Guide: 5 luksusoplevelser i Lissabon

Portugals hovedstad er kendt som stedet, hvor du kan være turist på budget, men dine euro kan også sagtens få ben at gå på på lækre og anderledes oplevelser.

En gruppe portugisiske familier, har sat sig for at restaurere og renovere nogle af Lissabons spektakulære bygninger - den ældste er fra 1765 og den nyeste blev bygget i 1953. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Shop amok
Hvad: Shopping
Hvor: Avenida Liberdade
Dette forretningsstrøg er for Lissabon, hvad Champs Elysées er for Paris. En lang boulevard, der starter ved den centrale plads Praca do Rossio eller metroen Restauradores og ender ved monumentet Praca Marques de Pombal og metroen af samme navn. Her ligger de internationale mærkevarebutikker som Burberry, Prada, D&G og Louis Vuitton dør om dør med portugisiske og spanske mærker som Rosa Teixeira og Adolfo Dominguez samt konceptbutikker. En af dem er Fashion Clinic i centret Tivoli Forum, som har et flot udvalg af Tom Ford, Jil Sander, Miu Miu, Jimmy Choo og Stella McCartney. Hermès har valgt at lægge sin butik ikke så langt derfra i den trendy bydel Baixa-Chiado ved Largo do Camoes-torvet, ligesom Marc By Marc Jacobs, der ligger på Largo de S. Carlos. Skal det være portugisisk high fashion, har den kendte designer Ana Salazar butik i den idylliske Rua do Carmo ved Baixa-Chiado metroen.
Info: visitlisboa.pt

2. Spænd hjelmen
Hvad: Sightseeing i sidevogn
Hvor: Lissabon og omegn
Det er ikke komforten, der er luksus, men dét at kunne glemme alt om bykort og orientering og bare lade sig føre rundt i byen og omegn i sidevognen på en motorcykel. Man får mange smil med på vejen, når man sidder med styrthjelm og holder godt fast i håndtaget på kopien af en Ural, Dnepr eller Chang-Jiang motorcykel fra 2. verdenskrig, mens føreren giver den gas gennem Lissabons smalle og stejle gader eller ud af motorvejen. Den kan komme op på 120 km/t, men som regel holder han sig på maks. 30-50 ved bykørsel. Man kan bestille hvilken som helst rute man vil, en britisk kvinde bestiller hvert år en shoppingtur rundt til et udvalg af skobutikker, men det mest almindelige er en halvsdagstur rundt i byen og ud til velhaver-kvarteret Belém, hvor husene ligner noget i Beverly Hills, eller heldagstur til eventyrbyen Sintra, 25 km væk. Ens partner kan sidde med på bagsædet af motorcyklen. Priserne starter ved 50 euro.
Info: sidecartouring.co.pt

3. Middag hos Malkovich
Hvad: Bica do Sapato
Hvor: Av. Infante Dom Henrique, Armazem 8
Godt gemt bag en betonmur foran en tidligere lagerhal i havnen ligger en af Lissabons trendy restauranter, som bl.a. har fået opmærksomhed, fordi skuespilleren John Malkovich er ejer samen  med lokale investorer. Men også fordi de serverer en moderne fortolkning af portugisisk mad i omgivelser, som rammende er beskrevet som den ideelle lufthavnsterminal indrettet i 60er stil med Saarinen og Jacobsen-inspirerede møbler. Man kan også sidde udenfor på en overdækket terrasse med udsigt til - containerskibe. Her kommer de smarte unge og det ældre borgerskab i en trendy casual dresscode og spiser i cafeteria-delen til cirka 22 euro for en tre-retters frokost med vin, eller i selve restauranten eller sushi-baren ovenpå om aftenen  til hhv. 19-43 euro og 9-26 euro for retterne, som både er fisk og kød. Restauranten ligger ideelt 3 minutters gang fra den pastelfarvede Santa Apolónia metro station.
Info: bicadosapato.com

4. Sov bag gamle mure
Hvad: Hotel Heritage
Hvor: Avenida Liberdade m.fl.
På facaderne ligner de de fine gamle borgerhuse, som de er,  men indeni er de blevet moderniseret med lige dele romantik og effektivitet, så de lever op til moderne forventninger om et boutique hotel. Det er en gruppe portugisiske familier, som har sat sig for at restaurere og renovere nogle af Lissabons spektakulære bygninger - den ældste er fra 1765 og den nyeste blev bygget i 1953. Det er blevet til fem lækre hoteller i den historiske bymidte, for eksempel det 4-stjernede på luksusstrøget Avenida Liberdade, og selv om de afspejler hver deres stil, er den røde tråd noget klassisk portugisisk, ikke mindst i stemningen. Det skal føles som at komme på privat besøg. Priser varierer efter sæson og hotel, men det er muligt at få et værelse fra 100 euro. Derudover har hotellerne aftale med den eksklusive natklub Silk Club midt i det trendy Chiado-kvarter, at deres gæster  automatisk har adgang, hvis de vil udsætte deres sengetid indtil kl. 04.
Info: heritage.pt

5. Himmelsk massage
Hvad: Ritz Spa
Hvor: Four Seasons Hotel
Man behøver ikke bo på det 5-stjernede art deco inspirerede hotel ved Parque Eduardo VII for at få sig en spa-oplevelse ud over det sædvanlige. Så snart man har bestilt tid, er man lige så velkommen som de faste gæster  i den elegante 1500 kvm. spa indrettet i antik kinesisk stil med mørkt træ, marmorgulve og zen-agtig atmosfære. Man bliver hjulpet til rette af damer i stuepigeuniformer, får udleveret en silkekåbe med blødt frotté-foer og ført ned til sin kabine, hvor en dygtig terapeut er klar med et exfolierende fodbad, inden selve behandlingen begynder. Spa’en har et bedre menu-kort af muligheder, og de fleste gæster udefra bestiller en halvdags-pakke, fra 220 euro, så de rigtig kan nyde omgivelserne, inklusive den indendørs swimmingpool, hvor man bagefter kan lounge på kurvesenge, nippe til frugt og te eller få en let frokost, medmindre man vil ligge i afskærmet afslapningsrum med musik efter eget valg.
Info: fourseasons.com/lisbon