Guide: 5 byer med forårsfornemmelser

Er du ved at være træt af vinter, så er her fem muligheder for at rejse foråret i møde.

Nice. Det er tid for det årlige karneval. Lige nu er man i fuld gang med online at vælge årets karnevals-dronning. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Mimoser og karneval

Hvor: Nice, Frankrig
Info: nicetourisme.com
Vejret i denne weekend: 10-12 grader og solskin
Hvordan: SAS og Norwegian flyver direkte fra København

I bjergene bag byen, en times kørsel væk, kan man løbe på ski, men nede ved kysten er det forår.
Mimoserne springer ud og deres lette, krydrede duft hænger over byens pladser, hvor man sagtens kan sidde ude og nyde kaffen i solskinnet.

Skulle der komme en sky for solen, så kik ind i Matisse-museet, der holder til i et smukt, gammelt palæ fra 1622, La villa Génoise, i den eksklusive Cimiez-bydel. Henry Matisse boede i Nice fra 1917 til sin død i 1957.
I samme kvarter højt over byen ligger også Marc Chagal-museet i anderledes moderne bygninger opført på kunstnerens eget initiativ for at skabe rammen for 17 af hans store bibelske værker.

Det sker i byen: Det er tid for det årlige karneval. Lige nu er man i fuld gang med online at vælge årets karnevals-dronning.
Selve karnevalet fejres fra fredag 15. februar til 6. marts med fester og farvestrålende parader, hvor 18 store pyntede karnevalsvogne, hundredevis af figurer og flere end tusinde dansere og musikere vil bevæge sig fra Place Masséna langs Promenade des Anglais.
Årets tema er »Konge over de fem kontinenter«, og der er optog både dag og nat og naturligvis også den traditionelle blomster-krig, som er en del af karnevallet.

musee-matisse-nice.org og musee-chagall.fr 
nicecarnaval.com 

2. Den spanske kosmopolit

Hvor: Malaga, Spanien
Info: malagaturismo.com
Vejret i denne weekend: Mellem 15 og 19 grader og solskin
Hvordan: Direkte fly fra København med SAS og Norwegian, fra Aalborg med Norwegian og fra Billund med Ryanair.
 

Der er sket rigtig meget i byen i de senere år. Nye byggerier har givet Malaga et umiskendelig kosmopolitisk præg, men samtidig er det – uagtet at byen også er omgivet af international turisme langs Solkysten – lykkes at bevare det ærkespanske, og man er meget bevidst om vigtigheden af at fastholde byens identitet.
Bystyret har for nylig udsendt en række planer om, hvordan centrum kan renoveres, uden at den oprindelige charme bliver ødelagt. Oplev den selv i de mange små, smalle gader omkring forretningsgaden Calle Larios, hvor gammeldags forretninger og moderne barer gør kvarteret sjovt og charmerende .

Det sker i byen: Hver måned sine festivaler. Nogle religiøse, nogle traditionelle, nogle kunstneriske – som den Internationale Teaterfestval, der er i fuld gang i øjeblikket.
Denne 30. udgave af festivalen, som åbnede midt i januar, har især fokus på det klassiske teater, og på programmet er blandt andet en nyopsætning af »Macbeth«. Festivalen fortsætter til 12. februar og gør med sine 13 forskellige forestillinger Malaga til den største scene i Spanien. Info:

Info: teatrocervantes.com 

3. Udsalg i hele februar

Hvor: Lissabon, Portugal
Info: visitlisboa.com
Vejret i denne weekend: Mellem 14 og 19 grader og sol, måske skyet lørdag.
Hvordan: easyJet og TAP Portugal flyver direkte fra København.
 

Den mest hyggelige måde at opleve den portugisiske hovedstad er med de små, gamle sporvogne, som tappert skramler op og ned ad byens stejle gader. Byen ligger på syv høje.
Tag op på Castelo de São Jorge og nyd udsigten ned over byen og gå på shopping i den nedre bydel, Baixa.

