Grønne hoteller fanger ikke

Klimavenlige hoteller, som i deres drift gør noget ekstra for at beskytte miljøet, er ikke noget, der interesserer de danske charterturister

Det er bestemt ikke miljørigtig drift Star Tours kunder lægger vægt på, når de vælger indkvartering på deres ferie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Raedle, Scanpix

Grønt er godt - men det er endnu ikke noget, vi lægger nævneværdig vægt på, når vi skal på ferie.

Læs også: Charterfly der flyver grønt

I hvert fald ikke, når det gælder feriehotellet eller -lejligheden under sydens sol.

Star Tour har spurgt sine kunder, hvilke overvejelser de har gjort sig, inden de valgte indkvartering på deres ferie. Og da er det bestemt ikke miljørigtig drift, de lægger vægt på, viser de 1.500 besvarelser.

71 pct. af de jyske rejsende tænker slet ikke over klimaet, når de vælger hotel, og 55 pct. af sjællænderne gør det heller ikke. Dermod koncenterer man sig om hotellets standard, hvor mange stjerner det har, og om hvilken service, man har lyst til.

Jyderne er tilsyneladende lidt mere nøjsomme. Her vælger pænt over halvdelen, 60 pct. et tre-stjernet hotel, mens det er lige under halvdelen 49 pct. af sjællænderne.

Næsten lige så mange vælger en kategori højere, 43 pct. af sjællænderne foretrækker fire-stjernede hoteller, mens det kun er 36 pct. af jyderne.

Til gengæld er der flere jyder, der foretrækker at betale det hele hjemmefra. 27 pct. vælger et all inclusive hotel. Det gør kun 17 pct. af sjællænderne.

Læs også: Rejs med god samvittighed