Guide: 24 timer i Bangkok

Thailands hovedstad er en sydende millionby med shopping, restauranter og natteliv. Men her er også stille templer og grøn natur så fredelig, at man helt glemmer den larmende trafik.

Foto: Judith Betak. Bangkok by Night.
Læs mere
Fold sammen

Kl. 14.00

Vi er landet i Bangkoks gamle internationale lufthavn, Don Muang, hvor lavprisselskaberne nu flyver til. Der er ikke direkte tog til centrum, så vi tager en taxa de ca. 24 kilometer og glæder os over, at det ikke er myldretid.

Kl. 15.15

Det store luksushotel Pathumwan Princess Hotel har alle tænkelige faciliteter, og det ligger praktisk nær stationer for begge skytrain-linjer.

Phayathai Road 444: pprincess.com

Kl. 15.45

Så er vi klar til at ose forretninger. Vi går direkte fra hotellet ind i første shoppingcenter, MBK Center. Det er kun et af de mange centre, der ligger omkring Siam Square, der er flere langs Sukhumvit gaden. Vi kigger ind i byens dyreste, Siam Paragon, hvor hverken Gucci, Prada eller Chanel er kopier. Det er overluksus og overstort.

Der er mere end 250 forretninger og 150 restauranter og caféer i centret. Vi når også det sjove Terminal 21, som er indrettet som en shopperejse jorden rundt. Hver etage byder på en ny by: London, blandt andet pyntet op med en rød dobbeltdækkerbus er etagen med herretøj. Tokyo med sumobrydere har dametøj, Istanbul har sko og tasker, mens San Francisco med udsigt til Golden Gate Bridge er etagen med restauranter og caféer. Vi snupper lidt koldt at drikke.

Siam Paragon: Rama 1 Road nr. 991. siamparagon.co.th

Terminal 21: Sukhumvit 2, Soi 19. terminal21.co.th

Kl. 19.30

Vi har med det hurtige skytrain været tilbage på hotellet med indkøbsposerne, og er derefter kørt retur igen og lidt længere ud ad Sukhumvit-linjen til Asok stationen. Cabbages & Condoms ligger en kort spadseretur ned ad en sidegade. Restauranten er en del af C&C-organisationen, som Mechai Viravaidya grundlagde i 1974. Mr. Condom blev hurtigt hans kælenavn, for han arbejdede for at begrænse graviditet blandt unge piger ved at udbrede kendskabet til kondomer.

Med AIDS fik hans budskab – brug kondom – endnu mere vægt. Der er kondomer alle vegne i restauranten, fra den markante udsmykning med store figurer klædt i kondomer til en diskret, lille pakke, der følger byttepengene, når regningen er betalt. Man kan sidde inde, men vi foretrækker den hyggelige udendørs gårdhave, og thairetterne er gode.

Sukhumvit 12 Alley: cabbagesandcondoms.com

Foto: Judith Betak. Silom Road 1055. Fold sammen
Læs mere

Kl. 22.30

Vi ankommer i taxa til State Tower bygningen. Her på 64. etage ligger byens højest beliggende rooftop-bar, Sky Bar. Men allerede i stueplan ved elevatoren bliver vi stoppet. Jeg følger ikke den herskende dresscode i mine klip-klappere. De er ikke flade i strandversion, men pæne tyksålede by-klappere, som er gode at gå i.

De går alligevel ikke, der skal være rem bag om hælen, siger reglerne. Sådanne sandaler kan købes billigt lige om hjørnet, opfordrer den elegant klædte kvindelige vagt. Jeg bliver stædig, nægter, og vi forlader bygningen.

Silom Road 1055: lebua.com

Kl. 23.00

Vi er i stedet gået under jorden. Skråt overfor under Novotel Hotel ligger en af byens nye temabarer: Maggie Choo’s. Neden for trappen ligger først en lille restaurant, og derfra går vi ind i selve baren. Det er som at gå ind i en anden verden og tidsalder: Shanghai anno 1937. Indretningen er rå vægge og møbler i kolonitidsstil.

