Gravhund adopterer tigerunge

Hvem siger hunde og katte ikke kan sammen? I den tyske dyrepark Ismer har gravhunden Bessi indtaget rollen som kærlig mor for en udstødt tigerunge.

Selv om Bessi ligner en, der ikke helt ved, hvad der foregår, tager hun sig ifølge dyrepasserne i Ismer meget kærligt af sit adoptivbarn. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP Photo DDF / Philipp Guelland Germany Out
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gravhunde og tigerunger i skøn forening er normalt ikke et syn, man møder hverken i virkelighedens verden eller bag de beskyttende mure i zoologiske haver. Det kan man imidlertid i dyreparken Ismer i den tyske by Stroehen i disse dage.

Se også: Nåårh en dyreunge

Tigerungen blev født i sidste uge og udstødt af sin mor, fordi denne stadig ammede den unge, hun fødte i efteråret. I stedet blev det dyrepasser Almuth Ismer, der tog sig af den nyfødte tigerunge. Altså indtil gravhunden Monster højest overraskende adopterede den og tog sig kærligt af i rollen som uautoriseret tigermor. En rolle, som endnu en gravhund, Bessi, måtte overtage, da en uheldig skæbne ville, at Monster blev kørt over i en bilulykke tirsdag.

Selv om Bessi ikke selv har valgt at blive mor til et kattedyr, klarer hun ifølge Almuth Ismer jobbet med bravour og indtil videre går det rigtig fint, trods sin drøje start på livet vokser ungen planmæssigt og er blevet mere livlig. Hvordan fremtiden bliver, vides dog ikke - allerede nu er ungen ligeså stor som sin falske mor.

Vil du besøge nogle af de danske dyreparker? Givskud og Knuthenborg fylder 40 år.