Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
1. Den festlige
Hvad: Can Paixano
Hvor: Carrer de la Reina Cristina 7
Allerede ved 18-tiden er der godt pakket med på Can Paixano med folk, der alle står med cava i glasset – og har råd til det, for et glas koster bare fra 95 cent til 1,30 euro.
Ved 20-tiden langes der skinke, croquettas, bocadillos og friturestegt chirozo over disken med en fart, som ville gøre en erfaren McDonald’s-ansat rundtosset. Og priserne hamler glimrende op med burgerkædens coin offers, da de fleste serveringer koster mindre end 2 euro. Samtidig er stemningen i top og turister og lokale kommer hinanden ved.
2. Den franskinspirerede
Hvad: Sensi Tapas
Hvor: Carrer Ample 26
Bevæger man sig ind i de smalle gader, finder man Sensi, der drives af en flok franske gutter. Vi prøver timbale, som er et godt eksempel på den franske indflydelse med sit confiterede andekød overhældt med en glace af indkogt Pedro Ximenez-sherry.
Betjeningen er afslappet, og de unge gutter med løse bukser og farverige sneakers er ikke blege for en kæk, men velment kommentar.
Priserne er i mellemlejet, og for 50 euro (372 kr.) får man hurtigt fire-fem retter og en flaske god vin.
3. Den legesyge
Hvad: Tickets Bar
Hvor: Avinguda Parallel 164
På tapasbaren Tickets får man tapas tilberedt ud fra molekylære idéer – f.eks. en fortolkning af sangria, hvor saftig vandmelon er garneret med appelsin- og citronskal.
Indretningen er inspireret af cirkusverdenen – tjenerne er klædt i cirkusuniformer og der hænger kulørte lamper i loftet, hvilket giver en løssluppen, behagelig atmosfære.
Maden er i særklasse med originale kombinationer og sublimt håndværk. Men koster derefter – med vin og omkring 20 serveringer står en middag for to i ca. 250 euro (1.864 kr.).
Guide: 5 madoplevelser i Barcelona