Tjenerne, som suser omkring, er små »kineserdrenge« i sort tøj og med runde hatte. Pyntelige kineserpiger med sort pagehår og lårlange slidser i de stramme silkekjoler sidder som dekoration i gynger mellem sofaarrangementerne, når de ikke giver opvisning med snurrende parasoller på dansegulvet. På scenen er der live-musik, drivende blues, som passer fint ind i rammerne. Der er ikke entré, og drinkspriserne er 180 baht (ca. 33 kr.) for en stor fadøl og 280-300 (50-55 kr.) for en klassisk cocktail eller drink.

Silom Road 320: facebook.com/maggiechoos

KL. 00.30

Vi vil ikke snydes for udsigten over Bangkok by Night og hopper i en taxa for den korte tur til United Center Building, hvor der også er en roof-top bar. Dog »kun« på 47. etage. Cloud47 har ingen dress code, og ingen ænser mine sko. Vi finder et bord helt ude i fri luft. En del af baren, som er indrettet råt og lyst med store hvide betonpiller, er overdækket. Oprindelig blev etagen brugt til ryge-rum for de ansatte i kontorbygningen.

Der er et lokalt pop-rockband på scenen, og ivrige spillere om billardbordet. Det lufter heroppe, og udsigten er fantastisk.

Silom Road 323: facebook.com/thecloud47

Kl. 02.00

Er vi tilbage på hotellet. Det er også ved denne tid, at de fleste clubber og barer lukker i Bangkok.

Phayathai Road 444: pprincess.com

Foto: Judith Betak. Chao Phraya floden. Fold sammen
Læs mere

Kl. 08.00

Solen er stået op, men der er stadig lidt friskhed i luften. Vi har været tidligt oppe og har nået morgenmad på hotellet, inden vi med taxa er kørt over på den anden side af Chao Phraya floden. Her står vi nu klar med cykelhjem og cykel, mens Svenske Arne fortæller om dagens tur. Han har haft sit lille firma »Bangkok by Bike« i nogle år, hvor han og hans guider cykler med turister i klong-området nord og syd for Phra Pin Klao-broen.

På denne side af floden har by-udviklingen været begrænset. Efter at have krydset et par af de heftigt trafikerede gader kører vi ind i en anden verden. Her bor folk i små huse langs kanalerne. Her er stille templer med imponerende buddha-figurer, og her er grøntsagsmarker og en grøn natur, man ikke forestiller sig midt i en millionby.

Phra Pin Klao Road 91/10, Soi 3: bangkokbybike.com

KL. 12.30

Vi har lige tid til en nostalgisk tur op og ned ad Khao San Road. Det er gaden, som i årtier har været de rygsækrejsendes faste mødested med billige hoteller, rejsearrangører og gadekøkkener. I dag er gaden blevet en af Sydøstasiens mest berømte med liv, leben og forlystelser. Om aftenen lukkes for kørende trafik, og gadeboderne med alskens varer får plads, mens bar- og nattelivet vågner. For enden af Khao San ligger et tempel, Wat Chanasongkram, og en lille gade går om bag det.

Her er anderledes fredeligt med små guesthouses, smårestauranter, traditionelle gadekøkkener og skyggende træer. Vi tager en hurtig frokost på Gecko Bar, som har udendørs servering under markiser og parasoller. Prisniveauet er utroligt. Fried Rice med kylling og grøn chili 50 baht, (under 10 kr.) og chicken cashew nuts 65 baht (12 kr.)

Phra Athit Road, Soi Rambutri

KL. 15.00

Vi er på Phaya Thai-stationen, hvor vi venter på toget til lufthavnen. Vi tog en taxa tilbage til hotellet og hentede vores bagage, som stod i garderoben, og gik gennem butikscentret til skytrain-stationen. Her kørte vi en station på en linje og derefter to på den anden og var på Phaya Thai, hvorfra Airport Express Train hvert kvarter kører til den internationale lufthavn, Suvarnabhumi., hvorfra vi vil fortsætte rejsen efter et herligt stop-over i Bangkok.

Foto: Judith Betak. Munke i gaderne i Bangkok. Fold sammen
Læs mere