Guide: 5 grønne alpetoppe

Midt blandt Alpernes vinterhvide toppe finder man om sommeren fremragende golfbaner. Vi guider til fem af dem.

Den klassiske - Chamonix, 18 huller, par 72. Anlagt i 1934, udvidet i 1982. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den klassiske

Hvad: Chamonix, 18 huller, par 72. Anlagt i 1934, udvidet i 1982.
Åben fra maj til oktober. 
Overnatning: Hotel Les Aigions

Chamonix har siden tidernes morgen været et mekka for bjergbestigere og skiløbere. For også at lokke de golfglade englændere til om sommeren, anlagde byens hotelfolk i 1934 en golfbane. I første omgang ni huller, der i 1982 blev udvidet med yderligere 9, tegnet af Robert Trent Jones. Banen ligger for foden af Mont Blanc, og er flot anlagt og meget velholdt. Den er rimelig flad, men har flere svære huller og en brusende flod der krydser fairways flere steder. Greenfee fra 32 euro. Selve byen er gammel, smuk og stemningsfuld og besøges både af unge som ældre, fra hele verden. Her er flere gastronomiske perler og mange hippe caféer og barer. Det kan anbefales at spise på La Maison Carrier, en af byens gode klassiske restauranter. 

www.golfdechamonix.com

 

Den mondæne

Hvad: Golf du Mont d’Arbois, 18 huller, par 72. Anlagt i 1922/1964.
Åben fra midt i maj til oktober. 
Overnatning: Hotel Royal Rochebrune, Megeve

Megéve er en charmerende alpeby med smukke gamle huse, eksklusive butikker og restauranter, og har i mange år været besøgsværdig hele året. Det var selveste Baron Maurice de Rotschild, der i 1922 besluttede, at datidens jetset, der havde udset sig Megéve som tumleplads, også skulle have mulighed for at spille golf på stedet og derfor fik bygget Frankrigs første golfbane beliggende i bjergene. I 1964 blev banen udvidet til 18 huller, tegnet af Sir Henry Cotton. Den er smukt beliggende over byen, og på flere af hullerne passerer skiliften over hovedet på én. Den er ikke særlig kuperet, idet de fleste huller ligger langs skiløjperne, men der en vis stigning op mod 4. og 7. hul og senere 12. og 13. hul. Fra mange fairways og greens er der en smuk udsigt til byen og bjergene. 

Greenfee fra 36 til 75 euro.
www.domainedumontarbois.com

Den højeste

Hvad: Tignes, 18 huller, par 68.
Åben fra midt juni til midt september.
Overnatning: Les Campanules-spa&wellness

Golfbanen i Tignes ligger 2.100 meter over havets overflade og er den højst beliggende bane i Europa. Byen, banen og søen ligger på et stort plateau på La Grand Motte, der er snebelagt hele året. Det var da også en entusiastisk skiløber, der blev bidt af golf og anlagde banen. De 18 huller minder forunderligt nok om en skotsk linksbane. Den er anlagt på bjergskråningens sparsomme flader tæt ved Tignes-søen, og green og bunker er nænsomt indpasset i landskabet. Den er knap så kuperet som andre baner i alperne, men krævende pga. den tynde luft fordi den ligger så højt. Til gengæld flyver bolden også lidt længere. Sjovt er det, at man på nogle af hullerne kan man røre ved den evige sne. Den er kun åben 3-4 måneder og bedst at spille i august, hvor greens er blevet rigtigt gode. 

Green fee fra 31-46 euro, anden runde er gratis.
www.tignes.net

Højeste rough

Hvad: Les Gets, 18 huller, par 70, Anlagt i 1995. 
Åben fra midt maj til 31. oktober. 
Overnatning: Labrador Hotel

Hvad er det, der er 22 meter højt og grønt hele året? Ja det er såmænd roughen på Les Gets-banen i Haute Savoie, eller med andre ord fyre- og grantræerne langs fairways. Så hold dig fra dem, slå hellere lige og kort i stedet for langt og skævt. For selv om fairways synes rimelige brede, så skråner de til begge sider og så sluger skoven let bolden. Og lige et råd mere: Lej en buggy, så du har kræfter til at nyde banens storslåede natur. Les Gets ligger nemlig på skovklædte plateauer i hjerte af Portes du Soeil-område. Hvert hul er opkaldt efter de nærliggende bjergtoppe, det mest berømte er 7. hul, et langt par 5,der hedder Mont Blanc. På 

Les Gets er der langs fairways skilifter, som bruges flittigt af vandre-og cykelfolket i sommermånederne. Greenfee fra 34 euro. 
www.golf-lesgets.com

Den smukkest

Hvad: Méribel, 18 huller, par 71. Anlagt i 1966.
Åben fra 1. juli til slut september. 
Overnatning: Hotel La Chaudanne

Méribel i hjertet af RhoneAlpes er et af de mest populære skiområder for danskere. Les Trois Valees er verdens største skiområde med over 150 kilometer pister. Men her ligger også en af mange ukendt perle af en golfbane. Golf de Méribel er fra 1966, men ændret og udvidet i flere omgange, senest for tre år efter tegninger af Robert Trent Jones. Selv om fairways nogle steder er lige så brede som en fodboldbane, er den lang, og kræver en buggy, alternativt en lille bærebag med syv køller. 

Fairways og green er yderst velholdte, og banen udnyttes intensivt til mange forskellige turneringer, bl.a. er der hvert år Golf & Gourment-turnering, hvor bl.a. det længste drive belønnes med en god middag. Det er da også et must at spise frokost i klubhuset eller middag i Le Blanchot, der ligger lige før Méribels klubhus. Greenfee fra 47 euro. 
www.golf-meribel.com

Læs også: Supergolf i Alperne