Gift dig under vand i Thailand

Var det noget med et bryllup under havoverfladen på Valentines Day? I Thailand er den utraditionelle bryllupsceremoni så populær, at den er optaget i Guinness Rekordbog.

I Thailand kan man blive gift med farvestrålende fisk som de vigtige vidner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Magnus Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor stå i en traditionel dansk kirke, når man kan afgive det bevingede ja under vandet på en eksotisk ø i Thailand? Det minde fra den store bryllupsdag er der mange, der gerne vil have, og siden man i Trang-provinsen i Thailand begyndte at udføre den noget usædvanlige form for vielse, er forelskede par fra hele verden strømmet til.

Se også: Ferie-flirts kan ende med bryllup

I år 2000 blev bryllupsceremonien optaget i Guinness Rekordbog som den største af sin slags - fem år efter det første par iførte sig dykkerudstyr og gled under havoverfladen for at komme op igen som ægtefolk. 30 par fra 28 forskellige lande var dengang nok til at udløse den eftertragtede plads i rekordbogen - i år regner man i Trang imidlertid med at slå rekorden og kunne fremvise et endnu højere antal dryppende våde nygifte par, når Valentines Day er overstået.

En af grundene til, at i år er noget helt særligt, er den udvidede bryllupsceremoni, Trang-provinsen - en populær honeymoon-destination 300 kilometer syd for Phuket - har lanceret. 14. februar 2009 er nemlig den dag, hvor også par af samme køn bliver lukket ind i kredsen. Dog ikke officielt - en efterfølgende vielse i hjemlandet er nødvendigt, for ægteskab mellem homoseksulle er stadig ikke tilladt i Thailand. Myndighederne har dog længe været opmærksom på ikke at gøre forskel på folk, og f.eks. handicappede, der ønsker sig papir på deres kærlighed på denne facon, har været velkommen siden starten.

Bryllupsfestlighederne varer tre dage og indeholder blandt andet en parade, hvor de nygifte naturligvis er æresgæster iført traditionelt thailandsk festtøj, samt en fornem opvisning af thaidansere. Selve ceremonien foregår i bedste økovenlige stil på den lille ø Ko Kradan, som er specifikt udvalgt med miljøet i tankerne.

For at boble sit ja under vand, skal man have dykkercertifikat. Har man ikke det, er det stadig muligt at blive gift på stranden. Og prisen? 938 dollars per par. Men så inkluderer det også både brudesuite og ilt i tanken til turen ned i havet.

Se også: Bryllupsfabrikken Las Vegas