Græske strejker rammer danske turister

Charterbranchen frygter, at punktstrejker i de græske lufthavne giver ragnarok i det meget stramme rejseprogram.

Stig Elling, Star Tour, håber, at de græske øer bliver "fritaget" for punktstrejkerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1200 danskere rejser til og fra Grækenland tirsdag, vurderer salgsdirektør Stig Elling, Star Tour. Onsdag er tallet omkring 1000, og begge dage skal man regne med forsinkelser. Han er mest bekymret for weekenden.

Se også: Tyrkiet er årets store turist-magnet

- I dag og i morgen har lufthavnspersonalet i Grækenland bebudet punktstrejker. Det betyder, at de åbner og lukker lufthavnene, men de siger ikke hvornår. Det driller os utroligt meget, siger Stig Elling.

Ragnarok i vores meget stramme sommerprogram
- Torsdag, fredag, lørdag og søndag er det op mod 10.000 gæster, der skal ud og hjem. Er der generalstrejke på det tidspunkt, er det noget rigtig skidt, fordi det kan lave ragnarok i vores meget stramme sommerprogram, siger Stig Elling.

Stig Elling håber, at de græske øer bliver "fritaget" for punktstrejkerne.

- Vi appellerer til de græske myndigheder om at prøve at stoppe strejkerne. I det mindste frede de græske øer, hvor 95 procent af charterturisterne rejser til, siger han.

Tirsdag er det især lufttrafikken i hovedstaden Athen, der er berørt af punktstrejkerne, mens der er normale tilstande på de græske øer - både de store og små.

Grækenland har solgt godt som rejsemål
Danskerne har tilsyneladende ikke ladet sig forskrække af det økonomiske kaos i landet. Grækenland sælger på lige fod med de andre turistmål, og salgstallene er ikke dårligere end sidste år.

- Det er jo ikke sådan, at folk har tabt tilliden til Grækenland eller ikke vil derned. Men grækerne skal passe på deres turister, der er en stor indtægtskilde. I forvejen er vi en smule nervøse for, hvis landet går bankerot, siger Stig Elling.

Strejker eller ej. Alle gæster skal møde i lufthavnen som normalt, understreger Stig Elling.

Grækenlands to største fagforbund har fra tirsdag morgen bebudet en 48 timers generalstrejke, der vil lamme store dele af den offentlige service og infrastruktur.

Det betyder blandt andet, at lufthavnspersonalet holder lukket i timevis, så der kun er åbnet for ankomster og afgange i kortere perioder.

Søg billige charterrejser her på rejseliv.dk