ikke så lidt, for udbuddet er enormt. Restauranten på 35. etage i Hotel Mandarin Orchard er indrettet enkelt med hvide vægge, dekorative kineserier og borde med »drejeskive« i midten, så alle kan komme til fadene. Menukortet spænder fra eksklusive retter som hajfinnesuppe med krabbekød til forårsruller med seafood. Mest berømt er restauranten nok for sine dim sum: Små dejpakker med forskellige fyld, kød, skaldyr og grøntsager i forskellige kombinationer, der er dampet i runde »bambusdåser«. Når de kommer i munden breder smagsoplevelserne sig frydefuldt. Restauranten er meget besøgt af lokale, og især i weekenden er det en god idé at bestille bord. 
meritushotgels.com

 

Indisk

Hvad: Song of India
Hvor: Scotts Road 33
Prisniveau: Høj

Inderne er tredjestørste etniske gruppe i landet. Omkring 10 pct. og af dem er over halvdelen tamiler. Bydelen Little India, som dufter af krydderier og genlyder af Bollywood-hits, er et must på turisternes sightseeing-liste. Restauranten Song of India ligger imidlertid ikke her, men i en smuk gammel kolonitidsbygning nær Orchard Road. Her er den prisbelønnede chef Milind Sovani med sin version af et indisk fusionskøkken, hvilket han bl.a. i 2007 fik den prestigefylde udnævnelse, Best Asian Cuisine Chef, for. Restauranten er ubetinget den bedste indiske gourmetrestaurant. Der er åbent frokost og middag og både a la carte og faste menuer, der er sammensat til en harmonisk smagsoplevelse. F.eks. tasting menu på fire retter med inspiration fra Lucknow-køkkenet med bl.a. fennikel suppe og marineret kyllinge tikka. Restauranten har mindre lokaler og mulighed for private selskaber.
thesongofindia.com

 

Indonesisk

Hvad: Tambuah Mas
Hvor: Raffels Boulevard 6
Prisniveau: Mellem

Der er ikke mange indonesere med Singapore-pas, men masser af indonesere, der opholder sig i landet med arbejdstilladelse. Og naboen mod syd er populært rejsemål for singaporeanerne. Mange indonesiske retter opfattes som Singapores egne, tænk bare på satay – kød på spyd stegt over kulgrill med stærk krydret peanutsauce. Tambuah Mas er en af byens gode indonesiske restauranter, eller tre bør man sige, for der er tre af dem i byen. Alle i shoppingcentre på henholdsvis Tangin Road, Orchard Road og Raffels Boulevard. Navnet Tambuah Mas er padang-dialekt. Det er det, man siger, når man spørger efter en portion mere . Flere af retterne på menukortet kommer fra Sumatra, Sulawesi og Java. Prøv Rendang Lembu – en beef-curry – oksekød i en krydret sovs. Restauranten ligger i tilknytning til Marina Square shoppingcenter, og der er også udendørs servering.
tambuahmas.com.sg

 

Malaysisk

Hvad: Sabar Menanti
Hvor: Khandar Street 48
Prisniveau: Lavt

Den andenstørste etniske gruppe i Singapore er malayerne. Omkring 13 pct. Mange er samlet i den lille enklave Kampong Glam, eller Little Arabia, som den hedder i folkemunde. Her omkring Sultan Moskeen i de små gamle huse lever de muslimske traditioner. God mad fås i den lille familiedrevne restaurant og takeaway. Der er borde og stole på første sal og ude på den overdækkede fortovsarkade. Herfra kan man følge med i den livlige handel inde i »biksen« De forskellige retter står i fade i en høj glasdisk. Så er det bare om at pege og få pakket herlighederne ind, eller udleveret dem på en tallerken. En »set menu« består af ris, en kød- eller fiskeret plus to grøntsagsvarianter og koster ca. 20 kr. Drikkevarerne tager man selv i køleskabet, diverse sodavand (ingen øl eller vin) eller bestiller en frisklavet frugtjuice, inden man betaler ved kassen. Restauranten er populær. Man må ofte vente på at få bord udenfor.

 

Peranakansk

Hvad: The Blue Ginger
Hvor: Tanjong Patar Road 97
Prisniveau: Mellem

Peranakan’ere er folk af blandet oprindelse. Europæiske-asiatiske børn kaldes eurasier, mens peranakan er et asiatisk miks: kinesisk-malaysiske eller -indonesiske børn og efterkommere af immigrerede kinesere, som i det 15. og 16. århundrede giftede sig med de lokale kvinder. Peranakan’erne har været udstødt, men i dag er der stolthed omkring peranakan-kulturen. Der findes et museum og adskillige peranakan-restauranter. En af de bedste er Blue Ginger. Her serveres retter, som er et miks af de forskellige køkkener, tilføjet et strejf af gourmet. Menukortet skifter hvert halve år. Men klassikere som Ngo Heong, hjemmelavde forårsruller, Pie Tee, bambusskud og rodfrugter garneret med rejer, samt Ikan Masak Assam Gulai, fisk i krydret tamarind-sauce tilsmagt med citrongræs, er faste på kortet. Restauranten i udkanten af Chinatown ligger i en hyggelig gade med renoverede gamle huse.
theblueginger.com

Læs også: 24 timer i Singapore