Guide: 5 for skønheden i London

Neglesaloner, spaer, frisører og kreative behandlings- og forkælelseshuler og luksustempler ligger klar i London og venter på dig. Her er lidt anderledes luksus at starte på…

Den tynde bomulds-tråd svirpes hen over øjenbrynet og nipper de vildtvoksende hår ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Susser Feit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pluk, pluk, pluk

Hvor: Blink, Harvey Nichols. Knightsbridge
Hvad: Beautybar med fokus på øjne

Den indiske pige vikler hurtigt den tynde bomulds-tråd om sine fingre og fæstner den lange ende mellem tænderne. Nu er grebet klar. Det greb, der er gået i arv fra mor til datter i Indien i generationer.

Jeg lukker øjnene, mens hun svirper tråden hen over mine øjenbryn og nipper de vildtvoksende hår ud. Det gør ikke ondt. Føles blot som lette svirp. Resultatet er imponerende: Flotte bryn gør underværker, og disse kvinder kan deres kram. Der går 3-4 uger, før hårene atter vokser ud. 

Her er det ansigt og øjne, det handler om: Du får rettet og farvet bryn og vipper samt – læs og lær – påsat langtidsholdbare vipper på yderste halvdel af øjenlåget. Det er det store hit i London lige nu, og de sidder et par uger, hvis du holder dig fra pools.

Blink supplerer med gode ansigts- og hovedbundsmassager og sælger blandt andre den lækre »Pure Rose Gel«, der er skøn og kølende efter en gang hår-udnipning.
blinkbrowbar.com
 

Englekys

Hvor: Bliss, Sloane Avenue 60 d
Hvad: Frisk gadespa med Triple Oxygen Treatment

Bliss er en afslappet spa-kæde med hvid/turkis indretning a la »California surfing« på den glade, amerikanske måde. Her er smarte manicurepladser, hvor file og redskaber kører rundt på et metalbånd, ligesom på sushirestauranter. Tag hovedtelefoner på, og følg med i »Sex and the City« på skærme i væggene, mens neglene bliver Hollywood-flotte.
 
Prøv ansigtsbehandlingen »Triple Oxygen Treatment«. En trendy og intensiv kur på 90 minutter. Det føles som englekys, når en mild oxygenspray danser over din trætte hud og booster den med energi, som terapeuten siger.  Du får en grundig afrensning og peeling inden infusion af ilt på tre forskellige måder. Til slut punktmassage i ansigtet, så blodomløbet stimuleres. Det sætter skub i cellefornyelsen med masser af glød til følge.

Jeg ligner nu en, der har lavet havearbejde i regnvejr med blussende kinder, men næste morgen er huden tydeligt klar, frisk og smidig.
blissworld.co.uk
 

Farvel til rejse-stress

Hvor: The Berkeley Health Club and Spa, Wilton Place
Hvad: Hotelspa med åben pool på taget 

Spurten gennem lufthavne i høje hæle og timer i fly- og bilsæder stresser kroppen, så vi får elefant-ankler, hovedpine og kuffertmyoser. Derfor har Spaen skabt »JetSet Luxury« til eliminering af rejsesymptomer. Et hurtigt fix klarer en kort rejse, en times tid for turen fra Danmark, og 85 minutter for seriøse jetlag…

Først får du en »Body Brush«, der er gennembørstning af hele kroppen med en mellemting mellem en klædesbørste og en skobørste. Det stimulerer blodomløbet og kickstarter lymfedrænagen, så hævelserne fortager sig. Derefter masseres de trætte rejsemuskler med en speciel teknik. Alt foregår med de italienske »Comfort Zone«-cremer og -olier med naturlig aroma af blandt andet vanilje og magnolia.
 
Du kan booke tider uden at bo på hotellet, ligesom sauna og den fine tag-pool kan tilkøbes. I smukt vejr trækkes taget fra, så du svømmer under åben himmel med kik til trætoppene i parken.
theberkeley.co.uk
 

Fisk og fødder

Hvor: Aqua Sheko Fish Therapy, Selfridges, Oxford Street
Hvad: Fodpeeling, udført af fisk

»Det jeg står og ser på nu, er simpelt hen ikke rigtigt,« tænker jeg. Her, midt i stormagasinet, har de indrettet en miniklinik med to stole og to store akvarier med 100 babyfisk af arten »Garra Ruffa«. Efter heftig selv-overtalelse, booker jeg 20 minutter og stikker fødderne ned til fiskene, der straks gnasker løs i mine fødder med stor sult og iver.

Det føles som fine nålestik eller en sitrende antydning af elektricitet. De finnede fodterapeuter kan kun lide døde hudceller og da de ikke har tænder, men blot napper med gummerne, rører de ikke den friske hud. Så det er helt smertefrit. Og det virker. Mine fødder er klart blødere, da jeg haler dem op af akvariet, der har konstant rensning af vandet.
  
»Du må besøge vores anden salon. Vi forbereder en helkrops-peeling, hvor man ligger i et badekar sammen med 500 fisk, foreslår den unge pige, der passer standen. Nu ser vi…
aquasheko.co.uk
 

Din helt egen parfume

Hvor: Roja Dove Haute Parfumerie, Harrod’s, Knightsbridge
Hvad: Eksklusiv parfumekonsultation

Få din egen parfumeur blandt silkepuder, flakoner og mørkt spejlglas i varm Orient Express -stemning. Her guider den excentriske dufttroldmand Roja Dove og hans disciple dig frem til netop din »Signature scent«.

Først vælger du blandt duftfamilierne Floral, Chypre eller Oriental.

Derfra vælger du, igen og igen, mellem to dufte ad gangen, ligesom farvevalg og billeder på dine parfumedrømme fortolkes ind i processen. Indtil du sidder med netop den duft, du vil elske at bære. Først nu afsløres dens navn, og fordi oplevelsen er fri for emballage, pynt og flakoner, der ellers forstyrrer indtrykket, ender du måske med en parfume, du knap ville værdige et blik, hvis den stod på en disk.  Prisen på 50 £ modregnes i dit parfumekøb. Mester selv koster dog 250 £. Og, sorry, no refund. Parfumerne koster fra 50 £ op til den eksklusive Christian Imperial Majesty til 115 £.
urbanretreat.co.uk

Læs også: Vores bedste tips til London