Guide: 20 rejseoplevelser i april

Se verdens største chokoladeshow i Schweiz, kom med til »Fashion Steps Out« i Singapore, hvor den nyeste mode går catwalk ned af gaderne eller tag til bluesfestival i Brisbane. April byder på masser af spændende rejseoplevelser rundt om i verden.

»Salon du Chokolat« verdens største chokoladeshow i Schweiz den 4. april 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

4. april - ZÛRICH

Schweiz er kendt for sin chokolade. »Salon du Chokolat«, som er verdens største chokoladeshow, holdes for tredje gang med udstilling, demonstrationer og smagsprøver. Hver af de tre dage, der er chokoladeshow i Messe Zürich, er der »Defilee du Chocolat«: et modeshow med modeller iført kreationer fremstillet af chokolade.

zurich.salon-du-chocolat.com

4. april - STOCKHOLM

»Market« er det største marked for moderne kunst i Norden. Det har i år flyttet både dato og adresse. Udstillingen, hvor gallerier fra både Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island er repræsenteret, varer til 6. april og holder nu til i Liljevalchs kunsthal.

market-art.se

4. april - SINGAPORE

»Fashion Steps Out« er i byen, Frem til 18. maj er der fokus på den nyeste mode i alle forretninger og shoppecentre langs byens førende indkøbsgade, Orchard Road. Og det hele indledes på selve Orchard Road, som lukkes for trafik kl. 20.30 og omdannes til en stor udendørs runway med modeller og modeshow.

orchardroad.org/fso/

5. april - ROSTOCK

Tid for sæsonens første marked i hansestaden, »Rostocker Ostermarkt« med gøgl og fest efter alle traditioner og boder mellem Neuen Marks og Universitätsplatz frem til 21. april.

ostsee.de

6. april - LONDON

Oxford har vundet 77 gange, men Cambridge har 81 sejre i den traditionelle ro-konkurrence på Themsen. Det er 160. gang holdene fra de to universiteter mødes. Første gang var i 1829, hvilket gør »The Boat Race« til en af de ældste sportsbegivenheder i verden. Startskuddet går kl. 18.

theboatrace.org

11. april - BERLIN

De årlige »Staatsoper Berlin Festtage« med masser af klassisk musik i Schiller Teater. Bl.a. Wienerphilharmonikerne og den spanske tenor Plácido Domingo. Festivalen varer til 20. april.

staatsoper-berlin.de

12. april - PARIS

Den gamle Zoo de Vincennes eller Parc Zoologique, som den nu hedder, har været lukket siden 2008 for en gennemgribende renovering. I dag genåbner den 14,5 ha store zoologiske have i nyt design med fem naturligt opbyggede biozoner, Sahel-Sudan, Patagonien, Europa, Guyana og Madagascar, med de forskellige områders dyrearter og målrettet arbejde for beskyttelse og bevaring af de truede dyr.

parczoologiquedeparis.fr

Læs også:This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!

16. april - NEUSTADT IN HOLSTEIN

Der er påske og forårsblomsterfestival i forlystelsesparken Hansa Park. Gartnerne har plantet over 150.000 stedmorblomster, og med pinseliljer og påskeliljer af alle slags og i alle farver er det Nordtysklands største forårsblomsterfestival.

hansapark.de

16. april - OSLO

Med over 40 orkestre på plakaten er »Inferno Metal Festival« den største af sin art i Norge. Festivalen varer fire dage, og der er hav af koncerter både i intime rammer i små klubber og på større scener rundt om i byen.

infernofestival.net

17. april - BRISBANE

Det er 25. gang, der er bluesfestival i Byron Bay lidt syd for byen på den australske østkyst. Festivalen varer til 21. april og har et bredt program med bl.a. gruppen »Round Mountain Girls«.

bluesfest.com.au

»World Press Photo« udstillingen er nået til Holland. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

