Glædelig jul fra Rejseliv.dk

Det har væltet ind med gode brugertips på Rejseliv.dk i vores julekonkurrence. Vinderen af et krydstogt med Hurtigruten er fundet, se om det blev dig.

Rejseliv.dk-brugeren Jane T. blev vinderen af et krydstogt fra Bergen til Kirkenes i Norge (seks dage) med Hurtigruten for to personer med fuld pension i skibets restaurant. Returflybilletter fra København er inkluderet, og der er fuld pension om bord skibet. Stort tillykke fra redaktionen! Fold sammen
Læs mere
Foto: Hurtigruten
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På fire uger er der kommer utallige tips til forskellige typer af ferie. Storbyferie, aktiv ferie, solferie, skiferie og vinterferie.

Og til forskellige rejsemål rundt om i verden. Tyskland, Norge, Estland, Sydafrika, Brasilien, Thailand, Israel, Spanien, Grønland og mange flere.

Følg med i oversigten over de seneste 50 tips og gå på opdagelse i andre rejsendes oplevelser og tips. 

Fire tips var så heldige at blive tilfældigt udtrukket som vindertips, og de har sørget for at give deres ophavsmænd en ekstra gave under træet.

Her er de heldige fire vindertips og præmierne:

Rejseliv.dk-brugeren Cypern86 vandt første julegave med dette tip: 

Manchester og omegn ved juletid
Hop på flyet til Manchester og tilbring nogle dag der - gør juleindkøbene.Der er storcentret - John Lewis Trafford Center er stort og utrolig smukt i juletiden. Smut en tur til Chester og oplev den lille by, og har man tid er et togtur til York og en rundtur i den gamle by kraftigt at anbefale.

Læs flere tips til Storbritannien her 

(Brugeren vandt et MiniCruise for 2 personer med DFDS Seaways til Oslo i Commodore Class kahyt med havudsigt) 

Rejseliv.dk-brugeren DMK vandt anden julegave med dette tip: 

Myella Farm
I den østlige del af Australien ligger byen Rockhampton, lige nord for Brisbane. Byen er som sådan ikke noget særligt, men en times kørsel derfra ligger et eventyrligt sted. Myella farm er bestemt et besøg værd hvis man vil opleve australiens outback og det traditionelle farmer-liv. Myella farm tilbyder overnatning i fine værelser med direkte udgang til vilde kænguruer, som slænger sig i skyggen på græsplænen. Alle døgnets 24 timer er der adgang til det udendørskøkken, hvor der kan ristes brød til en lækker peanutbutter-sandwich. Morgen, middag og aften stilles der en utrolig lækker buffet op efter all-you-can-eat princippet. Maden er frisk og lokalt produceret af gårdens egne råvarer. I løbet af dagen tilbyder Myella fri afbenyttelse af gårdens motorcykler. Gården sørger for at man lærer at kører sikkert og lader dig derefter kører ture ud på deres store områder på egen hånd. Vi kørte op og så solen gå ned over outbackens røde jord, hvilket var en uforglemmelig oplevelse.

Udover motorcykler, er der et par gange om dagen mulighed for at komme på rideture ud i outbacken, hvor en af gårdens beboere guider dig i gennem den usædvanlige natur og fortæller om områdets historie. På rideturen kan det ske at gårdens kvæg skal hyrdes over til vandhullet, og dertil hjælper alle. Det kræver dog ingen færdigheder på hesteryg at deltage. Udover de nævnte aktiviteter kan man også lære at svinge med pisk, samle æg, malke køer, lege med den tamme papagøje Pink Floyd eller samle frisk aloe vera. 

Et ophold på Myella farm er ikke bare en aktiv ferie, det er også er kultur-, familie- og dyreferie. 

Jeg håber at mit rejsetip vil inspirerer alle, der bevæger sig ad Australiens østkyst til at gøre stop på dette fantastiske sted og samtidig være med til at støtte familiens forretning. 

Læs flere tips til Australien her

(Brugeren vandt et gavekort 5.000 kr. til Danske Kroer & Hoteller kan anvendes på omkring 100 kroer, hoteller, slotte og herregårde i Danmark)

Rejseliv.dk-brugeren CamillaK vandt tredje julegave med dette tip: 

Singapore en storby med det hele
Det er mange ting man kan se på i singapore, og hvis man skal til Australien eller New Zealand, kan man også bruge byen som et stopover, og få lidt ekstra oplevelse ud af ferien.

