Golf på vulkaner

Året rundt er Azorerne et glimrende feriemål, hvis man har sneget køllerne med til en enkelt runde eller vil spille som en gal hele ferien. Her er to fine golfanlæg, hvor der altid er vidunderligt grønt.

Der ligger masser af udfordringer gemt på de to frodige golfanlæg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leif Poulsen

Batalha Golf Course
Banen her ligger kun 10 minutter i bil fra hovedbyen Ponta Delgada. Batalha Golf Course er et stort anlæg med 27 huller på de tre sløjfer. Banen er godt 20 år gammel, opført tæt på kysten på vulkansk klippe.

Det gav masser af udfordringer at få banen til at følge det naturlige landskab for foden af de omgivende bjerge, men det lykkedes, og fra mange huller er der en forrygende udsigt til Atlanterhavet.

Men man kommer ikke sovende til gode resultater. Hullerne er lange og udfordrende og det er en fordel at spille banen et par gange, så man ved hvad der venter rundt om hjørnerne.

Slår du ud i de mange træer og buske, der kranser hullerne, så slå en ny bold med det samme – hvis du finder den første, kan den formentlig ikke spilles.

En buggy kan være en velkommen ting på disse sløjfer, især hvis man beslutter sig for at nappe alle 27 huller på en dag. Men ellers er fairways brede og tilgivende for skæve slag og greens store og ikke alt for kuperede. Men Batalha når altså ikke golfbanen Furnas skønhedsværdi efter min mening.

Til gengæld er klubhus, restaurant og faciliteter klasser bedre i Batalha. Det er en fornøjelse at nyde en kold øl efter runden og nyde udsigten.

Greenfee: ca. 450 kr.
Info: www.verdegolf.net

Næste: Furnas Golf Course - I stilheden med udsigt til bjergene