18. april - AMSTERDAM

»World Press Photo« udstillingen er nået til Holland. 150 fantastiske fotos af 53 prisvindere er udstillet i De Nieuwe Kerk. Der er kategorier som nyheder, natur, dagligliv, sport og portrætter. Et af de vindende billeder er John Stanmayers foto af afrikanske migranter i Djibouti, som forsøger at fange et billigt mobilsignal og en forbindelse til familien hjemme i Somalien og Etiopien.

nieuwekerk.nl

19. april - LONDON

Det er »Record Store Day«, hvor de britiske pladebutikker fejrer vinylpladerne og den musikalske kulturarv med arrangementer og koncerter. Blandt byens mest berømte butikker er »Sister Ray« i Barwick Street i Soho. Gaden kaldes i øvrigt »Golden Mile of Vinyl«, og her er både live optræden og eksklusive pladeudgivelser. En anden berømt butik er »Rough Trade«. Den oprindelige ligger i Notting Hill, men der er også en afdeling i New York og siden 2007 en kæmpestor filial i London East End, hvor der er café og scene til live-optræden.

roughtrade.com

22. april - BOURGES

Egentlig var det en festival inspireret af chansons – traditionelle franske sange hvor Édith Piaf og Charles Aznavour bare er et par af de kendteste chanteuse og chanteurs. Men i dag er musikudvalget under »Le Printemps de Bourges« mere bredt med plads til både rock og DJs. Festivalen i Bourges syd for Paris varer til 27. april.

printemps-bourges.com

Læs også:This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!

23. april - LA ROMANA

Golfturneringen »The Casa de Campo Spring Shootout« er ikke kun en af de mest populære sportsbegiveheder i Den Dominikanske Republik, den er berømt i hele Caribien. Turneringen varer fem dage, Der spilles 54 huller på banerne Teeth of the Dog,på Links og Dye Fore i Casa del Campo.

casadecampogolf.com

24. april - MADRID

Den Engelske Nationalballet er på turne med forestillingen »Le Corsaire«. Til 27. april kan forestillingen om piraten Conrad og den smukke Medora instrueret af spanske Tamara Rojo opleves på Teatro del Canal.

teatroscanal.com

»Pasadena Doo Dah Parade« er berømt langt ud over Californiens grænser. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

26. april - PASADENA

»Pasadena Doo Dah Parade« er berømt langt ud over Californiens grænser. Så berømt at den nu 37-årige tradition for den alternative, farvestrålende og lidt gaggede parade har fået søster-Doo-Dah-parader rundt om i USA. Festen og paraden begynder kl. 11 på Colorado Boulevard mellem Sierra Madre og San Gabriel Boulevard i East Paradena.

pasadenadoodahparade.info

26. april - GÖTEBORG

Forlystelsesparken Liseberg åbner sæsonen med premiere på parkens største investering nogensinde i en enkelt forlystelse: Den nye rutsjebane Hexin. To minutters gys, hvor man kommer op på 100 km/t under den 1,4 kilometer lange tur med sving, stigninger, fald og og loop. Parken har i alt 41 forskellige forlystelser.

liseberg.com

27. april - LIÈGE

Det ældste af de såkaldte »forårsklassikere« har 100 års jubilæum i år. Cykelløbet går fra Liège til Bastogne og tilbage igen, og det beviser med al tydelighed, at Belgien langt fra er er et fladt land. Rolf Sørensen vandt i øvrigt løbet i 1993.

letour.fr

27. april - KSAR GHILANE

Oasen i det sydlige Tunesien er udgangspunkt for »100 km Sahara«. Løbet afvikles over tre dage med 23 km løb første dag, 26 km plus et natteløb på ni km på andendagen og endelig et maraton, 42 km på tredje dag. Det er ekstremsport i ordets bogstaveligste forstand, og løbet er en del af »Trail Running Adventure«.

100kmdelsahara.com

27. april - REYKJAVIK

»DesignMarch« er Islands vigtigste designfestival. I år arrangeres den for sjette gang. I fire dage og med over 150 events forvandles verdens nordligste hovedstad til en stor designbegivenhed. Om det så er inden for tøj, møbler, arkitektur eller mad-design vil både lokale designere sammen med verdensnavne vise, hvad der rør sig.

designmarch.is