Det er en storby, hvor det godt kan betale sig at bruge 2-3 hele dage.

Hvor skal man starte? Selve lufthavnen er fantastisk, den har en fantastisk afslappet atmosfære, og der er deciderede legehjørner, hvis du/i rejser med børn, og mens de leger kan du/i sidde og få en gratis fodmassage i de dertil opstillede fodmassagestole, som står adskillige steder rundt omkring i lufthavnen. Shoping er der også rig mulighed for, hvis det er det man vil, der er alle de dyre mærker, men også almidelige legetøjs butikker.

Når du/i er ankommet til hotellet, så er der jo mange muligheder, og det er utrolig nemt og billigt at komme rundt med såvel Metroen som taxaer (de er væsentlig billigere end herhjemme).

Man kan jo tage rundt i byen og opleve atmosfæren og arkitekturen. F.eks. er der The Quayside ved Robertson Quay, hvor der er en del cafeer og restauranter, og om aftenen har nogen af stederne også indimellem levende musik, så der er rig mulighed for at tage en pause her og måske en bid mad.

Man kan også tage til Little India, som er en ekstrem anderledes oplevelse end singapore generelt, alene fordi her så lokalt, at du/i lige så godt kunne være i en indisk by, og her er virkelig mange mennesker (det er næsten som at være i Indien), og det har sin egen hektiske charme med markeder, hindu templer og en masse indiske restauranter.

Singapore Zoo reklamerer meget for deres night Zoo, men det er altså også en fantastisk oplevelse at besøge om dagen, og jeg har i hvert fald aldrig været i en pænere og mere velorganiseret Zoo, hvor dyrene virkelig har god plads, og de har også en del dyr som vi jo ikke er vandt til at kunne se, som f.eks. den hvide tiger, Komodo varanen og kæguruer.

De har også et kæmpe elefant anlæg , hvor det er muligt at se et show, hvis man syntes at den slags er interessant, og det er også muligt at få lov til at fodre girafferne mod et gebyr, og det foregår alt sammen under ordnede forhold, også for dyrene.

Så er der jo selvfølgelig Sentosa Island, som vel bedst kan beskrives som et kæmpe Tivoli område med palmestrande og hoteller. Her er alt muligt man kan fornøje sig med, f.eks. strande til afslapning, gokart racerbane, Aquarium, diverse karuseller, skylift osv.

Som en rigtig lokal kolorit oplevelse kan man tage til Raffles Hotel og opleve et luxus hotel i den klassiske traditionelle Britiske koloni stil, og prøve en original Singapore Sling i Long Bar (det skulle være her den blev opfundet) med jordnødder ad libitum.

Og som enhver storby med respekt for sig selv er her jo køkkener (restauranter) i alle afskygninger, Italienske, Japanske, Indiske, kinesiske, franske osv. så der er noget for enhver smag.

Læs flere tips til Singapore her 

 (Brugeren vandt to returbilletter med easyJet København-Lissabon og fire nætter for to personer på det firstjernede designhotel Inspira Santa Marta Hotel)

Rejseliv.dk-brugeren Jane T. vandt fjerde julegave med dette tip:

Stasi fængslet Hohenschönhausen. 
Er man til DDR-historie, er et besøg i det tidligere STASI fængsel Hohenschönhausen et must. Et meget velbevaret sted, der nu kan besøges med guide. Turen indledes med en film om stedet, ca ½ time, og derefter vises man rundt i yderligere ca 2 timer. Guiderne er personer, der tidligere selv har siddet som politiske fanger i fængslet, og som krydrer rundturen med deres egen historie. En tankevækkende og gribende rundvisning, og de 2½ time er ikke spor for lang tid. 

 S-Bahn: til S-Bahn Station Landsberger Allé (som er en del af ringbanen). Derefter sporvogn 6 eller 7 til Genslerstrasse. Herfra ca. 10 minutters gang. Fra Alexanderplatz: sporvogn 5 til Freienwalder Strasse eller sporvogn 6 til Genslerstrasse. Fra jernbanestationen Lichtenberg: Bus 256, Station Liebenwalder Straße/Genslerstrasse.
 
Læs flere tips til Berlin her 

(Brugeren vandt et krydstogt fra Bergen til Kirkenes i Norge (seks dage) med Hurtigruten for to personer med fuld pension i skibets restaurant. Returflybilletter fra København er inkluderet, og der er fuld pension om bord skibet.)