Gode spisesteder i Doha

Det lille ørkenland Qatar er en sand smeltedigel af nationaliteter. Det gælder også på madfronten, hvor hovedstaden, Doha, byder på et væld af restauranter.

Yum Yum
Læs mere
Fold sammen

1. Den indiske

Chingari Fold sammen
Læs mere

Hvad: Restaurant Chingari

Hvor: Hotel Radisson Blu i indre Doha

Hvor meget: $$

Info: radissonblu.com/en/hotel-doha

Lyset er dunkelt, sofaerne fløjlsbløde og sitar-tonerne lette fra tremandsorkesteret på plateauet midt i lokalet. Kan man se bort fra det faktum, at restauranten er placeret på et internationalt hotel midt i en arabisk hovedstad, emmer stedet af gennemført indisk atmosfære og charme. Menukortet rummer alle de velkendte indiske specialiteter af høj kvalitet, som serveres af indiske tjenere i traditionelle, farverige klædedragter. Fordi restau­ranten ligger på et internationalt hotel, er alkohol også at finde på menukortet.

2. Den franske

Yum Yum Fold sammen
Læs mere

Hvad: Restaurant Yum Yum

Hvor: Hotel K108 i indre Doha

Hvor meget: $$$

Info: k108hotel.com

Man skal kende det, for Yum Yum ligger i et kvarter af indre Doha, hvor turister ikke så ofte slentrer forbi. Ikke desto mindre er den et besøg værd, hvis man holder af det finere franske køkken. Hverken ejeren eller tjenerne er franske, men det er til gengæld kokken – og han kan sit kram. Menukortet tæller franske madklassikere som filet mignon og kammuslinger og varierer på ugebasis – lige på nær miniburgeren, som er et fast element og efterhånden et vartegn for restauranten. Man kan slå mave i den udendørs lounge på tagterrassen med pool og udsigt over byen. Vil man have en drink, er den uden alkohol her.

3. Den libanesiske

Al Mourjan Fold sammen
Læs mere

Hvad: Restaurant Al Mourjan

Hvor: Midt på promenaden Al Corniche

Hvor meget: $$

Info: almourjan.com

Lad dig endelig ikke skræmme af det lyserøde spotlys, som restaurantens ydre bades i ved aftenstid. Placeret midt på promenaden Al Corniche (i øvrigt den eneste med den beliggenhed) har Al Mourjan en formidabel udsigt fra den store, udendørs terrasse til både den ældre og den nye del af Doha. En helt særlig stemning er der om aftenen, hvor Dohas skyline oplyses og spejler sig i bugten. Menukortet er omfattende, og kvaliteten af maden er god. Alkohol serveres ikke, men en myntelemonade supplerer de fleste retter godt. Gør ligesom de lokale, og slut af med en sød dessert, kaffe i messingkander og en vandpibe.

Trænger man til at strække benene, er det lige for at tage sig en slentretur langs promenaden eller hoppe på en af de neonoplyste sejlbåde, der holder til ved siden af restauranten (de sejler i tidsrummet kl. 12-22, og en tur i bugten koster cirka 35 kr. pr. mand).

4. Den syriske

Damasca One Fold sammen
Læs mere

Hvad: Restaurant Damasca One

Hvor: Over for informationskontoret i basaren Souq Waqif

Hvor meget: $

Info: damascarestaurant.com

Basaren Souq Waqif er et ’must see’ for enhver besøgende i Doha. Fra de små boder kan man købe alt fra krydderier og køkkenkram til kulørte stoffer og kæledyr. På basarens indre hovedgade ligger restauranter med arabisk mad på stribe, hvoraf flere kan anbefales. En af dem er Damasca One, hvor store fade med kødspyd, hummus, tabouleh og krydrede risretter cirkulerer ved bordene. Mange af gæsterne er lokale, der nyder en vandpibe henslængt i de bløde sofaer på første­salens terrasse. Ligesom i resten af basaren sælges der ikke alkohol, men forskellige gode frugtcocktails, vand, te og kaffe.

5. Den asiatiske

Spice Market Fold sammen
Læs mere

Hvad: Restaurant Spice Market

Hvor: W Doha Hotel & Residences i den nye bydel West Bay

Hvor meget: $$

Info: spicemarketdoha.com

På bordene cirkulerer kunstfærdige anretninger af sushi, ingefærristede ris, and i karry og andre farverige og smagfulde retter. Spice Market er inspireret af det østasiatiske gadekøkken, hvor man deles om mange mindre skåle. Og det blandede klientel antyder, at det er noget, som tiltaler mange kulturer. Sivtaller­kner på væggene og røde lanterner i loftet bidrager til den orientalske stemning, som dog brydes noget af det kridhvide lædermøblement. Fortsæt eventuelt aftenen med en drink på en af hotellets barer med udendørs terrasser.