Guide: 3 x tapas i Barcelona

Tapas skal spises i Spanien. Vi guider til tre tapasbarer i Barcelona.

Tapas på franskinspirerede Sensi Tapas. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Den festlige

Hvad: Can Paixano 
Hvor: Carrer de la Reina Cristina 7

Allerede ved 18-tiden er der godt pakket med på Can Paixano med folk, der alle står med cava i glasset – og har råd til det, for et glas koster bare fra 95 cent til 1,30 euro.  

Ved 20-tiden langes der skinke, croquettas, bocadillos og friturestegt chirozo over disken med en fart, som ville gøre en erfaren McDonald’s-ansat rundtosset. Og priserne hamler glimrende op med burgerkædens coin offers, da de fleste serveringer koster mindre end 2 euro. Samtidig er stemningen i top og turister og lokale kommer hinanden ved. 

2. Den franskinspirerede

Hvad: Sensi Tapas 
Hvor: Carrer Ample 26

Bevæger man sig ind i de smalle gader, finder man Sensi, der drives af en flok franske gutter. Vi prøver timbale, som er et godt eksempel på den franske indflydelse med sit confiterede andekød overhældt med en glace af indkogt Pedro Ximenez-sherry. 

Betjeningen er afslappet, og de unge gutter med løse bukser og farverige sneakers er ikke blege for en kæk, men velment kommentar.

Priserne er i mellemlejet, og for 50 euro (372 kr.) får man hurtigt fire-fem retter og en flaske god vin.  

3. Den legesyge

Hvad: Tickets Bar
Hvor: Avinguda Parallel 164

På tapasbaren Tickets får man tapas tilberedt ud fra molekylære idéer – f.eks. en fortolkning af sangria, hvor saftig vandmelon er garneret med appelsin- og citronskal. 

Indretningen er inspireret af cirkusverdenen – tjenerne er klædt i cirkusuniformer og der hænger kulørte lamper i loftet, hvilket giver en løssluppen, behagelig atmosfære. 

Maden er i særklasse med originale kombinationer og sublimt håndværk. Men koster derefter – med vin og omkring 20 serveringer står en middag for to i ca. 250 euro (1.864 kr.). 

Guide: 5 madoplevelser i Barcelona