God mad i tiden

Her kan du inden rejsen tjekke, hvilke restauranter der er verdens bedste lige i øjeblikket

Den danske kok Mie Bostlund arbejder ved siden af spanske Baskerland top kok Juan Mari Arzak på hans restaurant Arzak. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rafa Rivas
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stjernerne drysses ud - men de kan lige så hurtigt slukkes, hvis f.eks. chefkokken forlader den berømmede Michelinrestaurant.

Læs også: Her serveres mad til mænd

Det er i hvert fald, hvad reklamemanden Teddy Birch Petersen og ikke mindst hans ven Andy - en ægte connoisseur, som har spist på mere end 350 restauranter med Michelinstjerner - har erfaret.

Forventningerne til en kulinarisk oplevelse svarede ikke altid til anmeldelserne.

Derfor har de to nu lanceret en engelsksproget site, wbpstars.com, med her og nu status over de bedste restauranter i verden.

Med hjælp fra en række "inspektører", som sammenlagt har besøgt mere end tusinde restauranter inden for kategorien "fine dining", bedømmes restauranterne med point - op til 100 i alt, som tildeles i syv forskellige kategorier. Blandt andre service, fantasi, unikhed og "value for money",  men hvor madens smag dog tæller fire gange mere end de øvrige kategorier i bedømmelsen.

Noma er nummer 18
En restaurant udnævnes til "månedens restaurant" - det var danske Geranium i april, og italienske Osteria Francescana er valgt i maj. Der kommer dagligt nye anmeldelser på siden, hvor man kan tjekke, hvor man kan spise godt på rejsen, og hvilke restauranter man skal undgå.

Desuden er der en top 30 liste over øjeblikkets bedste restauranter i verden, og denne liste opdateres løbende - og ikke årligt som andre publikationer. Holder restauranten ikke niveau risikerer den at blive fjernet med det samme.

Efter wbpstars bedømmelse må den ellers nyudnævnte verdens bedste restaurant, Noma, for eksempel se sig henvist til en 18. plads på listen, under Geranuim med Rasmus Kofoed, der er kåret som verdens bedste kok.

De anmeldte restauranter besøges regelmæssigt, og sitets brugere opfordres til at sende feedback, ligesom de er velkomne til at offentliggøre deres egne holdninger og kommentarer.
www.wbpstars.com.


Verdens fem bedste resturanter lige nu - ifølge wbpstars kriterier

 
1. Osteria Francescana i Modena, Italien (94 point)
 www.osteriafrancescana.it
2. Arzak i San Sebastian, Spanien. (92 point)
www.arzak.info
3. Mugaritz i Gipuzkoa lidt uden for San Sebastian, Spanien (92 point)
www.mugaritz.com
4. dal Pescatore i Mantova, Italien. (91 point)
www.dalpescatore.com
5. Geranium i København, Danmark. (91 point)
www.geranium.dk

Læs også: Her skal du spise i London