God flyrejse med børnene

Husk yndlingsbamsen! - Kabinepersonalet giver tips til at gøre flyrejsen med børn til en fredelig og god ferieoplevelse for alle.

Med lidt planlægning kan flyveturen også blive til en positiv del af ferien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Når tusindvis af familier drager på sommerferie, og mange af dem skal ud at flyve med små og store børn, er der udsigt til "grå hår" hos både forældre og medpassagerer.

Læs også: Fri os for børn på business-class

Men med lidt planlægning kan flyveturen også blive til en positiv del af ferien, lyder det fra eksperter på området - kabinepersonalet.

British Airways har i samarbejde med deres personale om bord på flyene samlet en række gode råd om flyrejser med børn.

Forbered børnene, især hvis de ikke har prøvet at flyve før, lyser et af rådene. Og husk ting, som børnene kan beskæftige sig med.

Underholdning om bord
De fleste flyselskaber udleverer ganske vist underholdningspakker med lidt legetøj og malebøger, men det rækker sjældent til hele turen.

Der er også underholdningssystemer med et udvalg af børneprogrammer, film og musik hos mange flyselskaber, bl.a. British Airways. Tjek det inden rejsen.

De fleste selskaber har også, især på de længere flyvninger, mulighed for at forudbestilling af specielle børnemenuer.

På besøg i cocpittet
Og så er et besøg hos piloterne i cockpittet altid et hit.

"Mange piloter, inklusiv mig selv, blev forelskede i det at flyve i en meget ung alder, så vi er normalt meget glade for at dele vores begejstring med børn, der ønsker at lære mere," siger British Airways pilot Carley Lear, som er mor til to.

Børn i alle aldre er meget velkomne til at komme op i cockpittet for at møde piloterne efter landing, mens passagererne er ved at forlade flyet, udtaler hun.

"Hvis vi har tid, vil vi meget gerne snakke om, hvordan det er at flyve og forklare, hvad alle de instrumenter og knapper i cockpittet er.”

Syv råd om flyvning med børn
British Airways har i samarbejde med selskabets kabinepersonale samlet syv gode råd, der kan være med til at gøre flyveturen til en god ferieoplevelse.

1. Forbered barnet inden første flyvetur. Sætte dem i sofaen derhjemme med en pude mellem jer som armlæn og forklar, hvordan det foregår om bord på et fly.

2. Tag en lille kompakt rejse-klapvogn af "paraply-typen" med på rejsen. Den er let at have i kabinen, mens almindelige barnevogne og klapvogne skal checkes ind.

3. Tag barnets yndlingsbamse, pude eller tæppe med. Det gør det lettere at sove, når det føles kendt og mere hjemligt.

4. Det kan være kedeligt for små børn at vente på take-off eller på tilladelse til at forlade flyet. En lille pose med frugt, kiks eller slik kan være en god adspredelse.

5. Medbring en bærbar dvd-afspiller, computer eller en iPod med børnenes favorit spil eller film.

6. Besøg i cockpittet er ikke længere tilladt under flyvning. Men spørg besætningen, om børnene kan se cockpittet efter landingen. Som regel vil piloterne med glæde vise det frem.

7.  Hvis flyrejsen medfører stor tidsforskel, så forsøg at have to fridage efter ferien. Det giver børnene mulighed for at vænne sig til dansk tid og daglige rutiner, inden de skal starte i børnehave eller skole igen.

Læs også: Undgå konflikter på familieferien