I gaderne mellem Praca do Comércio ned mod havnen og Rossio og Praca da Figueira ligger især mange læder- og skoforretninger, og der er flere shoppingcentre og stormagasiner i byen, for eksempel Amoreiras og det spanske El Corte Inglés.
I den forbindelse er det værd at vide, at vinterudsalget varer helt til udgangen af februar.  Og skal der shoppes amok, ligger Europas største designer-outlet et par kilometer uden for Lissabon: Freeport Designer Outlet i Alcochete.

Det sker i byen: Har du energi til mere, så kast dig ud i et museumsbesøg i det gamle el-værk, Central Tejo, hvor Museu da Electricidade holder til. Museet åbnede i 2006 med det erklærede mål at vise og diskutere emnet energi set både fortidigt, fremtidigt og meget bredt. For tiden vises udstillingen »Latter: en seriøs udstilling«. Der er gratis adgang ,og udstillingen vises frem til 17. marts.

Info: fundacaoedp.pt 

4. Jazz og mangfoldighed

Hvor: Rom, Italien
Info: turismoroma.it
Vejret i denne weekend: 10-14 grader. Lørdag lidt regn, men søndag også udsigt til solskin.
Hvordan: SAS og Norwegian flyver direkte fra København.
 

En by, mange byer. Sådan er det også med Rom. Hver bydel har sin karakter og sine kvaliteter, og midt i det hele enda en  selvstændig stat: Vatikanet med Peterskirken.
I byens centrum ligger Piaza Navona og i gåafstand alle de andre must-see-seværdigheder: Pantheon, Den Spanske Trappe og Trevi Fontænen.
På den anden side af floden venter livlige Trastevere med alle de små restauranter og barer.
Nord for Colosseum er det værd at kikke forretninger. Her i hyggelige og trendy Monti, det tidligere arbejderkvarter, holder nye designere og de alternative butikker til. Og de  unges kvarter San Lorenzo næt universitetet. Råt og graffiti-befængt, men også skæv og sjov. Det er bare at vælge.

Det sker i byen: Hvad med at kombinere god mad, god musik og sightseeing by night? Tramjazz foregår i en sporvogn fra 1947, som er ombygget til restaurant og lastet med fine jazzmusikere. Der er afgang kl. 21 fra Porta Maggiore til tre timer for fuld musik og med servering af herlige retter fremstillet af lokale råvarer. Det skal reserverers i forvejen.

Info: tramjazz.com 

5. Nyt museum i gasværket

Hvor: Athen, Grækenland
Info: breathtakingathens.com
Vejret i denne weekend: 13-19 grader og sol, evt. skyet søndag.
Hvordan: SAS flyver direkte fra København
 

Man kan ikke tage et spadestik nogle steder i Grækenland, uden det vælter op med arkæologiske fund, hedder det. Og den er da også her og der og alle vegne – historien. Fra Akropolis lysende på sin klippe højt over byen, til mindre templer, gamle palæer, søjler og skulpturer. Et sus gennem tiden frem til dagens krise for både hovedstaden og resten af Grækenland.
Men livet leves videre i Athen. I Pláka, det historiske kvarter for foden af Akropolis, som nærmest suger turisterne til sig, til bydelen Psiri, hvis rå, småkriminelle fortid er forsvundet for caféer, trendy forretninger og moderne gallerier.

Det sker i byen: Byen har fået sit første industrimuseum. Det er indrettet i det gamle gasværk, som lukkede for produktionen for omkring 30 år siden. I sidste weekend åbnede det, nyrestaureret og indrettet som museum fortællende sin egen historie og beretningen om lys over Athen, der for bare 60 år siden havde gaslamper i gaderne. Museet ligger i Technopolis park i bydelen Gazi nabo til Psiri.

Info: technopolis-athens.com