Guide: 5 fede oplevelser i Hong Kong

Med sine syv millioner indbyggere er Hong Kong indbegrebet af en storby. Fra de mægtige skyskrabere til den imponerende skyline. Her er fem oplevelser i Hong Kong, man ikke må gå glip af.

Udsigten fra etage 100 i International Commerce Center, verdens 4. højeste skyskraber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sky100: Udsigten over alle udsigter

Hvor: International Commerce Center
Nærmeste stationer: Austin og Kowloon

Når du træder ud af elevatoren på Sky100 Hong Kong Observation Deck, har du i bogstaveligste forstand Hong Kong for dine fødder. Du træder nemlig ud på en glasplade, der dækker en model af Hong Kong. Går du skridtet videre, så har du den ægte vare, en fantastisk 360 graders udsigt over Hong Kong.

Det er ikke tilfældigt, at det hedder Sky100, for panoramaudsigten ligger på etage 100 i International Commerce Center, verdens 4. højeste skyskraber. Bygningen er 490 meter høj og panoramaudsigten har man fra imponerende 393 meters højde. Det eneste minus ved udsigten er, at det er indendørs og derfor svært at tage perfekte billeder.

Tip:
Af en eller anden grund, wowfaktoren taget i betragtning, er Sky100 ikke en overrendt attraktion i dagtimerne. Vi havde bestilt tid til kl. 13, men fik lov at komme ind en time før og havde næsten det hele for os selv.
www.sky100.com.hk

 

Lysenes Symfoni

Hvor: Bedst fra Tsim Sha Tsuis havnefront Avenue of the Stars, og Hong Kong Cultural Centre
Nærmeste metro: Tsim Tsa Shu East

Hong Kong er især kendt for sin fantastiske skyline. Imponerende er den specielt i mørke, hvor lyssætningen for alvor kommer til sin ret. Men allermest imponerende fremstår den hver aften kl. 20.00, hvor bygningernes belysning indgår i verdens største lys- og lydshow, Symphony of Lights.

Der skiftes show hver dag mellem Awakening, Energy, Heritage, Partnership og Celebration. De ledsages af enten engelsk eller kinesisk tale uden, at det dog har den store betydning for oplevelsen. Alle shows ledsages af afstemt musik og varer 10 min. Showet består af laserlys og lys i forskellige farver, som spiller op ad de høje bygninger.
Ved særlige lejligheder ledsages showet af fyrværkeri. Rent teknisk har det været lidt af en bedrift at samle de 44 deltagende bygningers lys til eet show, som kostede 32 millioner kroner at etablere.
www.tourism.gov.hk/symphony

 

The Peak: Den klassiske udsigt

Hvor: The Peak Tram, Garden Road Peak Tram Lower Terminus, Hong Kong Island
Nærmeste station: Central

Skal du have den helt rigtige udsigt, så er det på the Peak det foregår. Hertil valfarter turisterne specielt om aftenen for at få den klassiske udsigt til Hong Kongs imponerende skyline fra 428 meter over havet. De fleste tager funicularen The Peak Tram op til toppen, der i virkeligheden hedder Victorias Peak.

Ud over den fantastiske udsigt er der mange restauranter og forretninger, og faktisk et helt område at vandre rundt i, som dog specielt opleves bedst i dagtimerne. Kommer du om aftenen, kan du måske time det med lysshowet Symphony of Lights kl. 20.00 men det er dog ikke så godt, som at se det nede i byen. Turen med The Peak Tram, tager under 10 min, og selvom der er lang kø, så betyder det ikke lang ventetid. Du kan bruge Octupuscard, Hong Kongs meget velfungerende udgave af rejsekortet, til at betale turen i The Peak Tram og adgangen til panoramadækket.
www.thepeak.com.hk

 

Mid-Level Escalators: Verdens længste udendørs rulletrappe

Hvor: Fra Des Voeux Road til Conduit Road, Hong Kong Island
Nærmeste station: Central

En sælsom oplevelse er verdens længste system af overdækkede rullende fortove. Central Mid-Level Escalators blev anlagt for 170 millioner kr. i 1993. Øen Hong Kong er meget bakket og derfor byggede man det 800 meter lange system for at lette brugerens ben, og overvinde en højdeforskel på 135 m. Systemet består af 14 overdækkede sektioner, som slanger sig opad bjergsiden. Man kan stige af og på undervejs. Husk bare en ting: What comes up, must .... Systemet er ensrettet og bringer kun fodgængerne op mellem kl. 10 og midnat. Skal du ned efter kl. 10, må du tage de almindelige trapper ved siden af rulletrappen. Turen op tager maks. 20 min, og systemet bruges dagligt af 55.000 personer, dobbelt så meget som det forventedes ved indvielsen. Alligevel er systemet, der er optaget i Guiness Book of Record, som verdens længste udendørs overdækkede rulletrappe, blevet kritiseret for ikke at reducere trafikken tilstrækkeligt i området.

 

A Night at the Races

Hvor: Happy Valley Racecourse, Wong Nai Chung Road/Morrison Hill Road
Nærmeste metro: Causeway Bay. ShaTin Race Course, New Territories, Penfold Park
Nærmeste station: Sha Tin Racecourse

Kineserne er vilde med at gamble.
Den legale del af spillet er dog begrænset til spil på udenlandske fodboldkampe og så galopløb. Derfor er man i Hong Kong så begejstret for galop, at man faktisk har to galopbaner. Happy Valley Race Course på Hong Kong-øen er den klassiske, mens Sha Tin Racecourse i New Territories er den nyeste og største.

Banen i Happy Valley Racecourse er et imponerende skue, uanset om man ser løbene fra Hong Kong Jockey Clubs loger med tilhørende spisning, eller fra tilskuerpladserne., ikke mindst på grund af sin placering midt blandt og dermed omkranset af høje bygninger, der diskret lyser op. Af samme pladsbegrænsede årsag udnyttes inderkredsen af banen til andre sportsgrene.
De normale løbsdage er onsdag på Happy Valley og søndag for Sha Tin. Flere bureauer arrangerer ture med spisning og introduktion til galoppen.
www.hkjc.com/home/english/

Læs også: Svimlende udsigt fra verdens højeste hotel