Guide: 10 billige sommerferier i 2012

Vi har samlet ti forskellige krisebudget-venlige sommerferier, som redaktionens medlemmer selv har prøvet.

Rejs på egen hånd til den græske ø Milos og hold en billig ferie, hvor du kan opleve Milos' mange smukke strande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacopo Della Porta
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jo, vi så og hørte skam godt statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale, hvor hun bebudede økonomisk hårde tider og generel indspænding af livremme forude.

Se også: Så meget ferie har du i 2012

Men uden at gå i rette med statsministeren, så mener vi her på redaktionen, at der med lidt kreativitet nu nok skulle blive råd til en sommerferietur for de fleste af os også i år.

Først og fremmest handler det om at tænke i nye baner. Både hvad angår feriesteder og ferieformer.

Amalfi-kysten i Italien ér lækker, men det er den langt billigere kroatiske adriaterhavskyst også. En all inclusive-ferie på et femstjernet familieresort på Kreta ér skøn og praktisk, men det er en luksuscampingferie i sydfrankrig også.

Dernæst handler det om, at bruge tid på nettet til at finde ud af, om ikke der skulle være nogle spændende feriemuligheder i rimelig afstand fra nogle af lavprisflyselskabernes knapt så kendte destinationer som eksempelvis Carcasonne i Frankrig og Murcia i Spanien. Eller om man for eksempel kan leje en billig ferielejlighed en lækkert sted, og så selv køre derned.

Vi har til inspriration her samlet en række bud på forskellige krisebudget-venlige sommerferier, som redaktionens medlemmer selv har prøvet.

Øhop i kykladerne
Danskerne elsker at holde ferie på de græske øer. Her er lækre strande, hyggelig stemning og venlige mennesker. Men der er et billigere alternativ til charterferie-hits som Kreta, Korfu og Rhodos, som nemt koster mellem 12.000-14.000 kr. pr. person i sommerferien.

Hvis I er lidt eventyrlystne, så køb i stedet en flybillet til Athen – f. eks. koster det 1.350 kr. for en billet med Lufthansa med afrejse fra København 26/6 og hjemrejse 10/7 –  og tag en færge fra Piræus-havnen til den lille ø Milos i øgruppen Kykladerne. Det tager 2 1/2 time med hurtigfærge og koster ca. 400 kr. På havnen i Milos kan I blive henvist til forskellige hoteller. (I kan også booke hjemmefra via nettet – det er dog ikke alle små hoteller, der har en hjemmeside.) Priser fra ca. 500-700 kr. pr. nat for familierum med plads til fire. Der er ikke tale om store luksusressorts, men små hoteller af god kvalitet.

Fra Milos kan I tage videre til eksempelvis Folegandros, Paros og Naxos. Her sejler man med almindelige færger, hvor billetterne typisk koster omkring 150-200 kr. På disse øer finder I overnatning på samme måde. Denne pen prøvede det selv i september, og da var det helt problemløst. Husk blot at planlægge, så I i god tid kan nå jeres fly hjem fra Athen.

Info: rejseliv.dk/find/fly, ferries.gr samt greeka.com/cyclades

Badeferie i Kroatien
Det sydlige Kroatiens riviera er perfekt til badeferien, selv om den dramatiske klippekyst med de tusind småøer måske ikke lige indbyder til det. Men folk har lært at sole på klipperne, og vandet er klart og lækkert.

Et godt bud på en billig ferie er at flyve med lavprisselskabet Norwegian til Split i Dalmatien. Det koster 6.026 kr. for to voksne og to børn mellem 2-11 år retur med afgang 16. juni og retur 23. juni. Book en lejlighed i nærheden – kroaterne bor ofte i store huse og rykker sammen i ferierne, så en etage overlades til turister. Hos f.eks. Novasol koster en lejlighed på 37 kvadratmeter med plads til fire 3.500 kr. i samme periode. Lejligheden ligger direkte ved stranden i Okrug Donji  tæt ved middelalderbyen Trogir. Der går busser fra lufthavnen til Trogir.

Info:  norwegian.com/dk, novasol.dk

Luksuscamping i Italien
Vi har tidligere anbefalet denne ferieform, men gør det igen, fordi den er fremragende, hvis man har børn, og fordi den er meget billig: Luksuscamping i sydeuropa. Man kan enten køre dertil selv eller tage med en af lavprisruterne og så videre med tog eller lejebil. Pladserne er store og lækkert indrettede med badeland, shopping- og spiseområde og masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Her er et eksempel: To uger på den familievenlige Bella Italia direkte ned til Gardasøen i Italien koster for to uger med ankomst 23. juni og afrejse 7. juli blot 8.715 for et mobilhome (en slags sommerhus med tre værelser, opholdsum, toilet/bad og køkken) med plads til seks peroner hos friferie.dk, hvis du bestiller nu. Bella Italia ligger 10 min.fra den lille idyliske by Peschiera del Garda, og dertil kommer du med tog eller bil fra Milano (ca. halvanden time), som du flyver til med easyJet, der tager  blot 2.375 kr. for to voksne og to børn mellem 2 og16 år.

Info: easyjet.com samt friferie.dk og vacansoleil.dk. Begge steder finder du masser af gode campingpladser i ikke blot Italien, men også eks. Frankrig, Spanien og Kroatien.

Istanbul
Uanset om du tager på storbyferie for at shoppe, få kulturoplevelser, dykke ned i historien eller spise lækker mad, så har den tyrkiske millionby det hele. Istanbul har en flere tusinde år gammel historie under navnene Byzans og Konstantinopel, og byen er spækket med interessante kulturminder fra såvel grækerne, romerne og ottomanerne. Men den er også en moderne metropol med alt, hvad man kan ønske sig af caféer, designerbutikker og natteliv. Og så er det tyrkiske køkken blandt verdens bedste. Dertil kommer, at Istanbul ligger smukt ved Bosporus-strædet, der skiller Europa og Asien. Tag på en bådtur langs kysten, går en tur over den livlige Bosporusbro med små butikker og restauranter eller besøg den enorme overdækkede basar. Der er flere billige flyruter til Istanbul, eksempelvis koster det 2.073 kr. for en billet med Turkish Airlines med udrejse 6/7 og hjemrejse 13/7  Der er hoteller i alle prisklasser.

Info: rejseliv.dk/find/fly-hotel, hotels.com samt english.istanbul.com

Opdag Lissabon
Den portugisiske hovedstad Lissabon er en dejlig storby at gå på opdagelse i, og efter at lavprisselskabet easyJet er begyndt at flyve direkte mellem København og Lissabon, er det også blevet billigt. To voksne og to børn mellem 2 og 16 år kan flyve retur for samlet 2.682 kr. med afgang 16. juni og retur 23. juni.  Booker man et hotelværelse med plads til hele familien, f.eks. det meget centralt beliggende tre-stjernede hotel Amazonia Lisboa Hotel, koster det for hele ugen 3.787 kr., dog uden morgenmad. Lissabon er et sandt mekka af trendy shopping i Bairro Alto-kvarteret, borge, kakler på husene, portvinshuse, knirkende sporvogne i de gamle gader og smarte restauranter ved Tejo-floden.

Info:  easyjet.com, hotels.com

Næste: Billige ferie i Marseille, Østrig, Sverige, Berlin. Og prøv at bytte bolig.