Gourmet-klasse i Københavns lufthavn

Flere og flere restauranter med gastronomi i højsædet åbner i lufthavnen. Le Sommelier åbner med en Bar & Bistro den 18. december.

Et bord på Le Sommelier Bar & Bistro, der åbner i Københavns lufthavn i december. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi har verdens bedste restaurant. Vi har verdens bedste kok i Rasmus Kofoed, og vi har i alt 12 michelinstjerner.

Læs også: København er det bedste i 2013

Danmark har for alvor markeret sig på gourmetverdenskortet, og København er da også kommet med på Lonely Planets liste over ’must-do’ i 2013 – på grund af den omtalte nordiske mad.

Men det er ikke kun København, der har markeret sig på dette område. Også Københavns lufthavn rangerer i topklassen, når det kommer til spisesteder inden flyafgang.

Spisesteder som MASH, der er kendt for sit gode kød, Caviar House & Prunier Seafood Bar, der er den eneste restaurant i verden, som både producerer, sælger og serverer kaviar og Lagkagehuset er blandt vangmulighederne for kunderne i lufthavnen.

Nu får passagererne endnu en restaurant med mad i gourmetklassen. Den anerkendte Le Sommelier åbner nemlig en Bar & Bistro i december måned. Le Sommelier har ikke en michelinstjerne, men fik tildelt en såkaldt Bib Gourmand af michelinholdet i 2012, hvilket betyder god mad til rimelige priser. 

Et bevidst gastronomisk valg fra lufthavnens side:

"Gastronomien er blevet et af Danmarks stærkeste varemærker, og vi arbejder hele tiden med at skabe det rigtige mix af internationale brands og de såkaldte local heros, der kan give de rejsende en smagsprøve på, hvad København kan byde på", siger Københavns Lufthavns salg- og markedsdirektør Carsten Nørland og fortsætter:

"Spiseoplevelserne er et vigtigt element i den samlede rejseoplevelse og dermed også i vores arbejde med at positionere Københavns Lufthavn som Nordeuropas stærkeste trafikknudepunkt."

Maden har stor betydning
Hos Wonderful Copenhagen kan man godt forstå, at Københavns lufthavn også lægger vægt på den gastronomiske del af oplevelsen til deres passagerer:

"Det er klart, at førstehåndsindtrykket, når man lander i en lufthavn, betyder meget. At Lufthavnen er smukt designet er et godt signal om, hvad der venter gæsten i  København – og i Danmark. Kastrup står stærkt med både design, lækre forretninger og også gastronomi. Det kommunikerer godt i forhold til mange andre lidt kedelige lufthavne," siger Anéh Hajdu, kommunikationschef i Wonderful Copenhagen.

Og netop madoplevelser har stor betydning for både feriegæster og erhvervsturister - både i lufthavnen og på ferien, fortæller Anéh Hajdu:

"Der er ingen tvivl om, at København de senere år er blevet berømt for sit høje gastronomiske niveau og kendt for at være et interessant sted at komme og spise. Og madoplevelser har stor betydning for gæstens oplevelse. Det er altid det vi fortæller venner og familien om - var maden god?".