Golf på Portugals sølvkyst

Resortet Praia D’EL Rey nord for Lissabon er perlen, men nu kan man føje golfbanerne Royal Obidos og Bom Sucesso og dermed få rigtig fine muligheder for en afvekslende golfferie.

Har man ikke egen bil med, så tilbydes der shuttle-busser mellem de tre baner. Her er vi på Bom Sucesso, der er i fin stand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leif Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bingo

Vi har spillet os gennem pinjeskov på de første ni huller på Praia D’EL Rey og står nu på tiende teested og smiler af lutter glæde over udsigten:

Foran os falder den lysende grønne fairway blødt og bag hotellet nede ved vandet har Atlanterhavet travlt med at kaste hvidskummende bølger ind på stranden med det gule sand.

Vi spiller par-fem hullet og er snart forbi Marriott-hotellet i strandkanten. De næste huller er helt suveræne: Direkte langs stranden, hvor klitterne og den lave vegetation danner naturlige forhindringer. Forbi ruinen af et hus i strandkanten, en ruin, der næsten er blevet et pejlemærke for Praia D’EL Rey.

Denne dag holder blæsten sig lidt i ro, men man kan snildt forestille sig en dag, hvor blæsten kommer tordnende ind fra Atlanterhavet – så skal der holdes på golf-kasket og briller og tænkes vigtige tanker om blæstens indflydelse på bolden.

Og skiftet fra at spille, hvad man kan kalde en klassisk portugisisk parkbane med masser af pinjer, der kranser fairways, på de første ni huller til links-golf langs havet på de sidste ni er en stor oplevelse.

Vi befinder os en times kørsel nord for Lissabon, i regionen Oeste, som langtfra er så kendt af danske golfturister som golfbanerne i f.eks. Estoril og Sesimbra.

Men banen her, Praia D’EL Rey, med ni hullers park-golf og ni hullers linksgolf, er i super stand og hullerne direkte ved stranden giver oplevelser, der er en hel rejse værd. Oven i det er banen i øjeblikket den eneste portugisiske bane, der tidligere har været blandt top-100 banerne i verden, kåret af det ansete Golf World.

Så hvorfor valfarter danskerne så ikke hertil, som svenskerne gør det? Der er både femstjernet Marriott-hotel, lejligheder, villaer, masser af natur og et af Potugals syv vidundere – middelalderbyen Obidos.

Måske fordi der indtil for et par år siden kun var denne 18-hullers bane i regionen, og er man på golfferie, vil man gerne spille flere baner, som man kan i Estoril og Sesimbra.

Det kan man nu også i Oeste

Bom Sucesso, et gigantisk projekt med masser af feriehuse tegnet af top-arkitekter, blev sat i værk lige inden finanskrisen, og selv om projektet løb ind i store problemer, fordi husene kunne ikke sælges, er de store huse fine med store gårdhaver og adgang til fælles grønne arealer.

Og den 18-hullers golfbane Bom Sucesso, som er en del af projektet og som er designet af den berømte brite Donald Steel, er i glimrende stand og giver spilleren masser af udfordringer og smukke udsigter til søer og hav. Udover Praia D’EL rey og Bom Sucesso kom der i 2011 en tredje 18-hullers golfbane til.

Det er Royal Obidos, som er en vaskeægte perle, tegnet af golf-legenden Severiano Ballesteros. Det blev mestergolferens og designerens sidste opgave inden hans død i 2011, så alene af nostalgiske grunde er banen et besøg værd.

This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!

Det er den nu også i kraft af dens kvaliteter. Royal Obidos er anlagt i et kuperet terræn få hundrede meter fra Atlanterhavet, så her bliver man beriget med skønne udsigter til både hav og Obidos-lagunen, der er Portugals største.

Banen er anlagt på den gode måde: De supergode spillere kan tage chancer og enten blive belønnet eller straffet.

De mindre gode kan spille sig i position. Syv greens ligger i forbindelse med søer eller ude i dem, så der er rigeligt at se til, men det er en sjov bane at spille. Og til sommer kan man gå direkte fra golfbanen til sit eventuelle hotelværelse, når det femstjernede Philippe Starck-hotel på Royal Obidos åbner. Både klubhus og træningsfaciliteter er dog velkørende allerede.

Så der er altså tre gode golf-grunde til at prøve en golfferie i Oeste – med udsigt til bedre plads end på så mange andre baner i Portugal.