Grøn camping

På Hvidbjerg strand feriepark er klimaet i højsædet.

Foto: Rasmus Schønning

Campingferie er i forvejen en ferieform, hvor man er tæt på naturen, men det betyder jo ikke, at man ikke også her kam blive mere klimavenlige.

Næste: Videoklip fra Blåvand Kurbad og Wellness

Sådan tænkte de på Hvidbjerg Strand Feriepark, der er en af danske bedste campingpladser, og som gennem årene har vundet adskillige anerkendte priser for innovation og kundetilfredshed.

Campingpladsens indehavere er derfor gået grønt i et helt nyt 1.200 m2 stort wellnesscenter: Blåvand Kurbad og Wellness.
Så et af Danmarks største jordvarmeanlæg ligger her ved Hvidbjerg Strand Feriepark.

Næsten seks km slanger er rullet ud under jorden. Der er endvidere satset på solvarme med et 300 m2 stort solfanger-anlæg på taget af bygningerne. Som supplement er der også installeret luft til luftvarmepumper.

Selvforsynende
Efter installationen har ferieparken stort set været selvforsynende med varme. Den bruges udelukkende til at opvarme rum og de mange bassiner, der er i centeret.

Systemet er så effektivt, at der sågar er overskudsvarme, der bruges til det store tropiske badeland, som campingpladsen også har.
På den måde har det nye center også været med til, at badelandet er blevet mere miljøvenligt.

»Allerede da vi sad med det nye wellnesscenter på tegnebrættet for fire år siden, var hensigten at gøre det så miljøvenligt som muligt, så vores tanker og ideer går meget langt tilbage.

At vi så åbner det samtidigt med, at hele miljødebatten er på sit højeste, er bare en sidegevinst,« fortæller Steen Slaikjær fra Hvidbjerg Strand Feriepark.

Næste: Videoklip fra Blåvand Kurbad og Wellness