Glamping er det nye camping: »Det er en ny form for luksus«

Camping har længe været en favorit hos danskerne. Nu er der kommet en trend til landet, som omfavner flere end de helt rutinerede campister.

Velkommen til luksusudgaven af camping: glamping – eller glamourøs camping. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi danskere har altid været glade for at campere. Den første campingplads så dagens lys i 1928 i Hundige, og lige siden har camping været noget, danskerne samles om.

I dag findes der mere end 500 campingpladser rundt omkring i Danmark. De fleste ganske som vi kender dem. Men en ny trend blandt de danske campister er begyndt at dukke op – både i udlandet og i Danmark. Det beretter blandt andre Jysk Rejsebureau, der skræddersyr rejser til hele verden. Og lige nu er et af de helt store ønsker hos danskerne at tage på såkaldt glamping-ferie: glamourøs camping. Det er ganske enkelt camping i helt nye rammer som f.eks. autocampere eller store, indrettede telte midt ude i naturen.

»Det er en ny form for luksus, der står i kontrast til ’jo større, jo bedre’- mentaliteten,« forklarer Niels Amstrup, der er direktør hos Jysk Rejsebureau, og fortsætter:

»I autocamper eller telt har man typisk en del mindre plads og færre faciliteter end på et hotelværelse – til gengæld kan man rejse rundt, som man vil, og sove midt i nationalparken den ene nat og på stranden den næste,« siger han.

Ikke kun i udlandet

Men det er ikke kun i udlandet, at den nye campingtrend har taget fart. Også i Danmark er flere pladser begyndt at tilbyde glamping. En af de campingpladser, der i flere år har haft glamping på menukortet, er Skyttehusets Camping, der ligger i Silkeborg. Ejerne af Skyttehusets Camping, Bente og Bill Hickman, startede med at tilbyde glamping til deres kunder for fire år siden – som nogle af de første i Danmark. De oplevede selv glamping på en safari og var overbevist om, at det var noget for danskerne. Og siden har de haft kæmpe succes med det, netop fordi det er indbydende for andre end de rutinerede campister:

»Vi har alle mulige kunder. Der er måske nogle, der ikke ville tage på camping, hvis ikke vi kunne tilbyde det her. Men det er et godt tilbud til folk, hvor den ene måske ikke vil på camping, for her får de det hele. Det er med dobbeltseng, det er lækkert indrettet og med udsigt lige ud til søen,« fortæller Bente Hickman.

Et ønske om mere

Hos Jysk Rejsebureau, der udelukkende tilbyder glamping i udlandet, mener man, at det er de garvede rejsende, der nu ønsker at opleve noget helt unikt:

»Vi oplever flere og flere, der udtrykker ønske om at prøve noget andet end store, dyre resorts i turistområderne. Mange af dem har rejst i mange år og vil nu i højere grad opleve unikke naturområder – men de vil ikke gå på kompromis med komforten,« mener Niels Amstrup.

Hos Skyttehusets Camping oplever man ligeledes, at der er flere, der ønsker at campere på luksusmåden. Alt har været fuldt booket hele sommeren, og de forventer en fortsat interesse for konceptet næste sæson, for pladsen lukker ned for glamping denne weekend og resten af pladsen den 17. september.