Girafferne kom sejlende hjem

Det er en menneskealder siden, der har været giraffer omkring Lake Baringo i Kenya. Men nu er de der igen, og de kom med "Noas Ark".

Foto: Kenya Tourism Board
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I fire år har der været arbejdet med projektet, og nu er det fuldbragt: Der er igen Baringo-giraffer i Lake Baringo.

Læs også:
Stor guide til safari i Afrika

Det er næsten 70 år siden, man sidst har set giraffer i det område, der har lagt navn til Baringo giraffen, som også kendes som Rothschild giraffer.

Men i samarbejde har Samatian Island Lodge, som er en del af "The Safari and Conservation Company", The Kenya Wildlife Service og The Northern Rangelands Trust med støtte fra Kenya Tourist Board fået fragtet otte giraffer til Lake Baringo, der er den nordligste af søerne i Rift-dalen.

En hel dag i lastbil
Og det var noget af en rejse, dyrene måtte ud på. Først blev de fragtet i lastbil i seks timer fra Soysambu. Derefter måtte lastbilen, da den nåede søen, om bord i en landingsbåd for at sejle den sidste halvanden time for at komme til det fredede område, RUCO Wildlife Conservancy.

Såvidt det vides, er det første gang, man har transporteret giraffer til vands i Kenya, men rejsen gik i fineste stil.
Girafferne holdt hovederne højt og koldt under turen i "Noas Ark", og da de atter havde fast grund under klovene, faldt de hurtigt til ro i en stor indhegning, hvor de lige skulle sunde sig.

I sidste weekend blev de lukket ud, og i ophøjet ro vandrede de imens de nippede til en trætop i ny og næ, ud i den omgivende vilde natur for at indtage deres nye hjem.

"Hele operationen er gået perfekt. Jeg har aldrig før oplevet en flytning, der er gået så glidende og let," roser  Ian Craig, der er direktør i The Northern Rangelands Trust.

Læs også: Til fods på bæredygtig safari