Græske øer mangler fyre til pigerne

Unge romantiske kvinder søger til "Mama Mia"s græske øer i så stort tal, at der nu mangler unge mænd til at gøre dem selskab.

Når mørket sænker sig over bargaden på havnen i Skiathos by, indtager piger fra bl.a. Skandinavien de magelige puder og kigger langt efter de alt for få fyre, som denne sommer har valgt at holde ferie på øen. Foto: Ingvard Jensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Ingvard Jensen.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Romantikken klæber sig til de to græske øer Skopelos og Skiathos, hvor filmen Mamma Mia blev optaget i september 2007. Måske er det årsagen til, at piger fra hele Europa i denne sommer valfarter til øerne.

Se også: Sex og sort humor sælger lande

Faktisk er der så mange, at de lokale turistmyndigheder efterlyser unge mænd til at gøre de unge kvinder selskab – specielt på Skiathos er situationen kritisk.

Tre piger for hver fyr
For hver tre piger, som om aftenen hygger sig på puderne på ”bartrappen” ved Paralia nær byens havn, er der kun én mandlig turist.

"Besøger man byens mange diskoteker og natklubber, er tendensen den samme. Pigerne kommer til øen i hobetal, mens de unge mænd åbenbart foretrækker mere hardcore feriesteder som Sunny Beach i Bulgarien og Aya Napa på Cypern," siger informationschef i Spies, Torben Andersen.

Cirka 1,1 million danskere vil i år tage på charterferie. Af dem vil de ca. 250.000 besøge Grækenland med landets ca. 6.000 øer, 15.021 km. kystlinje og 2.884 årlige solskinstimer.