Glasbur skræmmer livet af dig

I 300 meters højde skydes glasbur ud af bygning i Melbourne - og du er inden i.

The Edge i Eureka Tower, Melbourne. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.eurekaskydeck.com.au
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du må ikke lide af højdeskræk eller klaustrofobi, frygte pludselige lyde, være gravid eller have dårligt hjerte, hvis du vil besøge The Edge på udsigtsdækket 300 meter oppe i Eureka Tower i Melbourne, Australien.

Læs også: Glasgulv i 412 meters højde

Det er der en god grund til, for hør bare hvordan "oplevelsen" foregår: Først tager man elevatoren til 88. etage. Det går rapt, for elevatoren drøner afsted med ni meter i sekundet.

Vel oppe på udsigtsetagen får man en forbløffende smuk udsigt til Melbourne og omegn. Men det ultimative adrenalin-chok får man i det uhyrlige apparat The Edge.

Man stiger ind i en aflang kasse, hvor vinduerne er blændede. En operatør trykker på en knap, og kassen glider ud af væggen og fortsætter tre meter ud i det fri - 300 meter over jorden.

Glas over det hele

Her stopper den og operatøren trykker på en anden knap. Vupti - man kan se til alle sider, gennem væggene, gennem loftet, og gennem gulvet til jorden 300 meter nede. Tæl langsomt til otte - så lang tid vil det tage, inden man rammer jorden, hvis man altså skulle falde ud. Hvilket man ikke kan, men alligevel.

The Eureka Skydeck ligger på Riverside Quay på Southbank i Melbourne, og har åben dagligt mellem 10 og 22. Entreen til udsigtsplatformen er 80 kr. og 50 kr. ekstra for The Edge.

Se hvordan The Edge glider ud af væggen på Eureka Tower: