Gigantisk skiområde i Randers

Den jyske by har allerede en regnskov, men nu er et 64.000 m2 stort skiparadis på tegnebrættet.

Indendørs ski året rundt? Det bliver måske muligt med verdens største skidome - i Randers. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.skidomedenmark.dk

Man kan næsten ikke vente. Når skisæsonen trænger sig på, styrter de hungrende skiløbere til alperne for at mærke sneen under skiene igen. Men snart bliver det måske muligt at stå på ski hele året rundt – i Randers.

Det er et stort og ambitiøst projekt. Faktisk er der hverken finansiering eller byggetilladelse til det endnu, men ’Skidome Denmark’ er på tegnebrættet og bliver – måske – til virkelighed.

Det er arkitektfirmaet Cebra og Danski der sammen har arbejdet på det kæmpemæssige anlæg, der fylder 700 m. i landskabet og er 110 m. høj.

Konstruktionen består af tre buer, der ovenfra danner et snefnug – eller en edderkop afhængig af fantasi. Hver bue får sin funktion. Den ene vil blive brugt som udendørs skibane med nylonbørster, den anden som skatebane til rullende genstande og den tredje kommer til at fungere som gangsti med græs og en spektakulær udsigt over Gudenå.

Alpe d'Huez – bare indendørs
Det er dog indendørsarealet de erfarne skiløbere vil blive gladest for. Her vil der blive lavet pister formet som dem man finder i Alpe d'Huez.

Skiområdet breder sig over 64.000 m2, så der er rig mulighed for leg. Både til de trænede og til nybegynderen. Det er nemlig meningen af pisterne i ’Skidome Denmark’ skal kunne formes efter behov, så der er noget for enhver smag.

Alle skal kunne være med
På trods af manglende tilladelser og – måske vigtigst – finansiering, er både Cebra og Danski begejstrede for projektet:

”I al sin enkelthed går Skidome Denmark ud på, at man i stedet for at tage til alperne tager lidt af alperne med op til Danmark”, siger partner og arkitekt i Cebra, Mikkel Frost.

Og ifølge Danski kan Skidome Denmark konkurrere på lige fod med alperne, da den bygges til alle aldre og sværhedsgrader. Men målet for Danski er, at lade alle få en chance for at prøve at stå på ski:

”En af vores allerstørste passioner er at give glæden ved skiløb videre til folk, der ikke har prøvet før. Det får vi muligheden for med Skidome Denmark. Vi får muligheden for at få folk klædt på til at stå på ski”, siger Simon Oscar Andersen fra Danski.

Om projektet bliver gennemført, må tiden vise.

Du kan læse mere om Skidome Denmark her.